Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta "— Esityksen transkriptio:

1 SOTE- Tietojohtamisen hankekokonai-suus sote-tietohyötykäyttöön strategian toimeenpanon jory
Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta Hannu Hämäläinen

2 Ryhmän tehtävä Alkuperäinen toimeksianto:
Valmistella ehdotukset valtakunnallisesti yhtenäiseksi mittaristoksi väestön hyvinvoinnin ja terveyden tilan kuvaamiseen sekä palveluiden tarpeen arviointiin palvelujen laadun, vaikuttavuuden, kustannusten ja tehokkuuden seuraamiseen. Ryhmä laatii myös ehdotukset indikaattoritiedon kokoamiseksi sekä valmistelee tarvittavat säännökset. Mittariston tulee olla sellainen, että sitä voidaan käyttää: kansallisessa ohjauksessa palveluiden järjestämisessä ja tuotannossa (johtaminen, suunnittelu ja seuranta) järjestäjien ja tuotantoyksiköiden välisessä vertailussa valvonnassa.  Projektiryhmän linjausten mukaan etusijalle asetetaan maakuntien ohjauksen ja arvioinnin kannalta tärkeimmät mittarit.

3 Vuonna 2016 neljä alatyöryhmää valmisteli ehdotukset mittareiksi omalta aihealueeltaan
HYVIN-VOINNIN TILA JA PALVE-LUJEN TARVE HYVIN-VOINNIN TILA JA PALVE-LUJEN TARVE PALVE-LUJEN SAATA- VUUS JA KÄYTTÖ PALVE-LUJEN SAATA- VUUS JA KÄYTTÖ PALVELU-JEN KUSTAN-NUKSET JA RESURS-SIT PALVELU-JEN KUSTAN-NUKSET JA RESURS-SIT PALVE-LUJEN VAIKUT-TAVUUS JA LAATU PALVE-LUJEN VAIKUT-TAVUUS JA LAATU Vuoden 2017 alussa aloittanut toimeenpanoalaryhmä jatkotyöstää ehdotuksia, pilotoi ja mm. tekee ehdotuksia tietopohjan kehittämistarpeista.

4 Projektiryhmän linjaukset 20.3.2017
Työn tavoite: tietotarpeita, tiedonkeruita ja tietoarkkitehtuuria sovitetaan yhteen siten, että tarvittava tieto saadaan kustannustehokkaasti eri toimijoiden tarpeisiin. Tavoitteena on tietohallinnon osalta avoimet rajapinnat ja yhteen toimiva kokonaisuus. Ohjausvastuu kuuluu STMöön muodostettavan uuden ohjausosaston tehtäviin. KUVA-ryhmä toimii operatiivisena ohjausryhmänä ja strategisena ohjausryhmänä toimii uusi maakuntarahoitusryhmä. Projektin etenemisestä viestitään maakunnille ja toimenpiteet viedään osaksi tiekarttaa. Laajassa yhteistyössä: Otetaan huomioon käynnissä oleva kuntien ja maakuntien tietopohjia koskeva kehittämistyö VM:ssä ja TEM:ssä. STM:n ja Sitran sote-tiedon palvelupaketit tuodaan osaksi kustannus- ja vaikuttavuustietovalmistelua. Yhteistyö THL:n ja muiden tiedontuottajien kanssa on tärkeää.

5 Projektisuunnitelma sisältää lähes 20 projektia
Pääasiassa vuoden 2017 aikana toteutettavat projektit: Alaryhmien ehdottamien mittareiden jatkotyö Täydennykset: valinnanvapauteen liittyvät mittarit, lisäksi tarkistetaan ehdotettujen mittareiden yhteensopivuus kv. järjestelmien kanssa Olemassa olevien mittareiden viimeistely maakuntien käyttöön (pilotointi ja raportointijärjestelmä) Kehittämistä vaativien mittareiden viimeistely ja pilotointi (sellaiset, jotka saadaan olemassa olevista tietojärjestelmistä, mutta vaativat kehittämistyötä) Hallinnolliset projektit Projektinhallinta Vastuiden määrittely (mittariston ylläpitoon, kehittämiseen ja palveluihin) Säädöspohjan täydentäminen ja sopimukset Lainsäädännön edellyttämien asioiden täsmentäminen tietotarpeiden täsmentäminen ja tieto-ohjauksen vuosikello: milloin mitäkin tietoa tarvitaan ohjauksen eri tasoilla erillistarpeet (mm. rahoituslain 6 §)

6 Projektisuunnitelma jatkuu
Useamman vuoden kestäviä kokonaisuuksia ovat: Tieto-ohjauksen ja kokonaan uusien sisältöjen kehittäminen esimerkiksi kansallisen ja maakuntien tietojohtamisen tilannekuvahuone laajempaa kehittämistä vaativat osa-alueet: mm. asiakaspalautejärjestelmä, uudentyyppinen asiakassuunnitelma, laatu ja vaikuttavuus, sosiaalipalvelujen tiedot ja hyte-tiedot Tietopohjan kehittäminen yhteistyössä muiden työryhmien, kehittämishankkeiden ja tiedonkeruuviranomaisten kanssa osa kokonaisarkkitehtuurin kehittämistyötä kuvataan mittareiden tarvitsemien tietojen käsitteet, luokitukset ja se, miten toteutetaan tietovirta asiakas- ja potilastietojärjestelmistä mutta tarvitaan myös viranomaisten järjestelmien kehittämistyötä THL, Tilastokeskus, Valtiokonttori, Kela jne. maakuntien tietojärjestelmien kehittäminen (ml. tietoaltaat)

7 Resurssit Osa työstä tehdään KUVA-ryhmän ja toimeenpanoalaryhmän työnä
THLn tietopohjan kehittämishanke (erillisrahoitus) Organisaatioiden oma työ (mm. STM, Tilastokeskus ja Valtiokonttori) Osa hankkeista tulee edellyttämään lisärahoitusta Projektiryhmä on pyytänyt edelleen täsmentämään lähiviikkojen aikana projektisuunnitelmaa ja samalla tarkentuvat myös resurssitarpeet.


Lataa ppt "Kansisivu, haluttu versio valitaan hiiren oikealla Asettelu-kohdasta "

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google