Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oulun seudun ammattiopisto Uusi toimintatapa – mitä iloa simulaattoreista Pekka Lammassaari.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oulun seudun ammattiopisto Uusi toimintatapa – mitä iloa simulaattoreista Pekka Lammassaari."— Esityksen transkriptio:

1 Oulun seudun ammattiopisto Uusi toimintatapa – mitä iloa simulaattoreista
Pekka Lammassaari

2 OSAOlla koulutusyksiköitä 6:lla paikkakunnalla.
Taivalkoski Metsäala, kaivos- ja maarakennusala Pudasjärvi Hevosala Haukipudas Maarakennusala Muhos Metsäala Kempele Logistiikka Kontinkangas Potilassimulaattorit Rahoituksessa mukana EU (EAKR ja ESR)

3 Mitä iloa simulaattoreista
Lisääntyneet ja tehokkaammat harjoituskerrat nopeuttavat oppimista. Oppimisessa korostuu toiminta, itse tekeminen. Simulaation avulla voidaan luoda todenmukainen tilanne turvallisessa ja kontrolloidussa ympäristössä. Simulaatio- ja simulaattoriharjoitteet antavat käyttäjälleen mahdollisuuden aitoihin ja todellisiin kokemuksiin. Tulosten analysointi tuottaa tietoa oppimisesta. Edullinen kulutaso verrattuna aitoon ympäristöön. Ympäristövaikutukset vähäiset verrattuna aidossa ympäristössä toimimiseen.

4 Turvallinen harjoitteluympäristö
Turvallisessa ja rennossa ympäristössä voidaan harjoitella ääritilanteita ja toimintaa ilman pelkoa loukkaantumisesta ja aitojen laitteiden/eläinten vahingoittumista. Simuloimalla tilanne ja harjoittelemalla toimintaa etukäteen varmistetaan aidossa tilanteessa toiminta oikein (esim. potilassimulaattori). Kokemattomien opiskelijoiden riskit onnettomuuksiin pienenee. Opetushenkilöstö vapautuu opettamaan useampaa opiskelijaa yhtäaikaisesti ilman pelkoa vahingoista.

5 Tehokas koulutusmuoto
Simulaattorit mahdollistavat opiskelijoiden harjoitella ulkoisista olosuhteista riippumatta ja itsenäisesti. Olosuhteet eivät ole este harjoittelulle. Enemmän harjoitustunteja aidontuntuisessa laitteessa. Henkilökohtaisen lähtötason määrittely mahdollista. Harjoituksen voi toistaa niin monta kertaa kuin haluaa. Opetusjärjestelyt yksinkertaisimpia kuin aidoissa olosuhteissa. Oppimisen ohjaaminen usein helpompaa. Mahdollisuus huomioida paremmin oppiskelijan tarpeita, tavoitteita ja tapoja toimia. Yksi opettaja – monta oppilasta. Analyyttiset monitorointityökalut opettajan käytettävissä ja apuna arvioitaessa oppilaan suoriutumista ja taitoja. Erityisharjoitukset ja –skenaariot (esim. 3D- koneohjaus, vianetsintä).

6 Edullinen ylläpito Simulaattorin käyttökulut edullisemmat verrattuna aitoon oppimisympäristöön. Simuloitavan laitteen tai järjestelmän kuluminen vähenee. Aidon laitteen kulut Simulaattorin kulut Arvonalennus Arvonalennus Polttoaineet Ylläpitosopimus Huolto/kunnossapito - Sähkö Korjaus Vakuutus Simulaattori on tehokas tapa pitää oppimisympäristön kulut hallinnassa.

7 Saasteeton Simulaattoreiden ympäristövaikutukset ovat huomattavasti vähäisemmät kuin oikeiden laitteiden. Meluhaitat vähäiset. Simulaattoreilla voidaan vähentää ilmastovaikutuksia verrattuna oikeisiin laitteisiin ajamista kuluttamatta lainkaan fossiilisia polttoaineita ajamista tuottamatta välittömiä NOx- ja hiukkaspäästöjä. Koulutusjakson ympäristöjalanjälki on simulaattoreiden kanssa pienempi kuin pelkästään aidossa ympäristössä

8 Kehittyvä tekniikka tukee muutosta toimia toisin - fiksummin.
Simulaattori osana oppimisen ekosysteemiä Presentation name

9 Pekka Lammassaari pekka.lammassaari@osao.fi
Kiitos! Pekka Lammassaari Presentation name


Lataa ppt "Oulun seudun ammattiopisto Uusi toimintatapa – mitä iloa simulaattoreista Pekka Lammassaari."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google