Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sote-keskuspalvelut Väliraportointi

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sote-keskuspalvelut Väliraportointi"— Esityksen transkriptio:

1 Sote-keskuspalvelut Väliraportointi 28.2.2018 5.12.2018

2 Sisällysluettelo Työryhmän työn vaihe (dia 4) Riskienhallinta (dia 5)
Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle (dia 6)

3 1. Työryhmän työn vaihe Mikä on työryhmän järjestäytymisen tilanne?
Työryhmä on järjestäytynyt ja kokoontunut 5 kertaa, kokoukset aikataulutettu kesäkuuhun 2016. Alatyöryhmät nimetty: 1) Suoran valinnan palvelut, Tiina Määttä ja Heta Periviita, 2) Suun terveydenhuolto, Eeva Torppa-Saarinen, 3) Erikoislääkäripalvelut, Arto Ranta, 4) Kuntoutuspalvelut, Heta Periviita 5) Sosiaaliohjaus, Eeva Halme Liikelaitoksen työryhmän kanssa yhteiset alatyöryhmät suun terveydenhuollossa ja kiirevastaanottojen / päivystyksen osalta. Mitä on tehty? Työryhmän tarkennettu toimeenpanosuunnitelma on laadittu ja toteutettu aikataulun mukaisesti. Erilliset toimeksiannot käsitelty: viranomaistoiminta, organisointimallit, strategia, palveluverkkoon liittyvä lähi-, alue- ja keskitetyt palvelut. Työpaja sote-keskuksen palveluvalikosta järjestetty yhdessä perusterveydenhuollon yksikön kanssa. Kuntalaiskysely sote-palveluiden kehittämisestä toteutettu yhdessä valinnan vapaus ja palveluverkkoteemaryhmien kanssa otakantaa.fi sivustojen kautta. Raportti tuloksista valmistuu maaliskuussa. Suunniteltu strategien hankinnan työryhmän kanssa marraskuussa toteutettavaa markkinavuoropuhelua. Onko työryhmän toimeenpanosuunnitelma ajantasainen ryhmälle asetettujen tehtävien ja tavoitteiden suhteen? Kyllä, lisäksi suunnitelmaa on muokattu tarpeen mukaan mm. uusien toimeksiantojen vuoksi.

4 1. Työryhmän työn vaihe jatkuu
Onko toimeenpanosuunnitelmasta tehty yksityiskohtaisempi työn projektointi? Tiekartta laadittu kesään 2019, kevään 2018 kokoukset ja niiden sisältö suunniteltu. Onko työryhmä aikataulussa suhteessa asetettuihin tavoitteisiin? Kyllä. Oma arvio, onko ryhmälle asetetut tehtävät ja tavoitteet realistista toteuttaa ja saavuttaa? Tehtävät saavutettavissa, tosin riippuvainen valinnan vapauslainsäädännön valmistumisesta ja tarkennetusta sisällöstä. Mikä on työryhmän keskeisin ratkaistava asiakokonaisuus kesään 2018 mennessä? Esitykset: sote-keskuspalveluiden sisällöstä, siihen liittyvä palvelukuvaus, organisointimallien arviointi osana maakunnan konsernia, maakunnan oman sote-keskuksen tuotannon organisointi ja alustava suunnitelma henkilöstörakenteesta. Sote-keskus valmistelu tulee tiiviisti yhdistää liikelaitoksen palveluiden valmisteluun, jotta palvelukokonaisuus saadaan kuvattua ja uudistuksen integraatiotavoitteet parhaiten huomioitua. Osallistuminen pilottihankkeen valmisteluun sote-keskuspalveluiden osalta.

5 2. Riskienhallinta Työryhmien riskienhallinnan fokus on työryhmälle asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa ja siihen liittyvien uhkien/mahdollisuuksien tunnistamisessa. Riskien hallinta käsitelty työryhmän kokouksessa Keskustelun pohjalta riskit kirjattu riskienhallintadokumenttiin. Riskienhallinta dokumenttia täydennetään tarpeen mukaan ja toteutumista käsitellään työryhmän kokouksissa. Vastuu on projektipäälliköllä. Riskienhallinnan keskeiset huomiot: Valinnan vapaus lain säädännön voimaantulon aikataulu ja sisältö - suunnittelu tehdään sillä tasolla, että muutokset voidaan tarpeen mukaan toteuttaa. Kokonaisuuden hallinta ja palvelun suunnittelun integrointi muihin työryhmiin – vuoropuhelu mm. liikelaitoksen valmistelun kanssa sekä yhteisiä alatyöryhmiä. Työryhmien jäsenten työpanos suhteessa perustyöhön - tarkennettu toimintasuunnitelma ja aikataulutus, kokousten valmistelu ja aineiston valmistelu riittävän ajoissa. Alatyöryhmille selkeät toimeksiannot. Kuntien talous, jonka vuoksi vetäydytään kehittämisestä – huomioiminen valmistelussa. Poliittinen riski: kyky sitoutua muutokseen ja valmistelun päätöksenteko - vuoropuhelu ja informointi.

6 3. Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle
Työryhmien välinen koordinaatio ja tiedonjako: Tulisi tiivistää, jotta kaikki valmisteltavat asiat tulee huomioitua ja estetään mahdollinen erisuuntaan oleva valmistelu. Valmistelun ongelmat ja haasteet Uuden lainsäädännön valmistuminen ja päätöksenteon aikataulutus. Palvelutuotannon toteutukseen ja ohjaukseen liittyvien jo olemassa olevien lakien määrä ja niiden huomioiminen kaikessa valmistelussa. Luovuttavien organisaatioiden sitoutuminen. Muutoksen tuoma epävarmuus voi heikentää todellista toimintojen uudistamisen suunnittelua. Resurssitarpeet Assistenttityöpanos Mahdollisen yhtiöittämisselvityksen laatimiseen tarvitaan erillinen työpanos, joko omana tai ostopalveluna. Muutosviestintä Jatkuva informaatio luovuttaville organisaatioille, lähiesimiehet tärkeä linkki muutokseen sitoutumiseen. Muutosvalmennus.


Lataa ppt "Sote-keskuspalvelut Väliraportointi"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google