Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta"— Esityksen transkriptio:

1 Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta

2 Kaikille ei toimi samat tavat, joten kannustetaan oppilaita käyttämään luovuuttaan ja omia vahvuusalueitaan. Kuinka monesti olet kuullut jonkun sanovan muistiinpanojen tekemisen olevan hauskaa? Tuskin koskaan. Sen sijaan omien kykyjen ja mielenkiinnon kohteiden kautta asiat oppii mieluisalla tavalla, joten asiat myös jäävät paremmin mieleen.

3 Konkreettisempia esimerkkejä
- Musikaalinen tekee laulun oppimastaan - Teatterinuori näytelmän - Piirtäjä yhdistää oppimansa kuvaan - Kirjoittaja tekee tarinan - Tekniikasta kiinnostunut tietokonepelin - Näitä voidaan yhdistää, esim. sarjakuva, musikaali Tällä tavoin voi oppia erityisesti hankalia kohtia, sillä koko kurssia käsittelevään musikaaliin menee paljon aikaa, jota luultavasti taas ei ole.

4 Motivaatiokolmion kautta…
- Emootio: oppilas tekee itselleen mieluisia asioita, jolloin tulee positiivinen tunne. - Onnistumisen ennakointi: oppilas ei keskity vain siihen, että hänen täytyy oppia tietyt asiat, vaan lisäksi ennakoi myös työnsä onnistuvan hyvin kokonaisuutena. - Tavoitteet: tavoitteet ovat mieluisampia ja niihin on mukavampi sitoutua.

5 Muutaman teoriasuuntauksen kautta…
- Behavioristinen: oppilas yhdistää oppiaineen ja mieluisan tekemisen toisiinsa. - Humanistinen: kun pääsee toteuttamaan itseään, oppii jatkuvasti uutta. - Kognitiivinen: mieluisa tekeminen tunnilla muokkaa sisäistä mallia positiivisemmaksi.


Lataa ppt "Oppiminen oppilaan omien kiinnostuksenkohteiden kautta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google