Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)"— Esityksen transkriptio:

1 Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)
Väliraportointi

2 Sisällysluettelo Työryhmän työn vaihe (dia 4) Riskienhallinta (dia 5)
Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle (dia 6)

3 1. Työryhmän työn vaihe Työryhmä on muodostettu kaikkia maakunnan tehtäväaloja edustavista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan johtajista ja asiantuntijoista, ml. käyttäjä- ja yrittäjäyhteisöt. Puheenjohtajana toimii dekaani Tapio Visakorpi ja vastuuvalmistelijana pp. Petri Räsänen. Valmistelun tukena toimii ulkopuolisista TKI-asiantuntijoista koostuva sparrausryhmä. Ryhmä on kokoontunut kolme kertaa. Se on järjestäytynyt, muodostanut 3 alatyöryhmää, jotka toteuttavat määriteltyjä selvitys ja analyysitehtäviä (terveysalan kansallinen testausverkosto, SOTE TKI-nykytila-analyysi ja TKI-tiedon nykytilaselvitys) ja tuottanut vastauksen strategiatoimeksiantoon. Toimeenpanosuunnitelman teemoja on täsmennetty, priorisoitu ja aikataulutettu karkealle aikajanalle. Selvityshankkeet on projektoitu yksityiskohtaisemmin. Työryhmän työ etenee aikataulussa suhteessa asetettuihin tavoitteisiin. Tehtävät ja tavoitteet on realistista toteuttaa ja saavuttaa. Keskeisin ratkaistava asiakokonaisuus kesään 2018 mennessä on määritellä maakunnan TKI-toiminnon rooli, sisällöllinen laajuus sekä organisoitumisen periaate järjestäjä- ja tuottajaorganisaatioissa. Toinen tärkeä tehtävä on maakunnan SOTE-alan TKI:n profilointi yhdessä Tampere3:n kanssa.

4 2. Riskienhallinta Riskienhallintaa on valmistellut ja siitä vastaa projektipäälikkö. Työryhmä on keskustellut riskienhallinnasta väliraportin laatimisen yhteydessä. Projektipäällikkö ja puheenjohtaja tekevät keskustelun pohjalta riskianalyysin. Keskeiset riskit liittyvät työryhmän ulkopuolisen valmistelun etenemiseen ja yhteistyöhön. Keskeisimmät ryhmän tunnistamat riskit ovat Lainsäädännön viivästyminen Järjestäjäorganisaation yleisen valmistelun viivästyminen Ristiriitaiset näkemykset järjestäjän ja tuottajien rooleista TKI-toiminnassa Uudistuksen toteutuksen ja johtamisen fokusoituminen muutoksesta selviämiseen taloudellisista ja aikataulullisista paineista johtuen  uudistuminen ja siihen liittyvät panokset jäävät toissijaisiksi tavoitteiksi ja erillisiksi toiminnan kokonaisuudesta Tampere3-yhteistyön vaikeudet Viestinnän epäonnistuminen, vaikeus sitouttaa oikeat tahot maakunnan TKI-toimintaan ja sen tukemiseen.

5 3. Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle
Muutosjohto Muutoshankkeen uudistavuus ja kunnianhimon taso tulisi säilyttää Liikkumavaran säilyttäminen turvattava talouden suunnittelun yhteydessä Työryhmien välinen koordinaatio ja tiedonjako Järjestäjäorganisaation valmistelun kokonaisuus pidettävä ehyenä Koulutustoiminnan ja -yhteistyön valmistelu on vastuutettava johonkin ryhmään Valmistelun ongelmat ja haasteet Resurssitarpeet Luovuttavien organisaatioiden kehittämishankkeiden ja -toiminnan tarkempi inventaario ja hanke-/toimintamallikohtainen jatkuvuussuunnittelu tulee resurssoida


Lataa ppt "Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google