Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä"— Esityksen transkriptio:

1 OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
Dos. Eero Salmenkivi

2 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Tavoite: oppia suunnittelemaan opetusta harjoittelua (ja myöhempiä opetustilanteita) varten Sisältö: Suunnitellaan opintokokonaisuus jollekin filosofian tai ETn pakolliselle lukiokurssille tai ET:n perusopetuksen luokka-asteelle (huom: käytännössä sisältöalueen mukaan). Jos löytyy pari, joka harjoittelee vain uskonnossa, tehtävän voi tehdä myös siinä.

3 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Tehtävä: pari (tai 1 tai 3 henkilöä) suunnittelee kolmen 75 min oppitunnin kokonaisuuden (yhdellä 2 * 75 min) (luvut ovat 5 * 45 min ja 3 * 45 min, jos kyseessä on (ylä)koulu, jossa 45 min tunnit) jaksosuunnitelma ja sen kunkin tunnin

4 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Ihannetapauksessa parit kannattaa valita siten, että harjoittelette samaa kurssia eri koulussa. Tarkoitus ei ole saada ihan valmiita tunteja harjoitteluun vaan miettiä asiaa etukäteen. Parit kannattaa valita siten, että työn viimeistelylle löytyy yhteinen aika ennen purku-DLa.

5 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Kiinnittäkää huomiota työmuotojen vaihteluun tuntien sisällä. Lisäksi kaikkien 3 tunnin pääopetusmuoto ei saa olla sama. Lähtökohtana OPS + oma osaaminen opetusmuodoista Huom. pelididaktiikkaa ja muita opetusmuotoja käsittelemättä (mutta edellinen tulee pe aamuna) Apuna oppikirjat ja opettajanoppaat Voidaan haluttaessa tehdä oheisille jakso- ja tuntisuunnitelmakaavakkeille.

6 Tehtävä opetuksen suunnittelusta
Valmiina esiteltäväksi klo Tehtävä arvioidaan ja vaikuttaa kaikilla ryhmäsuorituksen arvosanaan. Jos opiskelija on pois, tehtävä voidaan palauttaa s-postilla.


Lataa ppt "OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google