Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys"— Esityksen transkriptio:

1 Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Merja Hanhela

2 Motivaation keskeiset kysymykset:
Mikä energisoi ihmisiä eli mitkä sisäiset voimat saavat ihmiset toimimaan jollakin tavalla? Mikä suuntaa toiminnan eli mikä saa ihmiset toimimaan tiettyjen tavoitteiden mukaisesti? Miten oikeansuuntaista toimintaa pidetään yllä?

3 Vapaaehtoisuuden motiivit 1/2
Sosiaaliset motiivit Palkitsevuus: ihmissuhteet ja yhteenkuuluvuus (yhteisöllisyys)  Saadaan mukaan henkilökohtaisella kutsulla 2. Päämäärään perustuvat motiivit Uskoo järjestön ihanteisiin ja haluaa työskennellä niiden hyväksi  Saadaan mukaan vetoamalla vapaaehtoistoiminnan merkitykseen järjestön päämäärien saavuttamiseksi

4 Vapaaehtoisuuden motiivit 2/2
3. Aineelliset motiivit Odottaa saavansa palkkion toiminnasta Kartuttaa taitojaan Täydentää ansioluetteloaan ja saa työkokemusta  Kokouskahvin maininta kutsussa voi riittää 4. Pyyteettömät motiivit Kädenojennus avun tarpeessa oleville lähimmäisille  Hakeutuu omaehtoisesti toimintaan mukaan, mutta luopuu siitä helposti.

5 Sitoutumisen ”ehtoja” 1/2
Palkkion ja panoksen on oltava tasapainossa (palkkiot ovat hyvin erilaisia, mutta tärkeitä) Osallistuminen asiaan suunnittelu- tai tekovaiheessa, jolloin ollaan mukana päätöksenteossa Koulutus ja ohjaus tärkeää, mutta sen oltava haluttua ja perustua tarpeeseen Annetaan kykyjen mukaisia tehtäviä, jolloin syntyy onnistumisen kokemuksia, ja se synnyttää yhteisöllisyyttä

6 Sitoutumisen ”ehtoja” 2/2
5. Suunnitelmallinen vastuun delegointi ja riittävä yksilöllisyys 6. Joukon voima auttaa ylittämään omat luullut rajat (piiloenergiaa) 7. Järjestön sisäinen viestintä ottaa huomioon motivoinnin ja sitouttamisen, ettei synny käsitystä ”valituista henkilöistä” 8. Visio koettava merkitykselliseksi yksilö- ja ryhmätasolla eli jokaisen jäsenen on nähtävä itsensä koko järjestön visiossa ja osana sitä missiota, joka visioon vie.

7 Yhteisöllisyys ja ammatti-identiteetti
Millaiseksi kullakin hetkellä ymmärrämme itsemme suhteessa työhön, mihin haluamme kuulua ja millaisiksi haluamme työssämme ja ammatissamme tulla. (Eteläpelto & Vähäsantanen, 2006.) Liittyy ammatin arvot, asenteet, normit,... Vaatii ryhmää syntyäkseen. Pohjaa uusien ammattilaisten tai nuorten motivoinnille toimintaan!


Lataa ppt "Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google