Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite)velvoite 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (laadukas ohjelma)laadukas ohjelma 3.Kuvataide: Kuvaviestintä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Advertisements

Mediapedagogi kouluissa (1) havaintoja kentältä ja kentän laidalta havaintoja kentältä ja kentän laidalta.
Sari-Katja Niiles, Eeva Hiltunen ja Henna Kalima
SUULLINEN HARJOITTELU
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys. Mediakasvatus 1.Mediataitojen kartuttaminen 2.Median käyttö oppimisympäristönä 3.Media tiedonkäsittelyn välineenä.
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Historia Yhteiskuntaoppi Perusopetuksen yleisten tavoitteiden ja tuntijaon uudistustyöryhmän kokous Kristina Kaihari-Salminen Opetushallitus.
Tytöt teknologian taitajiksi
2014 Outi Kokkonen ja Kirsi Urmson
Media joukkoviestinn ä n sanomien erittely ä niiden taustan ja v ä lineen ominaislaadun kannalta sek ä sanomien omaa tuottamista.
Samran Khezri Kieliparlamentti, Helsinki
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Ops seminaari Askola.
Katsaus opetussuunnitelmatyöhön Talous tutuksi 2013 Kristina Kaihari Opetusneuvos.
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Lukiolaisten tekstitaidoista Rantala, Jukka – van den Berg, Marko LUKIOLAISTEN HISTORIAN TEKSTITAIDOT ARVIOITAVINA. Kasvatus 44 (4), 394–407. Tutkimuksessa.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
Mediakulttuuri ja koulu Osaava-mediakasvatuskoulutus Kesämäen alueen ja Taipalsaaren opettajat
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 7. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 6. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Laaja-alainen osaaminen
MATEMATIIKKA.
MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN.
ÄIDINKIELI JA kIRJALLISUUS 1. KURSSI
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
Painotetun opetuksen kuvaaminen koulun opetussuunnitelmassa
Ainetyöryhmien työn aloitus
Kieli itseilmaisun välineenä
Erikoisluokkatoiminta
KUVATAIDE Anna-Rosa Uusitalo, NYK 7C.
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Tavoitteet ja arviointi
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
IPPO-MALLI Toimintamalli opetuksen
4. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA
1 Ydinsisällöt.
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN.
KETTULAN KOULUN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN STRATEGIA
AI 4 Tekstit ja vaikuttaminen Opiskelija
Ekaluokalle 2017.
ET didaktiikkaa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Logot ja brändit; näkökulmia mediakasvatukseen
MEDIAKASVATUS 2009 Antti Lokka.
15ytov Äidinkieli, suomi, Kaiken maailman mediat 1 osp
Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Viestintä.
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Kouvolan Yhteislyseon
Esityksen transkriptio:

Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite)velvoite 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (laadukas ohjelma)laadukas ohjelma 3.Kuvataide: Kuvaviestintä ja mediateknologia (lisää oppisisältöjä – tunnit vähenee)lisää oppisisältöjä 4.Musiikki: Musiikki mediaympäristönä (Uusi oppisisältö)Uusi oppisisältö 5.Äidinkieli: Oman kulttuurisuhteen rakentaminen (integrointi luontevaa – päällekkäisyydet pois)integrointi luontevaa

Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite) Opetuksen eheyttämisen tavoitteena on ohjata tarkastelemaan ilmiöitä kokonaisuuksina ja yhdistää eri tieteenalojen ajattelua sekä korostaa yleisiä kasvatuksellisia ja koulutuksellisia pää- määriä. Opetusta eheytettäessä perustaidot ovat yksittäisiä sisältöalueita tärkeämpiä. Viestintätai- toina painotetaan osallistuvaa, vuorovaikutuksellista ja yhteisöllistä viestintää sekä kykyä hankkia ja vertailla tietoa sekä vaikuttaa yhteiskunnassa. Mediataitoja tulee opiskella sekä viestien vas- taanottajana että tuottajana. TAVOITTEET Oppilas oppii -monipuoliseksi ja vastuulliseksi viestijäksi ja median käyttäjäksi · -mediakriittisyyttä ja tunnistamaan eettisiä ja esteettisiä arvoja viestinnässä · -osallistuvaa, vuorovaikutuksellista ja vaikuttavaa viestintää · -viestinnän ja median teknisten välineiden käyttöä. KESKEISET SISÄLLÖT · -omien ajatusten ja tunteiden ilmaisu, erilaiset ilmaisukielet ja niiden käyttö eri tilanteissa · -median tarkoituksenmukainen käyttö, mediaviestien muodon ja sisällön erittelyä ja tulkin- taa sekä esteettisten ja eettisten näkökulmien tarkastelua · -median vaikutukset, mediariippuvuus sekä verkkoetiikka · -viestintätaitojen harjoittelua ja median ilmaisuvälineiden käyttöä monipuolisesti erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä sekä teknisten välineiden käytön harjoittelua · -viestinnän ja median käsitteitä ja sanastoa.

Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite) 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (ohjelma 0-6, 7-9?) 169 ilmaisu, tulkinta ja yhteisöllisyys välineiden käyttö ja hallinta mediataito

Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite) 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (laadukas ohjelma) 3.Kuvataide: Kuvaviestintä ja mediateknologia (lisää oppisisältöjä – tunnit vähenee) Kuvaviestintä ja mediateknologia · -kuvan käyttötarkoitukset mediassa, mediaesitysten rakenteellinen ja sisällöllinen analyysi · -valokuvaus, videokuvaus ja elokuva, digitaalisen kuvan käsittely · -kuvakerronnan muodot: kuvitus, sarjakuva, liikkuvan kuvan erityispiirteet · -elokuvien ja televisio-ohjelmien analysointi · -graafinen suunnittelu: kuva ja sana, typografia ja taitto · -mainonnan kanavat, keinot ja välineet

Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite) 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (laadukas ohjelma) 3.Kuvataide: Kuvaviestintä ja mediateknologia (lisää oppisisältöjä – tunnit vähenee 4.Musiikki: Musiikki mediaympäristönä (Uusi oppisisältö) ”yleistavoitteissa korostetaan voimakkaasti kaikkeen musiikkiin ”uteliasta” oppilasta. Nykymaailmassa myös musiikkitarjonnan analysoinnin, valikoinnin ja kriittisen lähestymistavan vahvistaminen koulun kasvatustavoitteiden suunnassa tulisi olla kirjattuna (myös alempien luokka-asteiden) tavoitteisiin. Mm. nuorisomusiikin alueella on suuntia, joiden väkivaltainen maailma ei tue nuorten kasvua koulun tavoitteiden suunnassa) ” ONK:n PALAUTETTA MUSIIKIN OPS 1. LUONNOKSESTA tunteja esim. opetusharjoitteluun >50 aineiden välinen aihekokonaisuusprojekti

Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite) 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (laadukas ohjelma) 3.Kuvataide: Kuvaviestintä ja mediateknologia (lisää oppisisältöjä – tunnit vähenee 4.Musiikki: Musiikki mediaympäristönä (Uusi oppisisältö) 5.Äidinkieli: Oman kulttuurisuhteen rakentaminen (integrointi luontevaa – päällekkäisyydet pois) Oman kulttuurisuhteen rakentaminen -omien luku-, viestintä- ja mediankäyttötottumusten sekä –taitojen kehittymisen seuraamista sekä arviointia ­kaunokirjallisten tekstien tulkintaa elämysten antajana ja näkemysten kehittäjänä; omia elämyksiä ja näkemyksiä kuvaavien ja uusia maailmoja rakentavien fiktioiden tuottamista ­teatteri- ja elokuvakokemusten hankkimista, kokemusten erittelyä ja jakamista.

Mediataito 8lk AI KU MU musiikki LAJITYYPIT musiikkivideo ESTETIIKKA (Pumpeli) elokuva TAIKALAMPPU tulkinta kulutustottumukset mainos STRATEGIAT internet ETIIKKA nuorisokulttuuri pelit LAJITYYPIT ryhmäytyminen identiteetti

Mediataito 8lk