Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Advertisements

VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Käyttäytymisen arviointi
ARVIOINTI Vanhempainilta
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
OPISKELIJAN ITSEARVIOINNIN OHJAUS. ITSEARVIOINTI PERUSTUU SÄÄDÖKSIIN  opiskelijan itsearviointia säätelee laki ammatillisesta koulutuksesta (2005) 
Perusopetuksen uudistus
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
PÄIVITETTY ARVIOINTI Kaisa Nykänen OPS 2016  Otetaan käyttöön elokuussa 2016  Yläkoulu portaittain: elo 2017, elo 2018 ja elokuusta 2019 koko.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Vanhempien mielipiteitä
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Arviointi osana oppimisprosessia
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
Ops-iltapäivä
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
Ainetyöryhmien työn aloitus
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
LEMPIKOULU-OPPIMISKERRAN TEORIA
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
TET =Työelämään tutustuminen
3.c
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Vanhempainilta
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Nopolan koulu Opettajien veso
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
7lk:n arviointi.
Arviointi.
Maaselän koulun 4. lk:n vanhempainiltaan
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Mikä on monialainen oppimiskokonaisuus?
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Uusi opetussuunnitelma 2016
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
TET =Työelämään tutustuminen
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Esko Taipale ja Katja Markkanen
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
OPS –vanhempainilta Lintuvaaran koulu rehtori Paula Turkkila
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa Syksy 2016 vanhempainilta Mari Pirttimäki

Perusopetuksen tavoitteena on tukea oppilaita kokonaisvaltaisesti kasvamaan yhteiskuntamme jäseniksi. Nämä ovat uuden opetussuunnitelman laaja-alaiset tavoitteet, jotka toteutuvat käytännön koulutyössä eri oppiaineissa.

Arvioinnin tehtävä on tukea oppimista ja innostaa oppimaan lisää Arvioinnin tehtävä on tukea oppimista ja innostaa oppimaan lisää! Arvioinnin tulee olla monipuolista. Siksi on tärkeää, että: Oppilas, huoltajat ja opettaja toimivat vuorovaikutuksessa rohkaisevassa ja kannustavassa ilmapiirissä. Oppilaalla on enemmän vaihtoehtoisia tapoja osoittaa osaamistaan. Oppimisvaikeudet ja puutteet kielitaidossa pyritään huomioimaan entistäkin paremmin. Oppilasta ohjataan huomaamaan, miten hän itse voi vaikuttaa omaan oppimiseen. Tavoitteena on ohjata oppilasta asettamaan itselleen sopivia tavoitteita ja ponnistelemaan niiden saavuttamiseksi.

Arvioinnin vuosikello Lahdessa

Todistukset Lahdessa käytetään vuosiluokittain yhteisiä todistuspohjia. Lukuvuositodistus annetaan keväällä luokilla 1-8. Peruskoulun päättötodistus annetaan keväällä vuosiluokalla 9. Välitodistus annetaan joulukuussa luokilla 6-9. Vuosiluokilla 1-4 arviointi on sanallista. 5. vuosiluokalla todistuksessa yhdistyvät sanallinen- ja numeroarviointi. 6. vuosiluokasta eteenpäin käytetään numeroarviointia.

Uudessa opetussuunnitelmassa korostuvat itsearviointi, vertaisarviointi ja vuorovaikutus Oppilaita ohjataan arvioimaan omaa oppimistaan monin eri tavoin. Yhteisesti Lahdessa itsearviointia toteutetaan virallisemmin vuosikellon aikataulun mukaisesti kaksi kertaa vuodessa, lokakuussa (tavoitteiden tarkastelu ja oppilaan omien tavoitteiden asettelu) ja maaliskuussa (tavoitteiden toteutumisen arviointi) Huoltajat kuittaavat itsearvioinnin nähdyksi. Vertaisarviointia toteutetaan osana ryhmän työskentelyä. Rakentavassa vuorovaikutuksessa oppilas havainnoi omaa ja ryhmän edistymistä ja tavoitteiden saavuttamista. Näin opitaan tärkeitä taitoja: antamaan ja saamaan rakentavaa palautetta.

Vuorovaikutus koulun ja huoltajien välillä toteutuu arkisemman yhteydenpidon lisäksi arviointikeskustelujen ja vanhempainvarttien kautta Mukkulan koulussa tarjotaan mahdollisuus vanhempainvarttiin seuraavasti: 1.lk, 3.lk, 5.lk, 7.lk Lisäksi opettajan vaihtuessa ja lisäksi tarvittaessa Vanhempainvartti voidaan pitää lukuvuoden aikana milloin vain tai arviointikeskustelun tapaan marras-helmikuussa. 2. ja 6. luokan nivelvaiheessa pidetään arviointikeskustelu, jossa paikalla ovat oppilas, opettaja, avustaja(t) ja huoltaja. Arviointikeskustelu on vanhempainvarttia hieman virallisempi, eli koko Lahdessa toteutettava vanhempainvartin tapainen keskustelu, jossa tarkastellaan oppilaan koulunkäyntiä kokonaisuutena ja valmistaudutaan nivelvaiheeseen 2.-3. ja 6.-7. Arviointikeskustelu ja vanhempainvartti voidaan näin ollen tarvittaessa yhdistää.

Hyvien tapojen noudattaminen Käyttäytymisen arvioinnissa kiinnitetään huomiota uudesta opetussuunnitelmasta esiin nostettuihin tavoitteisiin. Hyvien tapojen noudattaminen toimii kohteliaasti toimii avuliaasti on rehellinen kielen- ja äänenkäyttö on toisia kunnioittavaa Sääntöjen ja ohjeiden noudattaminen noudattaa koulun järjestyssääntöjä toimii annettujen ohjeiden mukaisesti ottaa vastuuta yhteisten asioiden hoidosta käy säännöllisesti koulua Muiden ihmisten ja ympäristön huomioon ottaminen hyväksyy erilaisuutta ei kiusaa tukee toiminnallaan työrauhaa toimii ympäristöä kunnioittaen huolehtii oma-aloitteisesti ja vastuullisesti ympäristön viihtyvyydestä Asiallinen ja tilannetietoinen käyttäytyminen päivittäinen koulutyö yhteiset tapahtumat, retket ja koulun ulkopuolinen toiminta pettymysten sietäminen

Oppimisen iloa meille kaikille! Uuden opetussuunnitelman mukaisesta arvioinnista Mukkulan koulussa voi kysyä lisää syksyn mittaan omalta opettajalta ja lukea jatkossa koulumme nettisivuilta. Oppimisen iloa meille kaikille!