Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jäsenetuja Paikallisyhdistyksemme tukee jäsentensä kulttuuriharrastuksia myöntämällä tukea teatterilippujen hankintaan 5 euroa/lippu/jäsen. Edun voi hyödyntää.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jäsenetuja Paikallisyhdistyksemme tukee jäsentensä kulttuuriharrastuksia myöntämällä tukea teatterilippujen hankintaan 5 euroa/lippu/jäsen. Edun voi hyödyntää."— Esityksen transkriptio:

1 Jäsenetuja Paikallisyhdistyksemme tukee jäsentensä kulttuuriharrastuksia myöntämällä tukea teatterilippujen hankintaan 5 euroa/lippu/jäsen. Edun voi hyödyntää kukin jäsen yhden kerran vuoden aikana ja se on voimassa teatterin toivomuksesta vain lippujen ennakkomyynnistä. Oletko rekisteröitynyt Akavan jäsenetupalveluihin? Rekisteröityminen onnistuu verkossa http://www.jasenedut.fi/http://www.jasenedut.fi/ OAJ:n jäsenyys oikeuttaa lukuisiin rahanarvoisiin etuihin. Pidä jäsenkortti aina mukanasi, niin voit parhaiten hyödyntää järjestön tarjoamia jäsenetuja. Jäsenmaksulla opettaja turvaa työttömyysturvansa ja saa tarvittaessa lainopillista apua ja tukea työhön liittyvissä asioissa. OAJ:n Pohjois-Savon alueyhdistys http://www.oajpohjoissavo.fi/ OAJ Varkauden vuosikello 2016

2 OAJ Varkaus jäsentiedote 2016 Kädessäsi on toinen OAJ Varkauden opettajien paikallisyhdistyksen jäsentiedote. Tiedotteen tarkoituksena on tehostaa ja lisätä jäsenten järjestötietoutta. Tiedote ilmestyy kerran vuodessa. Tiedotteen antiin voivat osallistua kaikki halukkaat jäsenet. Ota vain rohkeasti yhteyttä yhdysopettajaasi, kerro tai kirjoita juttuvinkkisi. OAJ Varkauden tämän vuoden toiminta on ollut vilkasta heti elokuusta alkaen, jolloin yhdistys teki sivistyslautakunnalle selvityspyynnön koskien koulujen sijaisuusjärjestelyitä. Suomen hallituksen esittämä pakkolakiesitys on nostanut työmarkkinajärjestöjen karvat pystyyn. OAJ puolustaa vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja painottaa oikeudenmukaisuutta. OAJ on lähestynyt jäseniä kirjeellä ja alueyhdistys kutsuu jäseniään tiedotustilaisuuteen asiasta ma 22.2.2016 Kuopioon. Lähdetään porukalla kuulemaan, mitä on tulossa! Kyllä nyt on oltava JOKU ROTI. Joku Roti- kampanjan tavoitteena on antaa jäsenille eväitä vaikuttaa omiin työoloihin ja työmäärään, jotta työn ydin, oppimisen edistäminen voidaan turvata. Kampanjan avulla herätellään jäsenistöä keskustelemaan työtehtävistään ja huomioimaan sopimusasiat töiden suunnittelussa ja työajan kohdentamisessa. Tutustu kampanjaan www.oaj.fiwww.oaj.fi OAJ kampanjoi: Kiva tutustua! Se kehottaa päivittämään jäsentietosi ajan tasalle. Samalla voit osallistua arvontoihin ja mahdollisuus on voittaa huikeita palkintoja! Käypä sivuilla: www.oaj.fi/kivatutustua www.oaj.fi/kivatutustua OAJ Varkaus hallitus 2016 (sulkeissa varajäsen) Tuija Karjalainen, puheenjohtaja Leena Flankkumäki, varapuheenjohtaja (Erkki Siljanen) Jouni Virtanen, sihteeri (Jari Kinnunen) Vuokko Kilkki, rahastonhoitaja (Minna Multanen) Katri Ruuska (Eeva-Liisa Koskinen) Laura Mikkonen (Anna-Liisa Pietiläinen) Piia Suomalainen (Aino Nykänen) Jaana Kallio (Minna Huupponen) Jari Laitinen (Sirpa Louhikallio) Mari Karhu (Annukka Pöllänen) Joni Roininen (Helena Suhonen) Leena Tahvanainen (Eija Kallasaari) Ritva Jääskeläinen (Kirsi Kettunen) Lea Kainulainen (Henna Aartolahti)

3 Lähiedunvalvontaa päiväkodissa Sovi esimiehesi kanssa lukuvuoden töistä ja tehtävistä. Työn suunnittelussa tulee huomioida riittävä resursointi ja työssäjaksaminen. Tarkista, että työvuorolistat ovat kunnossa ja kaikkiin työtehtäviin on varattu riittävästi aikaa. Toimi sovitun suunnitelman mukaisesti. Merkitse työvuoroluettelon toteutumaosioon toteutuneet työaikasi, myös suunnitteluun ja valmisteluun käyttämäsi ajan Suunnittelu- ja yhteistyöaika perustuu sopimusmääräyksiin, aikaa on varattava kulloinkin riittävästi Sovi esimiehesi kanssa etukäteen, miten mahdolliset työajan muutokset ja ylitykset korvataan. Sovi etukäteen mahdollisista lisätehtävistä ja niihin varattavista resursseista (huomioitava työajan käytössä ja tehtäväkohtaisessa palkassa). Lisä- ja ylityöstä tulee saada korvaus, eikä resursoimattomaan työhön tule ryhtyä. Lisätehtävä lisää tehtävän vaativuutta, myös määräaikainen vaativuuden kasvu tulee korvata. Tarkista, että palkanmaksun perusteet ovat oikein: hinnoittelutunnus/palkkaluokka ja kelpoisuus työkokemus (kokemuslisän/palveluslisän maksamista varten) työtehtävät työaika (yleistyöaika, lisä- ja ylityön sekä epämukavan työajan korvaukset) mahdolliset muut palkkaan vaikuttavat tekijät, esim. tehtävän vaativuus, erityisosaaminen ja hyvä työsuoritus Varmista, että ymmärrät oman palkkalaskelmasi, jotta voit kuukausittain tarkistaa maksetun palkan oikeellisuuden. Selvitä oman luottamusmiehesi yhteystiedot. Luottamusmiehet auttavat sinua mm. seuraavissa asioissa: työaika ja palkkaus palvelussuhteen ehdot virkavapaat varoitukset, irtisanomiset ja lomautukset Selvitä oman työsuojeluvaltuutettusi yhteystiedot. Työsuojeluvaltuutetut auttavat sinua mm. seuraavissa asioissa: työhyvinvointi ja työssäjaksaminen työturvallisuus ja kuormittuminen Yleistyöaika päiväkodin johto- ja opetus- ja kasvatustehtävissä Mikäli käytössä on tasoittumisjakso, työvuoroluettelo on laadittava ennalta koko ajanjaksolle. Tasoittumisjaksossa otetaan huomioon etukäteen tiedetyt työajantarpeet. Tasoittumisjaksossa ei tasoiteta sen aikana tulevia työajan ylityksiä. Yleistyöajassa on määritelty sekä vuorokautinen että viikoittainen ylityöraja.

4 Päiväkodin johtajien työaika Yleistyöaika on myös päiväkodinjohtajan työaikamuoto riippumatta siitä, työskenteleekö hän lapsiryhmässä vai ei. Päiväkodinjohtajat toimivat ammatillisen työn johtajina ja alaistensa välittöminä esimiehinä, minkä vuoksi heillä on täysi oikeus työaikakorvauksiin. Ylityö Työnantajan aloitteesta tehty työ, joka ylittää sekä etukäteen työvuoroluetteloon merkityn säännöllisen työajan että seuraavat ylityörajat 1. vuorokautinen ylityöraja: 8 h tai sitä pidempi työvuoroluetteloon merkitty, enintään 9 h 2. viikoittainen ylityöraja 38 1/4 h tai tasoittumisjaksossa työvuoroluetteloon merkitty säännöllinen viikkotyöaika Ylityökorvaukset Vuorokautinen ylityö: 50 %:lla korotettu tuntipalkka kahdelta ensimmäiseltä ylityötunnilta. Seuraavat korottuvat 100 %:lla Viikoittainen ylityö: 50 %:lla korotettu tuntipalkka viideltä ensimmäiseltä ylityötunnilta Seuraavat korottuvat 100 %:lla Korvaukset rahana tai aikana, työnantajan päätettävissä. Lauantaina järjestettävä kehittämis- tai koulutuspäivä tulee ottaa huomioon työvuoroluetteloa laadittaessa. Lauantaipäivän työajan tulee sisältyä viikkotyöaikaan, tai jos käytössä on useamman viikon tasoittumisjakso, tasoittumisjakson yhteenlaskettuun työaikaan. Tällöin lauantaityöpäivä tehdään säännöllisenä työaikana ja siitä korvataan lauantaityökorvaus. Jos työtunteja ei etukäteen oteta huomioon viikkotyöajassa, syntyy tehdystä lauantaipäivästä viikoittaista ylityötä Kirsi Nykänen, pääluottamusmies044 7436400 Ritva Jääskeläinen, varhaiskasvatuksen luottamusmies 0400 575466 Mari Teittinen, työsuojeluvaltuutettu050 3626797


Lataa ppt "Jäsenetuja Paikallisyhdistyksemme tukee jäsentensä kulttuuriharrastuksia myöntämällä tukea teatterilippujen hankintaan 5 euroa/lippu/jäsen. Edun voi hyödyntää."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google