Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Advertisements

-Jatkuvasti, eli useammin. kuin neljän vuoden välein Strateginen omistajaohjaus ”Yhtiökokous” ”Hallitus” ”Superlauta- kunta” Strategiset asiantuntijaryhmät.
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Toimintajärjestelmän rakentaminen
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Toimitilapalvelujen organisoinnin ja laadunhallinnan kehittäminen
Nuorisotoiminta 2013 Nuorisotoiminnan linjaus. Nuorisotoiminta 2013 TEEMME NUORISOTOIMINNAN STRATEGIAA.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Teemaryhmä Opintoasiainpäivät Sihteeri Tuula Kivistö
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Älykäs LEDien valintataulu Tuomas Hiltunen. Projektityön tavoite Älykäs LEDien valintataulu helpottamaan Farnellista tilattavien yleisimpien LEDien valintaa.
Ajankohtaista – seutusivistys
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
1. Helmikuu – 15. Maaliskuu/ kunnan oma työskentely Kunnan/ Kaupungin aineryhmävetäjät kokoavat aineryhmittäin ainekohtaiset minimitavoitteet ja sisällöt.
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Ohjaus ja yhteistyö -kori Tilannekatsaus Maritta Korhonen / Minna Saario.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Ohjeita projektihallintaan Oulu Toimintasuunnitelman rakenne Sisällys 1. Toiminnallisen osakokonaisuuden tavoitteet ja kehittämisteemat 1.1Perhekeskustoiminta.
Sosiaalinen markkinointi Monikulttuurinen ehkäisevä päihdekasvatus Ohjausryhmän suunnittelupäivä
Dokumentointipohjat 1-5 milj. € hankkeiden hankearviointiin (kevennetty vaihtoehto word-arviointikehikolle) JulkICT 10/2016.
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Sijaishuollon ohjauksen ja valvonnan malli – Kohti lapsikeskeistä ja lapsenoikeusperustaista toimintatapaa Susanna Hoikkala Erityisasiantuntija/Lastensuojelun.
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta
Terveisiä kentältä erikoissairaanhoidon näkökulmasta
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
Klubin strategia työkalu KST
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Yhteenvetoa Selvitys asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuurin nykytilasta
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Sote-keskus teemaryhmä kokous 5: tiedotettavat asiat
Yhteistoiminnan mallintaminen
Ikääntyneiden ja vammaisten palvelut - työryhmä
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
Sote-keskuspalvelut Väliraportointi
Seuraavat kokoukset ovat 24.5., ja
Konsernirakenne ja johtaminen -työryhmä
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
Maatalous-lomituksen valmistelu-projekti
Maakunnan digipalvelut järjestämistehtävässä
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Aikuissosiaalityön integroiminen teemaryhmän.
JOHTAMISEN KETJUN PERUSTEET
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Tukipalvelujen ohjaus: tiedotettavat asiat
Taloussuunnittelu ja tiedolla johtaminen: tiedotettavat asiat
Palveluverkko, kiinteistöt ja tilat
Väliraportti – taloussuunnittelu työryhmä
Tukipalvelujen ohjaus
ICMT-työryhmä Väliraportointi
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Strateginen hankinta ja valinnanvapauden mallit: tiedotettavat asiat
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä
Asiakas- ja palveluohjaustyöryhmä helmikuu 2018
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan konsernirakenne ja palvelutuotannon.
Pirkanmaa viestintäryhmä
Tukiliiton strategiaprosessi
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Pelastustoimi ja varautuminen: tiedotettavat asiat
ALUE-työryhmän kokous
Päivittäinen toiminta Mittarit Muutos toiminnassa
Ohjausjärjestelmän valmistelun eteneminen pääpiirteissään
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Airi Partanen (THL) esitteli päihdetyön.
Alueen kehittäminen - työryhmä
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Esityksen transkriptio:

Ohjaus ja valvonta (Ohjava) - teemaryhmä Väliraportointi 28.2.2018 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

1. Työryhmän työn vaihe Työryhmä on järjestäytynyt ja kokoontunut kolme kertaa. Työryhmä on kartoittanut viranomaistehtävät, kommentoinut palvelutuotannon järjestämistä ja strategiaa sekä listannut maakunnan järjestämistehtävät. Omavalvontakäsikirjan ja -ohjelman tekeminen on aloitettu. Työryhmän tavoitteena on valmistella kaikki järjestäjän toiminnat kattava omavalvonta/laatuohjelma maakunnan vastuulla oleville toiminnoille. Toimeenpanosuunnitelma on aikataulutettu kokouksittain. Tehtävät ja niiden aikataulu on tehty. Työryhmä on aikataulussaan tavoitteisiinsa nähden. Työryhmän tavoitteet ja tehtävät ovat realistisia toteuttaa. Kesään 2018 mennessä työryhmä laatii omavalvonta/laatuohjelman käsikirjan ja kartoittaa keskeisimmät järjestäjän toiminnan mittarit. Omavalvonta/laatuohjelman linjausta on käsitelty Ohjavan työryhmässä ja muiden projektipäälliköiden kanssa. Linjattava asia esitellään johtoryhmässä huhtikuussa Johtoryhmän tulisi huhtikuun aikana linjata järjestäjän omavalvonta/laatuohjelman laajuus ja kattavuus 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

2. Riskienhallinta Työryhmän tavoitteena on valmistella maakunnan järjestämistoiminnalle yksi yhteinen omavalvonta / laatuohjelma. Kokonaisuuteen tarvitaan johtoryhmän linjaus. Riskinä on se, että linjauksen puuttuminen hidastaa valmistelua Riskejä arvioidaan jatkuvasti. Valmistelun aikana tulee esiin uusia haasteita. Niiden vakavuus ja todennäköisyys käsitellään tarpeen mukaan. Ratkaisuehdotuksista keskustellaan työryhmässä. Projektipäällikkö on vastuuhenkilö. Ryhmä on todennut, että suurin riski valmistelussa on lainsäädännön valmistelun lykkääntyminen/pysähtyminen. Toinen merkittävä riski on linjaavien päätösten lykkääntyminen. Omavalvontaohjelman valmistelussa ei edistytä, mikäli rakenteet ja maakunnan sisäinen tehtävien jako eivät etene. Työryhmä tarvitsee linjauksen: Omavalvonta/laatuohjelman kattavuudesta ja sanoittamisesta Palvelutuotannon organisaatiosta Järjestäjän tehtävien organisoinnista Ennen linjan vetoa työryhmä valmistelee omavalvonta/laatuohjelman runkoa 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi

3. Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle Työryhmän työn valmisteluun vaikuttaa olennaisesti valtakunnalliset linjaukset, strategia ja eri keskusvirastojen asettamat laatutavoitteet ja aikataulut. Ennen näiden valmistumista työryhmä voi valmistella vain standardin mukaisen omavalvonta/laatuohjelman rungon Valmistelun tavoitteena on muodostaa oppiva ja kehittyvä maakunta, jonka toimintojen keskiössä on asukas. Kattava omavalvonta/laatuohjelma tukee tätä tavoitetta. Toiminnan laadun keskeisiä osioita ovat sitoutunut johtaminen, osaava henkilökunta, asiakas- ja työhyvinvointikyselyt sekä toiminnan jatkuvan parantamisen prosessi Jatkovalmistelussa on huomioitava lähes kaikkien työryhmien työ, yhteistyö on olennaista 13.1.2019 www.pirkanmaa2019.fi