LUKIO OVTES TSA Työsuorituksen arvioinnin perusteet ja menettelyt arvioinnissa Työryhmä: Elomaa Ari-Pekka Heikkonen Esko Jensén Annika Kauppinen Jouko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehitys-/tuloskeskustelut 1. Avaintehtävien määritys
Advertisements

Tekninen sopimus – ( ) JHL:n HALLITUS Hannu Salminen / Dan Koivulaakso.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Terveyspalvelualan uusi palkkausjärjestelmä alkaen
Palkkausjärjestelmä KVTES
Pellavatehdas Märkäkehruuta Vanha kura-3 -koneella. Kuva otettu ennen vuotta Kuva: Tampereen museoiden kuva-arkisto.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Arvioinnin käsitteitä Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Esimerkki hekojärjestelmästä Piirin koulutusristeily
VTT:n Y-elimen henkilöstötilaisuus klo 12.00
TARVITAANKO LUOKANOPETTAJALIITTOA?. Suomessa on luokanopettajaa Vuosittain valmistuu n. 900 uutta luokanopettajaa Luokanopettajista 72 % on naisia.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
OPISKELIJAN ARVIOINTI työssäoppiminen näyttö
Paikallisten järjestelyerien käyttö vuonna 2006 Kunnallisen työmarkkinalaitoksen selvitys
Piirihallitus OVTES alkaen. Antero Leppänen OVTES alkaen  Järjestelyerä 0,5%, paikallisesti 0,3%  Samapalkkaerä.
TULOKSELLISUUS lukien varataan 0,7% suuruinen tuloksellisuuden paranemiseen perustuva paikallinen järjestelyerä.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
UPA-hanke Ulkopuolisten palveluntarjoajien turvallisuustoiminnan arviointi.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
Päätöksenteko yhdistyksissä
UPJ Koulutus esimiehille ja henkilöstöasioiden hoitajille Henkilöstö- ja lakiasiain osasto Emmi Tammiluoma.
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Esa Niinisalo Koillismaan Osuuskauppa Vaarojen arviointi Koillismaan Osuuskaupassa -Vaarojen arviointi on systemaattista toimintaa. -Ohjeistettu.
OSAAMISEN ARVIOINTI Opettamisesta osaamiseen Metropolia Ammattikorkeakoulu Petri Haltia.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Ohjeita esimiehelle ja henkilöstölle kehityskeskustelujen käymiseen
VALTIOVARAINMINISTERIÖ HKO, Valtion IT-toiminnan johtamisyksikkö Julkishallinnon sähköisen asioinnin rakenneosat Kehitettävät yhteiset alustat,
Työpaikkakouluttajan ABC
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
School Agreement Vantaan sivistystoimi. Sopimusmalli  Vuokrasopimus, jossa koneesta maksetaan vuosivuokraa.  Kaikki pentium tasoiset koneet + Macintosh.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Järjestelyerät TVA-lisään 220 euroa ja henkilökohtaiseen lisään 330 euroa. Lisäksi on sovittu, että koulunjohtajien palkkausta tarkastellaan erikseen.
KISÄLLISTÄ MESTARI TUPA ANTERO STENIUS.
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Kunta-alan neuvottelutulos Työllisyys ja kasvusopimukseksi JHL:n hallitus ja edustajisto
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Pirkko Ohvo Tykes – hanke Savon koulutuskuntayhtymän toimintamallin ja –kulttuurin kehittäminen.
JOHTAMISEN OSA-ALUEET:  Strateginen johtaminen / johtoryhmä  Visio, missio ja strategia  Johtamismetodit / taktiikat  Tavoitejohtaminen, yrityksen.
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Filosofian ja elämänkatsomustiedon didaktiikka: AD-perusteet kurssin suoritus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
SOVITTU MIKÄ SOVITTU JOHTAMISSOPIMUSTEN UUDISTAMINEN 2017
Hinnerjoen Metsästysseura Salo-Veikot r.y.
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
TET =Työelämään tutustuminen
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Kokemuksia uusista tutkintotilaisuuksista Sihteerin ammattitutkinto 14
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
Pieksämäen kaupunki Hiekanpään koulu
TET =Työelämään tutustuminen
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Talvityhyt-seminaari turvallisuutta - terveyttä - työkykyä -
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
Laaja-alainen arviointi
Palkkainfo Koulutusristeily 2015.
Tulospalkkiojärjestelmä PKKY:ssä
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä/Tiimi – Organisaatio
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
[Projektin nimi]: Jälkianalyysi
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Kumppaniksi ry:n erityispalvelun työhönvalmennuksen toimintakuvaus
Tiedote yhteysopettajille
Koulutus- ja perehdyttämisaineisto
Lapsivaikutusten arviointi LAVA
Esityksen transkriptio:

LUKIO OVTES TSA Työsuorituksen arvioinnin perusteet ja menettelyt arvioinnissa Työryhmä: Elomaa Ari-Pekka Heikkonen Esko Jensén Annika Kauppinen Jouko Merta Pentti Roivas Marjo Rosenberg Bo PowerPoint -esitys: Merta Pentti Mäki Elina Tiikasalo Lauri

Henkilökohtainen lisä Viranhaltijalle voidaan maksaa varsinaiseen palkkaan kuuluvaa henkilökohtaista lisää, jonka perusteena ovat viranhaltijan henkilökohtainen ammatinhallinta ja henkilökohtaiset työtulokset. Lisää myönnettäessä voidaan henkilökohtaisen työtuloksen ja ammatinhallinnan ohella ottaa huomioon mm. viranhaltijan monitaitoisuus/käytettävyys ja erityistiedot ja –taidot, yhteistyökyky, kyky tehdä itsenäisiä ratkaisuja, kehitys- hakuisuus ja työetiikka. Jos jokin em. ominaisuuksista on jo otettu huomioon erikseen OVTES:ssä (esim. Kaksoiskelpoisuuden tuoma peruskoulun luokanopettajan korotus peruspalkkaan), ei sitä ole syytä ottaa enää henkilökohtaisen lisän perusteeksi. (OVTES 10 § 1 mom.)

Työsuorituksen arviointi johtamisen välineenä Henkilökohtaisen työsuorituksen ja ammatinhallinnan arviointi on väline johtaa henkilön työsuoritusta. Tavoitteena on, että henkilökohtaisen lisän myöntämisperusteita ja käyttöä tarkastellaan vuosittain esimiehen ja alaisen välillä käytävissä keskusteluissa, joissa käydään läpi henkilön työsuorituksen arviointi ja asetettujen tavoitteiden saavuttaminen sekä asetetaan seuraavan vuoden tehtävien tärkeysjärjestys ja henkilökohtaiset tavoitteet. (OVTES 10 § 1 mom.) Esimiehet suorittavat arvioinnin noudattaen sopimuksessa mainittuja ja niitä täydentäviä paikallisesti vahvistettuja arviointiperusteita. Objektiivisuus toteutunee parhaiten, jos arvioijia on kaksi. Esimiesten suorittaman arvioinnin pitää olla objektiivista ja tasapuolista ja eri esimiesten arvioinnin yhteismitallista. Esimiehille on annettava riittävä ohjaus henkilökohtaisten lisien käytöstä ja työsuorituksen arvioinnista. (KVTES 6 § 2 mom.)

Päätöksenteko ● Lukioon on varattu henkilökohtaisiin lisiin 7550 € kuukausitasolla. ● Päätöksen lisästä tekee henkilöstöjohtaja ja lisä esitetään myönnettäväksi kolmeksi vuodeksi.

Keitä arviointi koskee…. ● OVTES:n piiriin kuuluvat lukion rehtorit- ja opettajanviranhaltijat sekä päätoimiset tuntiopettajat. ● Arviointi voidaan suorittaa, kun samaa tehtävää on hoidettu saman esimiehen alaisuudessa yli 6 kk. ● Henkilökohtainen lisä poistuu, jos tehtävä vaihtuu.

Työsuorituksen arvioitavat osatekijät 1. Henkilökohtaiset työtulokset - Miten henkilö on onnistunut viranhoidossaan? - Miten henkilö on saavuttanut asetetut tavoitteet? - Miten vastuuntuntoinen, luotettava, täsmällinen ja virheetön henkilö on ollut? - Miten on noudattanut työyhteisön sääntöjä, työaikoja/aikatauluja ja työsuojelumääräyksiä?

2. Ammatinhallinta - Miten hyvin käyttää tietoja ja taitoja työssään? - Miten onnistuneesti on käyttänyt monipuolisia ja tilanteisiin sopivia opetusmenetelmiä? - Miten hallitsee ja soveltaa omaa ainettaan ja seuraa uutta tietoa? - Miten suoriutuu erilaisissa olosuhteissa (esim: hankalat olosuhteet, paineensietokyky)? - Miten hyvin henkilö onnistuu opiskelijan kohtaamisessa? - Miten oma-aloitteinen henkilö on ollut? - Miten on ottanut osaa opiskelijahuoltoon?

3. Monitaitoisuus 4. Yhteistyökyky - Miten henkilö on käyttänyt osaamistaan/ erityisosaamistaan hyväksi omaa pääasiallista työkenttää/vastuualuetta laajemmin? 4. Yhteistyökyky - Miten henkilö on edistänyt yhteistyötä työyhteisössä? - Miten ryhmä/tiimityötaitoinen henkilö on ollut (myös moniammatilliset ryhmät)? - Miten joustava henkilö on ollut?

5. Kehityshakuisuus - Miten on suhtautunut uudistuksiin (aloitteellisuus, myönteisyys)? - Miten luova ja innovointikykyinen henkilö on ollut?

6. Johtaminen - Miten onnistuneesti henkilö on suunnitellut, organisoinut ja johtanut yksikkönsä toimintaa? - Miten hyvin on onnistunut henkilöjohtamisessa (tasapuolisuus, luotettavuus, tavoitettavuus ja johdonmukaisuus)? - Miten on kehittänyt yksikkönsä toimintaa? - Miten kustannustehokkaasti henkilö on johtanut yksikköään? →

← 6. Johtaminen - Miten henkilö on onnistunut johtamisessa yllättävissä tilanteissa? - Miten henkilö on onnistunut kommunikoinnissa ja tiedottamisessa?

Arviointiin liittyviä ohjeita Esimies täyttää lomakkeen ja toimittaa sen ylemmälle esimiehelle. Ylempi esimies allekirjoittaa lomakkeen, ottaa siitä kaksi kopiota; ao.henkilölle ja esimiehelle ja arkistoi alkuperäisen lomakkeen. Esimies antaa lomakkeen ao. henkilölle Lomake lähetetään suljetussa kirjekuoressa ja sitä tulee aina säilyttää lukitussa tilassa. Arvioinnista ei saa antaa tietoja muille kuin niille, joiden mukanaolo arviointiprosessissa ja henkilökohtaisen lisän harkinnanvaraisen osan päätöksenteossa on välttämätöntä. Henkilö voi kieltäytyä henkilökohtaisen työsuorituksen arvioinnista. Kun arviointi suoritetaan uudelleen, vanha arviointi tuhotaan.