Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU"— Esityksen transkriptio:

1 HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Olemassa olevien käytäntöjen kartoitus Esivalmistelutyö käytäntöjen yhteensovittamiseksi HR-käytäntöjen valmistelu osallistavalla yhteistyöllä* Esityksen viimeistely yt-toimikunnalle Yt-toimikunnan käsittely Viimeistely, hyväksyminen, perehdytys ja käyttöönotto 1. 2. 3. HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU Tavoitteena laatia Pohjois-Karjalan maakunnalle tehokkaat ja toimivat henkilöstökäytänteet, jotka tukevat tuloksellista työntekoa ja työhyvinvointia! Tavoitteeseen päästään asiantuntevalla ja osallistavalla valmistelulla. YHDESSÄ TEHDEN – PALA PALALTA VALMIIKSI 4. 5. 6.

2 * 3. HR-käytäntöjen valmistelu osallistavalla yhteistyöllä
Perustetaan HR-valmistelutyöryhmät Strateginen henkilöstöjohtaminen Palkkaus ja palkitseminen Palvelussuhteen elinkaari Rekrytointi ja osaamisen johtaminen Työhyvinvointi, -terveys-, -suojelu ja -turvallisuus HR-järjestelmät Työryhmien työskentely käynnistyy täysimittaisesti vasta, kun maakunta- ja sote-uudistusta koskeva lainsäädäntö on hyväksytty eduskunnassa.

3 Työryhmiin nimetään organisaatioiden HR-asiantuntijoita sekä valmistelutiimin HR-valmistelijoita
Maakuntauudistuksen valmistelutiimin HR-valmistelija voi tehdä esivalmistelua, osallistua työryhmätyöskentelyyn sekä toimia ”työrukkasena”/sihteerinä. Valmistelurahoituksella voidaan hankkia lisäksi tarvittavaa (ulkopuolista) asiantuntijapalvelua valmistelutiimiin Työryhmien tavoitteena on kehittää HR-prosesseja, toimintamalleja ja ohjeita tulevan maakunnan käyttöön. Luovuttavat organisaatiot voivat ottaa valmistellut toimintamallit käyttöön jo ennen maakunnan toiminnan käynnistymistä. Toimintamalleja voidaan edelleen kehittää/muokata tarpeen mukaan. Kaikki maakuntaorganisaation uudet tavat eivät tule kertarysäyksellä käyttöön maakunnan aloittaessa toimintansa vaan niitä voidaan sulauttaa toimintaan vähitellen vuosi-pari ennen maakunnan toiminnan alkua. Perehdyttäminen uusiin malleihin on helpompaa kun kaikki ei muutu yhtä aikaa.

4 ESIMERKKEJÄ OSALLISTAVASTA TYÖSKENTELYSTÄ
MONIPUOLISEN TIEDON HYÖDYNTÄMINEN VALMISTELUSSA ESIMERKKEJÄ OSALLISTAVASTA TYÖSKENTELYSTÄ Työryhmät/työpajat Yleisö/henkilöstötilaisuudet LEAN-pajat Kokeilut Virtuaaliset työskentelytilat Lausuntokierrokset Viestintä Palautteen keruu Verkkokyselyt ja -keskustelut Sosiaalinen media Digitaaliset vuorovaikutteiset alustat Asiantuntijatieto Tutkimustieto Tilastot Kokeiluista saatu tieto* Kokemusaisantuntijatieto* Mielipiteet, näkemykset Hyöty-vaikuttavuus –arviointi Verkostot (esim. valtakunnallinen maakuntauudistuksen HR-verkosto) * Prosessit/toimintamallit voidaan kokeilla ennen käyttöönottoa. Tai sitten voidaan kysyä olemassa olevista prosesseista kokemuksia ja valita paras tai yhdistellä parhaita.

5 Syksyn 2018 työlistalla mm:
Rekrytoinnin ja sijaisvälityksen prosessien hallinta, rekrytointiohjeet ja koulutus Henkilöstöraportoinnin malli Osaamisen kehittämisen kokonaisuus, perehdytys HR- ja palkanlaskentajärjestelmien kilpailutus Työterveyshuollon sisällön määrittely (Siun sote tekee uudet määrittelyt – maakuntanäkökulma huomioitava) Henkilöstön ja esimiesten osaamisen vahvistaminen eri osa-alueilla Maakunnallisen työhyvinvointikyselyn toteutus KEVAn kehittämisprojekti työhyvinvoinnin johtamiseen


Lataa ppt "HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google