Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu"— Esityksen transkriptio:

1 7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Valinnaisaineet 7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu

2 Valinnaisaineet Valinnaisaineet valitaan 7. luokan keväällä. Valinnaisaineita opiskellaan 8. ja 9. luokilla.  Valitset kolme eri valinnaisainetta:  Taito- ja taideaineen lisätunnit (8. ja 9. luokalla) Syventävät valinnaisaineet (8. Ja 9. luokalla) Soveltavat valinnaisaineet (8. luokalla)

3 1. valinnainen: Taito- ja taideaineiden lisätunnit
Oppilas valitsee yhden taito- ja taideaineen, josta hän opiskelee lisätunteja 8. ja 9. luokalla 2 tuntia viikossa. Taito- ja taideaineet, jotka ovat valittavissa keväällä 2019: Kotitalous Kuvataide Liikunta Musiikki

4 Taito- ja taideaineiden lisätuntien arviointi
Valitusta oppiaineesta päättöarviointi tulee vasta 9. luokan keväällä päättötodistukseen. Eli se numero, mikä sinulla on ko. Aineesta 7. luokan kevättodistuksessa ei ole vielä päättöarviointi.  Kotitalous, käsityö, musiikki ja kuvataide päättyvät pakollisina aineina 7. luokan lopuksi (paitsi tai-tai –valinnaiseksi valittu aine) ja päättöarviointi tulee jo 7. luokan keväällä ja näkyy 7. luokan lukuvuositodistuksessa.  Liikunta jatkuu kaikilla oppilailla joka tapauksessa koko yläkoulun ajan ja siitä päättöarviointi tulee vasta 9. luokalla. Lisätunnit tulevat pakollisen liikunnan lisäksi ja päättöarvioinnissa huomioidaan pakolliset tunnit + lisätunnit. 

5 2. valinnaisaine: Syventävä valinnaisaine
Oppilas valitsee yhden syventävän valinnaisaineen. Hän opiskelee sitä kaksi tuntia viikossa 8. ja 9. luokan ajan. A2-kieli (5. luokalla alkanut vieras kieli) on oppilaan syventävä valinnaisaine --> jos olet valinnut 5. luokalla A2-kielen, valitset sen syventäväksi valinnaiseksi. 

6 Syventävän valinnaisaineen arviointi
Syventävä valinnainen arvioidaan omana oppiaineenaan ja aineesta tulee oma numero todistukseen.  Esim. oppilas valitsee syventäväksi oppiaineeksi draaman. Todistuksessa arviointi voisi näyttää tältä: Äidinkieli ja kirjallisuus 8 Syventävä äidinkieli 9 Esim. Oppilas valitsee syventäväksi oppiaineeksi kotitalouden. Todistuksessa arviointi voisi näyttää tältä: Kotitalous 8 (tämä tarkoittaa 7. luokan pakollista kotitaloutta ja on päättöarvosana) Syventävä kotitalous 8 Päättöarvioinnissa poikkeuksena B2-kieli (8. luokalla alkava vieras kieli), joka voidaan arvioida päättötodistukseen myös hyväksyttynä. Tällöin B2-kielen numeroa ei lasketa keskiarvoihin jatko-opintoihin haettaessa. 

7 Tarjolla olevat syventävät valinnaiset
B2-kieli, saksa  A2-kieli, espanja (Huom! espanjan 5. luokalla aloittaneille) Draama (syventävä äidinkieli ja kirjallisuus) Kotitalous (syventävä kotitalous) Kuvataide (Syventävä kuvataide)  Liikunta (syventävä liikunta)  Musiikki (syventävä musiikki)  Tekninen työ (syventävä käsityö)  Tekstiilityö (syventävä käsityö)

8 3. valinnaisaine: soveltava valinnaisaine
Valitset yhden soveltavan valinnaisaineen. Opiskelet sitä kaksi tuntia viikossa 8. luokan ajan.  Soveltava valinnainen arvioidaan omana oppiaineenaan ja aineesta annetaan numeroarviointi todistukseen. Esim. Valitset soveltavaksi aineeksi liikunnan ja biologian yhteiskurssin. Todistuksessa arviointisi näyttäisi tältä: Liikunta 9 (tarkoittaa pakollista liikuntaa) Soveltava liikunta 9

9 Tarjolla olevat soveltavat valinnaiset
Leivonta ja juhlat (Kotitalouden soveltava) Liikkuen ja seikkaillen luonnossa (liikunnan ja biologian soveltava)  Liikunnan ja terveystiedon soveltava kurssi Muotoilu (käsityön ja kuvataiteen soveltava)  Tekstiilityön painotus Teknisen työn painotus Musiikkia tietokoneilla (musiikin soveltava)  Tieto- ja viestintäteknologian soveltava

10 Kertaus valinnaisten määrästä
Tai-tai –aineen lisätunnit Syventävä valinnainen Soveltava valinnainen 9.lk 2h viikossa 8.lk

11 Valinnaisaineiden merkitys jatko-opintoihin haettaessa
Mikään valinnaisaine ei ole edellytys jatko-opintopaikkoihin pääsemiseksi. Valinnaisaineesta voi olla kuitenkin hyötyä jatko-opintoihin haettaessa esim. pääsykoetilanteessa. Jatko-opintoihin valittaessa merkittävin tekijä on päättötodistuksen keskiarvo. Valinnaisaineet lasketaan mukaan keskiarvoihin. Poikkeuksina tieto- ja viestintäteknologia, jonka numeroa ei lasketa mukaan keskiarvoihin jatko-opintoihin haettaessa B2-kieli lähtökohtaisesti lasketaan, mutta  voidaan arvioida myös hyväksytty- merkinnällä.

12 Valinnaisaineiden valinta keväällä 2019
Valinta tehdään Wilmassa valintalomakkeella kahdessa vaiheessa. 1. vaihe: Valitset taito- ja taideaineen valinnaisen aineen (kotitalous, kuvataide,  liikunta tai musiikki) Valinta tehdään Wilmassa Valintalomake on auki ma-pe 2. vaihe Valitset itsellesi syventävän ja soveltavan valinnaisaineen Valintalomake on auki ma-pe Huom! Et voi valita syventäväksi valinnaisaineeksi samaa ainetta kuin olet valinnut tai- tai –valinnaiseksi.

13 Valinnat tehdään kerralla 8. ja 9. luokille.
Huom! Valinnaisaineen vaihto vain oppilashuollollisista tai terveydellisistä syistä.  Oppilas valitsee jokaiselle aineelle myös varavaihtoehdon eli oppilas tekee seuraavat valinnat: 1. vaihe: taito- ja taideaineen valinnainen + varavaihtoehto 2. vaihe: syventävä valinnainen + varavaihtoehto ja soveltava valinnainen + varavaihtoehto. 


Lataa ppt "7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google