HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2007 -2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Risto Kaartinen tutkija Kuntien eläkevakuutus
Advertisements

Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Henkilöstön riittävyys = henkilöstön tarve ja saatavuus
Työn, perheen ja muun elämän yhteensovittaminen Riikka Kivimäki YTL, erikoistutkija Tampereen yliopisto Työelämän tutkimuskeskus EU:n uusi ohjelmakausi.
Työhyvinvointisuunnitelma työhyvinvointityön pohjana
Ennakoiva rekrytoinnin kokonaisprosessi
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Työnohjauksen mahdollisuudet johtamisen ja esimiestyön täydennyskoulutuksessa Seija Ollila
© bisnes-it.com InvestointiyhtiöIntegraatti Peruslinjaus Tietoteknisten ratkaisujen ja tietotekniikan organisoinnin täytyy noudattaa samaa rakennetta ja.
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
Suun terveydenhuolto, JIK
Palkitseminen yrityksissä
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Tuloksedpalkintajaneuvtoiminta.ppt / Matti Hermunen Virastopuheenvuoro - Tiehallinto Työvirastosta asiantuntijataloksi Entisestä irti, vahvuudet.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Toimintasuunnitelma = oma kehittymissuunnitelma
Kommenttipuheenvuoro : Työperäinen maahanmuutto – ratkaisu kuntien työvoimapulaan Eettisyyttä ja edunvalvontaa Suunnittelija Marjo Katajisto JHL.
PIRKANMAAN OPPISOPIMUSKESKUS 1 Etevä - palvelu.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY Henkilöstötutkimus 2013
1 Työhyvinvointi ja johtaminen kilpailutekijäksi Työvoimapula 2012 ? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaari Joni Hautojärvi Norilsk Nickel Harjavalta.
KUNTAMARKKINAT ” MITEN EDISTÄÄ KUNTIEN POLIITTISEN JA AMMATILLISEN JOHDON VUOROVAIKUTUSTA JA YHTEISTYÖTÄ” JOHTAJASOPIMUS Suomen kuntajohtajat.
Talpan strategiat 2009 – Strategiset tavoitteetKriittiset menestystekijät Taloushallinnon keskittäminen jatkuu Kyky vastaanottaa asiakkaita.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Kuntastrategia / Strategisten tavoitteiden toteutuminen.
Ohjeita esimiehelle ja henkilöstölle kehityskeskustelujen käymiseen
Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu
Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
HENKILÖSTÖJOHTAMINEN
Pro gradu –tutkielma 1-2 ohjattavaa tutkielmaa lukuvuonna
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
© HAUS Vaikuttavuus ja palvelukyky Taloudelliset resurssit ja mahdollisuudet Uudistuminen ja henkilöstön työkyky Rakenteet ja prosessit Viihtyisä ja toimiva.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Kaikki hyvin työssä 2010? Kaiku-työhyvinvointipäivä Irma Väänänen-Tomppo.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Henkilöstöstrategia
Julkistus Aineistot:
VAU:n huippu-urheilustrategia
Työhyvinvointikysely - Jyväskylän yliopisto 2011
VAU huippu-urheilustrategia
Pohjautuu oheisen kirjan aineistoihin
Suomen Ensiapukoulutus
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
SNL:N VIESTINTÄ LIITON HYVÄKSYMÄT PAINOTUKSET: 1) Naisten Äänen jatkuvuus ja 2) tasa-arvon toteuttaminen MITÄ MITEN MISSÄ ULKOINEN VIESTINTÄ SISÄINEN.
Ylihyvää elämää Vaasan kotihoidon strategia
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2007 -2012

HENKILÖSTÖSTRATEGIAN ASEMA Ohjaa henkilöstöpolitiikkaa On ohjeena toimintayksiköille niiden tehdessä omia strategioitaan (henkilöstönäkökulma) On pohjana henkilöstöohjelmalle

HENKILÖSTÖSTRATEGIAN PÄÄMÄÄRÄ / VISIO Osaava, motivoitunut ja jaksava henkilöstö, jolla on korkea ammattitaito, hyvä toimintakyky ja työtyytyväisyys sekä sitoutuminen kuntayhtymän ja tulosyksikön arvoihin ja tavoitteisiin.

KAINUUN MAAKUNNAN ARVOT: Oikeudenmukaisuus Tulevaisuuden usko Tuloksellisuus Asiakaslähtöisyys Vastuunotto Avoimuus ja luottamus

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Hyvä johtaminen ja tuloksellinen yhteistoiminta – oikeudenmukai-nen ja kannusta-va esimiestyö Johtamiskult-tuurin yhte-näistäminen Esimiestaitojen parantaminen Raportointijär-jestelmän kehit-täminen johtami-sen tueksi Laatujärjestel-män mukainen toiminta Työhyvinvointi-kyselyn tulokset parantuvat Kehittämiskes-kusteluiden käyntiaste nousee Esimiesten koulutus eHRM-järjestelmän käyttöönotto, kehityskeskus-teluohjeen laatiminen ja koulutuksen järjestäminen. Raportointijär-jestelmän laatiminen

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Ammattitaitoi-sen henkilöstön pysyvyys ja saatavuus Kainuun maakunnan kiinnostavuus työpaikkana ja osaamiskeskuk- sena Onnistunut ja tehokas rekrytointi Pätevät hakijat/ aukiolleet työ- paikat Ammattitaitois- ten työnteki- jöiden puute (lkm) Määräaikaisten työntekijöiden osuuden vähen- täminen Lähtöhaastat-telujen doku-mentointi Sidosryhmä-yhteistyön rakentaminen

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Osaava henkilös-tö ja oppiva organisaatio – hyvä työyhteisö Osaava, työstä vastuunsa ottava ja motivoitunut henkilöstö Työuran kestävä jatkuva oppimi- nen Henkilöstön kehittämissuun-nitelmat / lkm Pitkäkestoisten koulutusten osuus kaikesta koulutuksesta eHRM – järjestelmien käyttöönotto Uusien työntekijöiden perehdyttämisen varmistaminen, opaskansion tekeminen ja koulutuksen järjestäminen

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö – hyvinvoivat ja turvalliset työyhteisöt Henkilöstön hyvä toimintakyky ja työtyytyväisyys Ajanmukaiset työvälineet Henkilöstön vahva osallistu-minen ja hyvä sitoutuneisuus Eri elämänvai-heet huomioiva työyhteisö ~ “ikäjohtaminen” Työyhteisöjen työhyvinvointi-kyselyn tulokset parantuvat Työpaikkakokou-ksien säännöllisyys Eläköitymisikä nousee Työtapaturmien kehitys Työhyvinvointi-kyselyjen hyödyntämisen varmistaminen / ongelmiin puuttumisen varmistaminen Nollatoleranssi epäasialliseen käytökseen työpaikoilla Esimiesten työsuojeluvas-tuukoulutus

Strategiset päämäärät Kriittiset menestystekijät Mittarit/ arviointikriteerit Toimenpiteet ja hankkeet Kannustava palkitseminen ja oikeudenmukai-set palvelussuh-teen ehdot Henkilökohtaisen osaamisen, tulokset ja työn-vaativuuden huomioiva palkkaus Toimiva tulos-palkkaus ryhmätasolla Motivoiva tilannekohtainen palkitseminen Työnvaativuuden arvion ja tehtä-väkohtaisen palkan suhde (palkkahaitari) Palvelussuhde-riitojen lkm:n väheneminen Tulospalkkaus-järjestelmän luonti VES/TES:n tarkka noudattaminen Palkkaohjelman laatiminen Tasa-arvo-suunnitelman toteuttaminen