Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2"— Esityksen transkriptio:

1 Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli kokousversio

2 Kokouksen asialista Kehittämistyöryhmäläisten kuulumiset ja LAPE Pippurikuulumiset (mm. palautteet kehittämistyöryhmätyöskentelystä, LAPE-päivät , tuleva LAPE-info Tampere-talossa ja muiden kehittämiskokonaisuuksien pilotoinnit sekä LAPE Pippurin loppuseminaari ) Systeemisen lastensuojelun esimiesten työpajan terveiset (Heikki, Joni ja Tiina) Pilottien suunnitelmat ja toimenpidesuunnitelma vuodelle 2018 Tampereen alatyöryhmän jatkotyöskentely (Heikki) Systeemisestä lastensuojelun koulutuksesta ja työskentelystä tähän mennessä saatujen kokemusten jakaminen Sosiaalityön tutkimuksen päivät (Taina, Tiina ja Essi) Selvityshenkilön yhteistyöpyyntö: Ratkaisujen etsiminen lastensuojelutyön kuormitukseen

3 Kehittämistyöryhmätyöskentely
Kehittämistyön tukemiseksi perustetun kehittämistyöryhmän työskentely jatkuu. Kevään tapaamisilla on tarkoitus kuulla ja jakaa kokemuksia systeemisestä lastensuojelukoulutuksesta ja mallin mukaiseen työskentelyyn siirtymisestä sekä informoida muiden lasten ja perheiden palveluiden osalta tehdystä muutostyöstä. Sovitut tapaamiset keväällä 2018: klo Virastotalo, ryhmähuone 1 klo Virastotalo, ryhmähuone 4 Syksyn 2018 osalta vielä aikatauluttamatta.

4 Orientaatiokäynnit lastensuojelutiimeihin 2018
Tampere ja Orivesi Orientaatiokäynneillä esitellään systeemisen lastensuojelun toimintamallia, tutustutaan ja valmistaudutaan tuleviin koulutusjaksoihin Sovitut orientaatiokäynnit: klo Itäinen alue klo 9-12 Läntinen alue klo 9-12 Eteläinen alue Muiden kuntien osalta orientaatiokäynnit on tehty syksyn aikana.

5 Systeeminen lastensuojelukoulutus
Koulutuksien aloittaminen hankkeeseen sitoutuneiden kuntien lastensuojelutiimien kanssa Akaa , ja Valkeakoski , ja Ylöjärvi , ja Urjala , ja Tampere syksyllä 2018 (tarkentuu orientaatiokäyntien yhteydessä) Koulutukseen liittyvät työnohjaukset Sastamala 6.2., ja Muiden osalta vielä aikatauluttamatta Kouluttajakoulutuksen päätösseminaari Kouluttajakoulutus alkoi huhtikuussa 2017 ja päättyy päätösseminaariin maaliskuussa 2018.

6 Kliinikoiden ohjaus ja perehdytys
Lastensuojelutiimeihin osallistuvien kliinikoiden (perheterapeuttien) haku, ohjaus ja perehdytys. Sastamalassa työ aloitettu jo vuoden 2017 puolella. Tapaamisia kliinikon ja kliinikon taustaorganisaation (Tays, lastenpsykiatria, Sastamalan aluepoliklinikka) kanssa ja Akaan osalta kliinikon (Tays, lastenpsykiatria) perehdytystä on tehty ja perehdytys jatkuu kevään 2018 aikana. Kliinikko osallistuu Akaan lastensuojelutiimin koulutukseen.

7 Muutostyön tukeminen Toimintamallin käyttöönottoa tukevien tilaisuuksien järjestämistä (yleiset tilaisuudet ja päätöksentekijöille kohdennetut infotilaisuudet). Sastamalassa ja Akaassa Aikataulut muiden osalta vielä tarkentumatta. Taysin lastenpsykiatrialla 5.3. ja järjestettävät klinikkafoorumit.

8 Vaikuttamistyö Osallistuminen mahdollisuuksien mukaan paikallisiin ja valtakunnallisiin LAPE-tapahtumiin Osallistuminen THL:n lastensuojelun avohuollon sisältötyöryhmään ja kehittäjäverkoston lastensuojelun avohuollon ja systeemisen lastensuojelun edustajana. Sisältötyöryhmän tehtävänä on koota ja koostaa tietoa siitä, miten maakunnat kehittävät systeemistä mallia. Tiedon pohjalta nostetaan kansallisesti käsiteltäväksi mahdollista ohjeistusta, laatukriteereitä, selvityksiä ym. kansallisten tavoitteiden edistämiseksi. Sovitut päivät sisältötyöryhmälle: 17.1.,13.2.,14.3., 11.4., 8.5., 6.6.,15.8.,12.9.,10.10.,7.11. ja Sovitut päivät kehittäjäverkostolle: 31.1., 7.3., 3.4., ja

9 Arviointia ja raportointia
Lastensuojelutiimien alkukartoituslomakkeita on täytetty ja täytetään sitä mukaan kun pilotointiin lähdetään mukaan (uudistunut lomake). Työskentelyn ja kokemusten arviointia noin puolen vuoden päästä pilotoinnin aloittamisesta. Jatkuvaa raportointia hanketyöstä (väliraportoinnit).

10 Muita terveisiä ja ehdotuksia ratkaisutyöhön liittyen:
Selvityshenkilön yhteistyöpyyntö: Ratkaisujen etsiminen lastensuojelutyön kuormitukseen Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja toimii selvityshenkilönä etsien ratkaisuja akuutin lastensuojelutyön kuormituksen vähentämiseksi, osana LAPE-kokonaisuutta. Jatkotyössä on myös tarkoitus muodostaa tiekarttaa kunnallisen lastensuojelun siirtymisestä maakunnalliseksi. lastensuojelutyon-kuormittavuudesta-kaynnistynyt Näillä konkreettisilla käytännön toimilla alueemme lastensuojelun laatu paranee: Hyvät esimerkit lastensuojelun laadun turvaamisesta alueeltamme (tämän haluan leviävän alueellamme ja valtakunnallisesti): Muita terveisiä ja ehdotuksia ratkaisutyöhön liittyen:

11 Tiina Civil stm.fi/lape #lapemuutos #kärkihanke


Lataa ppt "Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google