Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO"— Esityksen transkriptio:

1 johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi ja vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa ammatillinen perustutkinto

2 johtava rehtori Timo Olli
KENELLE ? peruskoulunsa päättäneille nuorille, jotka tarvitsevat ohjausta ja tukea ammatinvalinnassa sekä opiskeluvalmiuksien vahvistamista. koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille, jotka eivät ole löytäneet itselleen sopivaa koulutuspaikkaa. maahanmuuttajanuorille ja -aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen, koulutukseen siirtymiseksi, hakevat uutta alaa tai haluavat parantaa opiskeluvalmiuksiaan. Koulutukseen valittavien tulee osata suomen kieltä tyydyttävällä tasolla (A2.2.). aikuisille, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen koulutukseen siirtymiseksi.

3 johtava rehtori Timo Olli KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
KOULUTUKSEN SISÄLTÖ Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan Valma-koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä eli yksi lukuvuosi opiskelu toteutuu pääosin KSAOn kulttuuri ja tekniikan toimipisteessä (Utinkatu 85) opinnot sisältävät eri koulutusaloille tutustumisia KSAOn eri toimipisteissä ja työelämäjaksoja työpaikoilla koulutus muodostuu yhdestä pakollisesta ja useista valinnaisista koulutuksen osista ja opintojen alussa jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS)

4 johtava rehtori Timo Olli KOULUTUKSEN TAVOITE
KOULUTUKSEN TAVOITE TAVOITTEENA ON ETTÄ OPISKELIJA: löytää itseään kiinnostavat jatko-opintomahdollisuudet ja tutustuu niihin koulussa ja työelämässä tutustuu monipuolisesti eri koulutusaloihin kehittää omia oppimisen valmiuksiaan ja vahvistaa osaamistaan, mikä tukee myöhempien ammatilliseen perustutkintoon johtavan koulutuksen sujumista voi yksilöllisten edellytysten mukaan suorittaa ammatillisen perustutkinnon osia ja korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja.

5 johtava rehtori Timo Olli KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN
KOULUTUKSEEN HAKEUTUMINEN Valma-koulutukseen voi hakea vuosittain erikseen ilmoitettavana aikana hakulomake täytetään osoitteessa opiskelijat valitaan haastattelun ja mahdollisen kielikokeen perusteella, kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan haastatteluun, haastattelut järjestetään heinäkuun lopulla ja elokuun alussa, opiskelu täyttää opintotuen edellytykset, mikäli opiskelija on muutoin oikeutettu saamaan opintotukea. Lisätietoja antaa: Tarja Vuorela p , Aliisa Karstinen p , Marja-Terttu Kohtaniemi p ,


Lataa ppt "johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google