PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu 11.5.2009.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työaikalain soveltaminen, ylityö ja sen korvaaminen
Advertisements

Tekninen sopimus – ( ) JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso.
TYÖAIKAKIRJANPITO JA SEN VALVONTA
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
Työaika, kustannukset Raimo Söder, Teme Tekijä
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Liitettä 12 koskeva neuvottelutulos JHL:n edustajisto /hallitus Minna Pirttijärvi.
Akavalaisten työaikakäytännöt esimerkkejä jäsenliitoista
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Herätyspäivät Pärnu Hannu Eeva 1 Koulumatkakuljetusta odottavien ohjaustyö OVTES osio B liite 1 25 § Koulumatkakuljetusta odottaville.
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info
TTES- ja TS sopimuksen eroja
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
Akavan Erityisalat Yliopiston työmarkkinatutkimus Akavan Erityisalat ry.
Työaikapankki Infotilaisuus
Yhteistoimintaneuvottelut virastoissa ja laitoksissa
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen työehtosopimus
Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen työehtosopimus PTY
Uuden työehtosopimuksen keskeinen sisältö Otaniemi
Työaika Työajaksi luetaan työhön käytetty aika sekä aika, jonka työntekijä on velvollinen olemaan työpaikalla työnantajan käytettävissä.
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Paikallisen neuvottelun ja sopimisen perusteet OAJ / Eila Urpilainen1.
TYÖAIKAAN LIITTYVIÄ SÄÄDÖKSIÄ JA SÄÄNNÖKSIÄ
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
Miten menetellä ongelmatilanteissa
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
KVTES:n vuosilomamääräysten muutokset alkaen
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Tietoturvallisuus osa 6
TYÖSOPIMUS.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Yliopistojen työehtosopimus
Työajat työsuojeluvalvonnassa
PEREHDYTYS JA TYÖHÖN OHJAUS
SAK Paikallinen sopiminen
MIKSI TYÖVUOROJEN LAATIMINEN ON HAASTAVA TEHTÄVÄ?
Siviilipalvelusvelvollisen kurinpito ja siviilipalvelusvelvollisuuden rikkominen Mikke(Kuolema), Pekka, Aleksi, Sakari.
Työaikalaki (1996) Säännöllinen työaika 8 t/vrk 40 t/vk
VALTION VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 – 2017; KESKEISIÄ MUUTOKSIA Vero- ja tullivirkamiesliiton luottamusmiespäivät Jarmo Huotari VTML.
Jäsenetuja Paikallisyhdistyksemme tukee jäsentensä kulttuuriharrastuksia myöntämällä tukea teatterilippujen hankintaan 5 euroa/lippu/jäsen. Edun voi hyödyntää.
Henkilöstöjärjestöjen Tiedotustilaisuus Juko, Koho, Kunta-alan unioni.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Kunta-alan neuvottelutulos Työllisyys ja kasvusopimukseksi JHL:n hallitus ja edustajisto
OAJ:n Kuopion paikallisyhdistyksen syyskokous
Pysy hyvässä työvireessä
Henkilökierto valtionhallinnossa
TET =Työelämään tutustuminen
Työaika ja vapaat.
Nuoret ja työlainsäädäntö
KVTES:n jaksotyöaikauudistus
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
JHL:n edustajisto Hannu Moilanen/Marja Lehtonen
TYÖAIKA.
Työaika.
KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset Edustajisto
TYÖAIKA-ASIOITA Työaikalain pääsisältö. TES:ssa voi olla huomattavia poikkeuksia. (Soveltamisalarajaus ks. TAL 2 §)
TYÖTURVALLISUUS.
Työaika.
Työaika.
Siun soten päihdeohjelma
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA Laadittu 11.5.2009

PÄIVÄKODIN HENKILÖSTÖN TYÖAIKA KVTES:n työaikaluvun 7 §:n mukainen yleistyöaika 38 tuntia 15 minuuttia viikossa voidaan järjestää myös jaksossa työaika tasoittuu keskimäärin 38 tuntiin 15 minuuttiin jakson enimmäispituus 6 viikkoa päivittäisen työajan pituus voi viikon eri työpäivinä vaihdella enintään 9 tuntia

Kvtes:n ylityörajat ja työaikakorvausten maksamisperusteet Vuorokautisia ylityörajoja pitää noudattaa Ylityötä on työnantajan aloitteesta tehty työ, joka ylittää työvuoroluetteloon merkityn säännöllisen työajan. Vuorokautinen ylityöraja on 8 tuntia tai tätä korkeampi työvuoroluetteloon etukäteen suunniteltu tuntimäärä. Työvuoroluetteloon voidaan kuitenkin suunnitella vain maksimissaan 9 tunnin työpäiviä. Viikoittainen ylityöraja on 38,25 tuntia ja viikkoa pidemmässä tasoittumisjaksossa työvuoroluetteloon merkitty viikkotyöaika (15 §).

Kvtes:n ylityörajat ja työaikakorvausten maksamisperusteet Vuorokautisia ylityörajoja pitää noudattaa Vahvistettuun työvuoroluetteloon voidaan tehdä muutos vain perustellusta syystä (30 § 2 mom.). Tällainen perusteltu syy on mm. se, jos joku henkilökunnasta puuttuu. Jos työpäivää pidennetään, kertyy vuorokautista ylityötä 8 tuntia ylittävältä ajalta ja viikoittaista ylityötä, jos vuorokautinen ylityöraja ei ylity.

Kvtes:n ylityörajat ja työaikakorvausten maksamisperusteet Vuorokautinen ylityö kahdelta ensimmäiseltä tunnilta 50 %:lla korotettuna seuraavilta tunneilta 100 %:lla korotettuna. Viikoittainen ylityö viideltä ensimmäiseltä tunnilta 50 %:lla korotettuna seuraavilta 100 %:lla korotettuna Ylityö korvataan joko rahakorvauksena tai annetaan vastaava aika vapaana. Myös aikana annettava korvaus pitää korottaa sopimuksen mukaisesti (17 §).

Kvtes:n ylityörajat ja työaikakorvausten maksamisperusteet Korvausten suorittamisajankohta (KVTES luku III 25 § 5 mom.) seuraavan kalenterikuukauden aikana tai työaikajakson päättymistä seuraavan kalenterikuukauden aikana sovittaessa vapaa-aikakorvaus voidaan antaa vielä neljän seuraavan kalenterikuukauden aikana Ilman viranhaltijan/työntekijän suostumusta ei voida käyttää lyhyempää kuin yhden työpäivän kestävää vapaa-ajankorvausta (6 mom.)

Kvtes:n ylityörajat ja työaikakorvausten maksamisperusteet JUKOn määräys Paikallisesti ei tule tehdä olemassa olevia KVTES-sopimusmääräyksiä heikentäviä työaikasopimuksia. Kaikki paikalliset sopimukset pitää lähettää liittojen hyväksyttäväksi.

Työaikaa koskevia erityismääräyksiä KVTES:n liitteen 5 3 §:ssä on päiväkodin johtajana, lastentarhanopettajana tai erityislastentarhanopettajana toimivia, kelpoisuusehdot täyttäviä viranhaltijoita/työntekijöitä koskevia erityismääräyksiä, jotka vaikuttavat työajan suunnitteluun. riittävä aika esimiehen ohjeiden mukaan työpaikalla vanhempainiltoihin vanhempien tapaamisiin toiminnan yhteiseen suunniteluun työpaikan ulkopuolella mm. muuhun toiminnan suunnitteluun ja valmisteluun (oman lapsiryhmän toiminnan suunnittelu) kotikäynteihin noin 8 % kasvatushenkilöstön työajasta kuluu näihin tehtäviin otetaan huomioon työajan käyttöä ja työvuoroluetteloa suunniteltaessa esiopetuksesta vastaavalle varataan tarpeellinen määrä aikaa opetussuunnitelman laatimiseen ja tarvittaessa myös lapsi- tai lapsiryhmäkohtaisen esiopetuksen suunnitelman tekemiseen Mitään seurantaa siitä, paljonko aikaa on käytetty muihin tehtäviin kuin lapsiryhmässä työskentelyyn, ei tarvitse järjestää, eikä siihen ole myöskään viranhaltijalla/työntekijällä mitään subjektiivista oikeutta (KT 3/2005).

Työvuoroluettelon suunnittelu Työvuoroluettelo on virallinen asiakirja, jonka tekemistä edellyttävät työaikalaki ja virka- ja työehtosopimus. työnantajan työnjohto-oikeutensa perusteella antama työnjohdollinen määräys työn tekemisestä, henkilön työajasta, työvuoroista sekä niiden alkamisesta ja päättymisestä laadittava etukäteen viikoksi/koko työaikajaksoksi kirjallisesti saatettava henkilöstön tietoon viimeistään viikkoa ennen viikon/työaikajakson alkamista työvuoroluetteloa saa muuttaa vain viranhaltijan/työntekijän suostumuksella tai perustellusta syystä

Työtehtävät pitää ehtiä tehdä työaikana! Tehtävät tulee mitoittaa ja järjestää niin, että ne voidaan suorittaa normaalina työaikana. Käytettävissä olevan työajan ja tehtävään sisältyvän työmäärän tulee olla tasapainossa. Työaikasäädökset suojelevat työntekijöitä haitalliselta työn kuormitukselta.

Yhteistoimintamenettely muutostilanteissa Työaikajärjestelyt ovat kuntia koskevan yhteistoimintalain mukaisia asioita. Ennen työaikamuodon muuttamista tulee käydä yhteistoiminta-menettelyn mukaiset neuvottelut niiden kanssa, joita muutos koskee.