Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle."— Esityksen transkriptio:

1 Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle

2 Joona ja jalkapallo Miksi Joona ei jaksa siivota huonettaan, mutta jaksaa harjoitella jalkapalloa? Eräänä päivänä Joona siivoaa innoissaan huonettaan. Mitä on tapahtunut? Eräänä päivänä Joona ei mitenkään jaksa keskittyä harjoituksiin. Mitä on tapahtunut?

3 Jessi ja sarjakuvan piirtäminen
Miksi Jessi piirtää sarjakuvia sen sijaan, että lähtisi lenkille? Miksi hän on niin keskittynyt, ettei edes huomaa, mitä muut perheenjäsenet tekevät? Miksi hän jaksaa piirtää vaikeankin kohdan uudelleen ja uudelleen, kunnes lopulta onnistuu?

4 Millaisissa tilanteissa olet erityisen motivoitunut?
Mikä motivoi sinua opiskelemaan lukiossa? Opiskelijat vastaavat älypuhelimillaan tai omilla päätteillään kyselyyn, joka heijastetaan luokan eteen taululle. Ohjeet opettajalle: Mene osoitteeseen answergarden.ch. Valitse kohta ”Create a new AnswerGarden”. Kirjoita kysymys kohtaan “Topic for your new AnswerGarden”. Voit halutessasi määrittää kyselyäsi tarkemmin sivulla olevilla tarkennuksilla. Voit myös luoda kyselyn pelkällä em. kysymyksellä ja painaa sivun alalaidasta “Create”. Anna opiskelijoillesi kyselyn osoite osoiteriviltä. Opiskelija voi kirjoittaa haluamansa kommentin ja se tulee näkyviin taululle. Jos haluat lyhentää osoitetta,voit tehdä sen menemällä osoitteeseen bitly.fi ja syöttää sinne kyselyn osoitteen. Saat lyhyemmän osoitteen, joka voi olla mukavampi jakaa opiskelijoille. Kyselyn avulla voidaan käsitellä sisäistä ja ulkoista motivaatiota.

5 MOTIVAATIO ULKOINEN palkkiot rangaistukset SISÄINEN autonomia pätevyys yhteenkuuluvuus

6 MOTIVAATIO Toiminnan syistä, motiiveista, muodostuva kokonaisuus
Motiivit - Saavat ihmisen liikkeelle - Tietoisia ja tiedostamattomia - Lyhyen tähtäimen ja pitkän tähtäimen motiiveja (tavoitteita) - Voivat olla keskenään ristiriitaisia Biologisia, psyykkisiä ja sosiaalisia Liittyy tilanteisiin, joissa tehdään valintoja Näkyy tekemiseen paneutumisena Ulkoinen ja sisäinen

7 Ulkoinen motivaatio esim. hyvät arvosanat, kehut, palkkiot motivoivat. Väline-ehdollistuminen liittyy ulkoiseen motivaatioon. Sisäinen motivaatio esim. tekeminen itsessään on mukavaa ja kiinnostavaa Ulkoinen motivaatio voi muuttua sisäiseksi. Mieti esimerkkejä, miten?

8 Kirjoita toiminnasta, johon sinun on helppo motivoitua.
2. Kirjoita toiminnasta, johon sinun on hankala motivoitua. a) Miten selität hyvää motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla, kirjan sivulla 79? b) Miten parantaisit motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla? c) Mitä psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia motiiveja kohdan 1  tekeminen tyydyttää? 3.  Sovellustehtävä Decin&Ryanin mallista Kirjoita toiminnasta, johon sinulla on hyvä motivaatio Kirjoita toiminnasta, johon sinun on hankala motivoitua Harjoituksen voi toteuttaa siten, että jokainen analysoi omaa tekstiään tai siten, että kuvaukset kirjoitetaan paperille nimettöminä. Sen jälkeen opiskelijoille jaetaan satunnaisesti jonkun toisen kirjoittama kuvaus, jota hän analysoi. Vaihtoehtoisesti jokainen analysoi omaa tekstiään. Miten selität hyvää motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla? Miten parantaisit motivaatiota Decin&Ryanin mallin avulla? Mitä psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia motiiveja kohdan 1.  tekeminen tyydyttää?

9 Essi on siirtänyt englannin kotiaineen tekemistä jo viikon verran
Essi on siirtänyt englannin kotiaineen tekemistä jo viikon verran. Opettajakin on muistuttanut hänelle aineen palauttamisesta. Tänään Essi aikoi kirjoittaa ainetta, mutta kaveri soittaa Essille ja pyytää häntä lähtemään salille. Essi suostuu ja aine jää jälleen kerran kirjoittamatta. Millaisia motiiveja Essillä on? tietoisia/tiedostamattomia? keskenään ristiriitaisia? biologisia, psyykkisiä, sosiaalisia? Tämän hetken / pidemmän aikavälin tavoitteet? Ulkoinen/sisäinen motivaatio?


Lataa ppt "Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google