Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."— Esityksen transkriptio:

1 ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos

2 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Tavoite: oppia suunnittelemaan opetusta harjoittelua (ja myöhempiä opetustilanteita) varten Tehtävä: pari (tai yksi henkilö) suunnittelee kolmen 75 min oppitunnin kokonaisuuden (yhdellä 2 * 75 min) (luvut ovat 5 * 45 min ja 3 * 45 min, jos kyseessä on (ylä)koulu, jossa 45 min tunnit) jaksosuunnitelma ja sen kunkin tunnin Jollekin filosofian tai ETn pakolliselle lukiokurssille tai perusopetuksen luokka-asteelle (huom: luultavasti sisältöalueen mukaan (tunti voi olla 45 min!?).

3 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Parit kannatta valita siten, että jharjoittelevat samaa kurssia eri koulussa. Tarkoitus ei ole saada ihan valmiita tunteja harjoitteluun vaan miettiä asiaa etukäteen. Parit kannattaa valita siten, että työ voidaan viimeistellä perjantaina tai viikonloppuna (tai ma aamuna ennne klo 10).

4 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Kiinnittäkää huomiota työmuotojen vaihteluun tuntien sisällä. Lisäksi kaikkien 3 tunnin pääopetusmuoto ei saa olla sama. Lähtökohtana OPS + oma osaaminen opetusmuodoista Huom. pelididaktiikkaa ja muita opetusmuotoja käsittelemättä (mutta edellinen tulee pe aamuna) Apuna oppikirjat ja opettajanoppaat Tehdään oheisille jakso- ja tuntisuunnitelmakaavakkeille. Valmiina esiteltäväksi klo 10.15, osa voi jäädä esitettäksi vasta , mutta periaatteessa valmiina

5 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Valmiina esiteltäväksi klo 10.15, osa voi jäädä esitettäksi vasta , mutta periaatteessa valmiina Tehtävä arvioidaan ja vaikuttaa kaikilla ryhmäsuorituksen arvosanaan. Jos opiskelija on pois, tehtävä voidaan palauttaa s-postilla.


Lataa ppt "ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google