Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen

2 Sisäisten auditointien tulevaisuus 1/3
Jyväskylän yliopiston hallitus on hyväksynyt sisäisen tarkastuksen ohjesäännön: Sisäinen tarkastus on riippumatonta ja objektiivista arviointi- ja varmistus- sekä konsultointitoimintaa, joka on luotu tuottamaan lisäarvoa organisaatiolle ja parantamaan sen toimintaa. Tavoitteena on riskienhallinta-, valvonta- sekä johtamis- ja hallintojärjestelmän arviointi ja edistäminen ... seuraavilla osa-alueilla:

3 Sisäisten auditointien tulevaisuus 2/3
Tavoitteiden asettaminen, toteutuminen ja tulokset Riskien arviointi ja hallinta Laatu ja toiminnan jatkuva parantaminen Sisäisten kontrollien sekä raportoinnin luotettavuus, riittävyys ja tarkoituksenmukaisuus sekä oikea-aikaisuus ... Hallitus asettaa tarkastusvaliokunnan johtamaan yliopiston toiminnan ja sen laadun tarkastus- ja varmennustyötä. Tehtävänä mm. laatuauditointien valvonta ja ohjaus. Vuosittain laadittavan auditointisuunnitelman hyväksyy hallitus.

4 Sisäisten auditointien tulevaisuus 3/3
Sisäiset ja ulkoiset laatuauditoinnit toteutetaan kulloinkin voimassa olevan yliopiston laatupolitiikan sekä auditointisuunnitelman mukaan. Vuosittain yliopiston hallitus arvioi sisäisen tarkastuksen ja laatuauditointien suunnitelmallisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta sekä niiden perustumista yliopiston strategiaan ja nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Hallitus myös arvioi tarkastus- ja auditointiprosessia. Tarkastus- ja varmennustoiminnan kehittämisestä vastaa tarkastusvaliokunta.

5 Laadunhallinnan tulevaisuus 1/5
Laadunkehittämisryhmän toimikausi päättyy Laatupäällikön toimikausi päättyy Laadunkehittämisryhmä jättää toimintansa arvion ja kehittämisehdotukset mahdolliselle seuraajalleen On suunniteltu, että laadunhallintaa kehittävä kokonaisuus on pieni, jokaisen neuvoston jäsenistä koostuva ryhmä. Puheenjohtajan ei tarvitse olla vararehtori.

6 Laadunhallinnan tulevaisuus 2/5
Rehtorin tavoitteena on laadunhallintajärjestelmän sertifiointi vuoteen 2012 mennessä. Yliopiston hallituksen on päätettävä vuoden 2010 alussa yliopiston laatujärjestelmästä - ISO 9001 ? sertifikaatin tavoittelusta yliopiston ydin- ja tukiprosesseista toiminnan ja laadunhallinnan tuloksellisuus- ja vaikuttavuuskriteereistä ja -mittareista laatupolitiikasta Prosesseina suunnittelu, päätöksenteko, käytäntöön vienti, ydinprosessit, arviointi, kehittäminen.

7 Laadunhallinnan tulevaisuus 3/5
ISO standardin perustat Asiakaskeskeisyys Johtajuus Henkilöstön sitoutuminen Prosessimainen toimintamalli Järjestelmällinen johtamistapa Jatkuva parantaminen Tosiasioihin perustuva päätöksenteko Molempia osapuolia hyödyttävät toimittajasuhteet

8 Laadunhallinnan tulevaisuus 4/5
Yliopiston tulee tunnistaa laadunhallintajärjestelmää varten tarvittavat prosessit ja niiden soveltaminen koko organisaatiossa, määrittää näiden prosessien keskinäinen järjestys ja vuorovaikutus, määrittää kriteerit ja menetelmät, joita tarvitaan varmistamaan näiden prosessien vaikuttava toiminta ja ohjaus, varmistaa näiden prosessien toiminnan ja seurannan tueksi tarvittavien resurssien ja informaation saatavuus, seurata, mitata ja analysoida näitä prosesseja sekä toteuttaa toimet, jotka tarvitaan suunniteltujen tulosten saavuttamiseksi ja prosessien jatkuvaan parantamiseen. Organisaation tulee johtaa prosesseja ISO-standardin vaatimusten mukaisesti.

9 Laadunhallinnan tulevaisuus 5/5
Välttämättömiä tukiprosesseja ovat johtamisprosessit, resurssien hankinnan prosessit, palvelujen tuottamisen prosessit ja mittauksen prosessit.

10 Laatukäsikirjojen uusiminen 1/2
Laatukäsikirjat tulevat entistä verkkomuotoisemmiksi. Luodaan ns. laatu-Plone: hierarkia selvä: yliopistotason laatukäsikirja (lkk), tdk-tason lkk, laitostason lkk asiat vain yhdellä tasolla: Esim. opintojen ohjauskäytännöt Yliopistotason linjaukset Tdk-tason linjaukset Laitostason linjaukset ja käytännöt

11 Laatukäsikirjojen uusiminen 2/2
Tulostusmahdollisuudet: koko laatukäsikirja aiheittainen Edellyttää asiasanastoa. Joulukuussa muodostetaan päivittämistyöryhmä. Päivittämistyöryhmä aloittaa työnsä asiasanaston määrittelyllä ja jatkaa yliopistotason lkk:n sisällön päivittämisellä. Helmikuussa luodaan tietotekninen ratkaisu. Yo-tason lkk on päivitetty maaliskuun loppuun mennessä. Tdk:t ja laitokset päivittävät omat lkk:nsa toukokuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen tekstit päivitetään sitä mukaa kun muutoksia toimintaan tulee.

12 Prosessikuvausohjelmisto
QPR-ohjelmiston sopimus CSC:n palvelimella päättyy Tulevaisuudessa siirryttäneen Microsoftin Vision käyttöön. Todennäköisesti vuoden 2010 ajan QPR on käytettävissä työasemilla.


Lataa ppt "Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google