Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista"— Esityksen transkriptio:

1 Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
Kesäharjoittelijat Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista Sanna-Maria Röör

2 Palvelussuhteen alkaminen
Työsuhde kirjallinen työsopimus työsuhde ja siihen perustuvat oikeudet alkavat siitä päivästä, jona ryhdytään oikeasti työhön.

3 Työsopimus – työelämän perussopimus
Kirjallisena, sekä työntekijä että työnantaja allekirjoittavat. Tehtävänimike ja pääasialliset tehtävät työsuhteen alkaessa Työaika Palkka ja sen maksaminen Työntekopaikka Työsopimuksen kestoaika Koeaika (pidemmissä työsuhteissa) Irtisanomisaika Ehtoja, mihin työntekijä sitoutuu Sovellettava työehtosopimus ja vuosiloman määräytyminen Koeaika: sopimuskumppanit voivat tutustua toisiinsa ja työsuhteen toimivuuteen - ja tarvittaessa päättää sopimuksen ilman irtisanomisaikaa. Irtisanomisaika: Se aika, jonka työntekijä on vielä töissä ilmoitettuaan lopettavansa. TA 2 vko-6 kk, TT 2 vkoa—1 kk.

4 Perehdytys eli työhön opastus
Uutena työntekijänä saat opastuksen tehtäviisi ja Tampereen kaupunkiin työnantajana. Päävastuu perehdytyksestä on esimiehelläsi. kaupunki työnantajana työtehtävät, säännöt (esim. työaika) vaatimukset, edut Myös työkaverit toimivat perehdyttäjinä. Muista myös olla itse aktiivinen. Tyhmiä kysymyksiä ei ole 

5 Oikeutesi ja velvollisuutesi työssä
Oikeudet saada sovittu palkka oikeus lakien ja sopimusten antamaan suojaan oikeus terveelliseen ja turvalliseen työympäristöön. Velvollisuudet tulee suorittaa työsi huolella noudattaa työnjohdon ohjeita kieltäytyä kilpailevasta toiminnasta pitää liike-, ammatti- ja muut salaisuudet huomioida työnantajan etu.

6 Työnantajan oikeudet ja velvollisuudet
työhönotto-oikeus  eli oikeus ottaa henkilö töihin oikeus johtaa työtä. Velvollisuudet noudattaa lakeja ja sopimuksia työntekijöiden tasapuolinen kohtelu työturvallisuudesta huolehtiminen hyvästä työilmapiiristä ja , työntekijän työssä suoriutumisesta huolehtiminen.

7 Työaika On aika, jona sinun tulee olla työnantajan käytettävissä.
30 h/viikossa, yhteensä 60 h kahden viikon aikana. Päivittäinen työaika 6 h sisältää ruoka- ja kahvitauon Ruokatauko 30 minuuttia Kahvitauko 10 minuuttia Työpäivät ja niiden pituus vaihtelevat tehtävistä riippuen  Esimies selvittää nämä sinulle. Sinun tulee noudattaa työaikoja.

8 Palkka – korvaus tehdystä työstä
320 € kahden viikon jaksosta. Sisältää loma-ajan lomakorvauksen. Palkka maksetaan pankkiin ilmoittamallesi tilille Harjoittelujakso Maksupäivä

9 Palkanmaksu Toimita verokortti työnantajalle heti työsuhteen alussa.
Ennakonpidätys peritään verokortin mukaan. Verokortti tarvitaan aina, kun mennään palkkatyöhön. Sen perusteella työnantaja tietää kuinka paljon pidätetään veroa. Mikäli verokorttia ei ole tullut postitse, pitää se hakea verotoimistosta tai tulostaa verkosta vero.fi. Verokortin saa takaisin työharjoittelusi jälkeen. Mahdollisen veron lisäksi palkasta peritään työttömyysvakuutusmaksu (0,50 %) kaikilta vähintään 17-vuotiailta. Työmatkakustannuksista jokainen vastaa itse. - Jos koko vuoden tulosi (esim. palkat ja opintorahat) jäävät varmasti alle euron, voit pyytää Verohallinnolta verokortin, jossa veroprosentti on nolla.   - Vakuutusmaksu 16 €, jos alle 17-vuotias on 0 E. - Jos ei toimita verokorttia  60 % vero!

10 Palkkalaskelma Palkkalaskelma toimitetaan postitse kotiin.
Siinä kerrotaan paljonko ja minä päivänä sinulle on maksettu palkkaa, veron määrä, muut maksut kuten työttömyysvakuutusmaksu. Tarkista palkkalaskelmasi. Myös nimellä tilinauha 

11 Poissaolot ja palkka Sairausloma-ajalta maksetaan täysi palkka enintään 14 kalenteripäivän ajalta (alle 60 päivää kestänyt työsuhde. Esimieheltä voi pyytää etukäteen luvan muuhun poissaoloon, mm. pääsykokeet. Työtapaturmasta täysi palkka 120 pv. Muuta: Esim. lähiomaisen hautajäispäivä on palkallinen työvapaa.  Kysy esimieheltä etukäteen. Kaikista poissaolosta tulee aina ilmoittaa esimiehelle etukäteen tai sairastuttaessa niin pian kuin se on mahdollista! Jos luvaton poissaolo – palkka vähennetään.

12 Palvelussuhteen päättyminen
Palvelussuhde päättyy määräajan päättyessä. Palauta työnantajan omaisuus: työvälineet, avaimet yms. Palkka maksetaan: Harjoittelujakso Maksupäivä

13 Työtodistus Saat työtodistuksen työsuhteen päätyttyä.
Se lähetetään sinulle kotiin postitse.

14 Mukavia työhetkiä Tampereen kaupungilla ja aurinkoista kesää!

15 Kiitos!


Lataa ppt "Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google