Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä"— Esityksen transkriptio:

1 Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä
Väliraportointi

2 Sisällysluettelo Työryhmän työn vaihe (dia 4-5)
Riskienhallinta (dia 6) Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle (dia 7)

3 1. Työryhmän työn vaihe Osa-alue Muutos
Vihreä Kuten suunniteltu Keltainen Vaatii selityksen/keskustelua Punainen Vaatii päätöksen/toimenpiteitä 1. Työryhmän työn vaihe Osa-alue Muutos Tilanteen ja poikkeamien kuvaus Työryhmän järjestäytyminen Työryhmä on järjestäytynyt; kokoontuu kuukausittain. Sisältö Työryhmä täsmentänyt toimeenpanosuunnitelmaa tiekartassa ja noudattaa sitä. työsuunnitelmaa päivitetään tarvittaessa. Aikataulu Työryhmälle asetetut tehtävät ja tavoitteet on realistista saavuttaa ja toteuttaa aikataulussa. Resurssit Työryhmän työskentelyyn ei ole resursoitu kokopäiväistä projektipäällikköä. Nyt esittelyvastuussa olevan projektipäällikön työpanosta ei ole käytettävissä riittävästi työryhmän tarpeisiin. Riskit Riskejä ei ole käsitelty kokouksessa systemaattisesti. Laatu Kuten suunniteltu.

4 1. Työryhmän työn vaihe Työryhmä on järjestäytynyt ja täsmentänyt työsuunnitelman tiekartan tammikuu 2018 loppuun mennessä. Työryhmä on valinnut yhteistyömallien tarkastelussa näkökulmaksi strategisen johtamisen näkökulman. Työryhmä on ensisijassa ottanut 6/2018 mennessä tavoitteekseen tunnistaa maakunnan ja eri yhteistyötahojen yhteistyömalleja- ja rakenteita ja valita näistä fokusalueita, joiden osalta tehdään tarkemmat esitykset maakunnan tuleviksi yhteistyömalleiksi. Työryhmä on aloittanut yhdyspintojen tunnistamisen ja tulevan maakunnan ja kunnan yhteistyömallien selvittämisellä. Työryhmälle asetetut tehtävät ja tavoitteet on realistista saavuttaa ja toteuttaa aikataulussa. Työryhmä on valinnut etenemistavakseen mallin, jossa tehdään kokousten välillä välitehtäviä yhteistyömallien tunnistamiseksi ja kokouksessa valitaan jatkotarkastelun kohteet. Osittain aikatauluihin vaikuttaa maakuntalakiluonnoksen ja erillislakien hyväksymisen aikataulu. Työryhmä on tunnistanut tarpeen perustaa tehtäväkohtaisia ja lyhyellä aikavälillä toimivia alatyöryhmiä. Päätettiin selvittää alatyöryhmien perustamista liittyen maakunnan, kunnan ja järjestöjen yhteistyömalleihin (yhteistyö mm. hyte ja osallistuminen työryhmään) sekä yhteistyökonseptin luomiseen, kun maakunta ja kunta järjestävät palveluja yhteisissä intresseissä (esimerkkinä lähitori, matalan kynnyksen palvelut; selvityksessä intressityöryhmätahot).

5 2. Riskienhallinta Työryhmä ei ole käsitellyt systemaattisesti riskienhallintaa. Työryhmän toiminnan kannalta on riskiksi tunnistettu, että työryhmän työ kytkeytyy useimpien työryhmien sisältöihin ja tästä syystä on tärkeää löytää yhteistyömallit -työryhmän näkökulma tarkasteluihin päällekkäisyyksien välttämiseksi. Työryhmän fokusalue ratkeaa tarkemmin työn edetessä. Riskinä on, että työryhmän asiantuntijoiden työaika ei riitä valmistelulle. Työryhmän esittelijänä toimivan projektipäällikön työpanosta on käytettävissä vain osittain työryhmän työskentelyyn.

6 3. Muut huomiot ja terveiset uudistusvalmistelulle
Työryhmän tekemä valmistelu kytkeytyy useiden maakuntavalmistelun työryhmien sisältöihin ja työskentelyyn. Yhdyspintojen tunnistaminen muiden ryhmien tekemään työhön tehtiin alussa kartoittamalla muiden työryhmien näkökulmaa yhteistyömallien tarkasteluun, mutta valmistelun edetessä vuoropuhelua muihin työryhmiin on pidettävä yllä jatkuvasti.


Lataa ppt "Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google