Terveysosaaminen ja media

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Advertisements

PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Henkilökohtaiset tavoitteet Persoonallisuus ja temperamentti
=terveyteen ja sairauteen sekä niiden tutkimiseen tai hoitoon liittyvää viestintää.  Voi perustua tietoon, tunteisiin tai kokemuksiin  Fiktiivistä tai.
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Kasvatuksen ja opetuksen tulevaisuus Sastamalan kaupungin tulevaisuusseminaari
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys. Mediakasvatus 1.Mediataitojen kartuttaminen 2.Median käyttö oppimisympäristönä 3.Media tiedonkäsittelyn välineenä.
Terveystieto 7.
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi.
SOSIAALINEN MEDIA VERTAISOHJAUKSEN VÄLINEENÄ Opinnäytetyö (AMK)
Mielenterveys s. 110 –
Terveysosaaminen ja media
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Elämänlaatu Mitkä tekijät vaikuttavat nuoren hyvinvointiin?
Koulussa elämää opettelemassa
Suomalaisten asennoituminen mainontaan 2009 Perusosa.
Vaikuttaminen ja vakuuttaminen
Terveys kansanterveysohjelma
Ympäristö on puoli ruokaa Ikäihmisten kuntoutumista tukevat hoito- ja toimintaympäristöt hanke 2006 – 2008 Ikäihmisen hyvä elämä – ympäristön merkitys.
2 Tutkimuksen suunnittelu
TE3 MEDIA –TERVEYDEN TUKI JA UHKA Hurtig
Mediakulttuuri ja koulu Osaava-mediakasvatuskoulutus Kesämäen alueen ja Taipalsaaren opettajat
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Hurtig TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
TERVEYSKASVATUS * Valistus * Opetus * Neuvonta >< ei tavoita kaikkia >< opetus ei laadukasta, monipuolista, innostavaa >< kaikki eivät pääse terveysneuvontaan.
Terveystiede oppiaineena. Monitieteisyys taloudellinen näkökulma historiallinen näkökulma liikuntatieteellinen näkökulma biologinen, lääketieteellinen.
TERVEYSKASVATUS * Valistus * Opetus * Neuvonta >< ei tavoita kaikkia >< opetus ei laadukasta, monipuolista, innostavaa >< kaikki eivät pääse terveysneuvontaan.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
TE4 Terveyteen ja terveysongelmiin liittyvät ilmiöt Hurtig 2016.
Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.
14 Markkinointi houkuttelee kuluttamaan s
Terveyskasvatuksen tavoite
Tekstin arvojen erittelyä
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
Yhteenvetoa mediatekstien vaikuttamisen keinoista
TAPOJA LUOKITELLA ERI MOTIIVEJA
Medioituva ympäristö mediaympäristö = viestintävälineet (esim. sanomalehdet, televisio, mobiililaitteisiin ladattavat sovellukset ja ohjelmat) sekä niiden.
Sosioemotionaalinen kehitys
Yhteenvetoa mediatekstien vaikutuskeinoista
Aihe? Käyttötarkoitus? Julkaisuyhteydet ja –tiedot? Tekniikka?
TERVEYDEN EDISTÄMINEN = Julkinen
Mainonnan vaikutuskeinoja
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
TE1 Terveyden perusteet
Tutkimusaihe: luotettavuus ja tutkimuksen teko
Perimä Geneettinen perimä Sosiaalinen perimä
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
Tupakka mediassa tyokalupakki.net.
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
2 Terveysosaaminen.
Te3 TERVEYS JA TUTKIMUS-KURSSI
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Maaseutuohjelma hyvinvoinnin tekijänä
Opiskeluhuollon palvelut
Esityksen transkriptio:

Terveysosaaminen ja media http://areena.yle.fi/tv/2120008?ref=leiki-ark http://areena.yle.fi/tv/2112996?ref=leiki-ark

Terveyskasvatus Terveyden edistämistä sekä kasvatuksen että viestinnän keinoin Koti, koulu, järjestöt, media Valistus: kohteena suuret joukot (kampanjajulisteet) Nuoret, tupakoitsijat jne. Opetus: kohteena tietty opiskelijaryhmä Neuvonta on henkilökohtaista

Terveysosaaminen Tiedot Taidot Arvot ja asenteet Sosiaaliset vuorovaikutustaidot kyky tunnistaa ja hallita tunteitaan Itsehoito ja ensiaputaidot Arvot ja asenteet

Terveyskäyttäytyminen Valinnat ja tottumukset Tiedostettua ja tiedostamatonta Elämäntavat Ratkaiseva merkitys yksilön terveyteen ja elinikään

Hyvinvointi ja turvallisuus Minä olen ok! Terve itsetunto, myönteinen minäkuva, terveys, sopeutumiskyky, oman seksuaalisuuden hyväksyminen ja haltuunotto Sinä olet ok! Perhe, ystävyys, suvaitsevaisuus, sosiaaliset verkostot, yhteisöllisyys, kumppanuus, rakkaus Elämäni on ok! Elämänilo, tyytyväisyys, myönteisyys, mielenrauha, turvallisuuden tunne, itsensä toteuttaminen

Terveyteenkin voi sairastua Terveysterrorismi Kieltää elämän nautinnot

Medialukutaito Kyky käyttää medioita ja tulkita niiden sisältöjä Tiedotus markkinointiviestintä

Uutiset kertovat ajankohtaisista ilmiöistä Luotettava tutkimus on lukuisten eri tutkimusten summa Ikävät asiat lietsovat pelkoa http://areena.yle.fi/tv

Mainonta herättää mielikuvia Mainokset ja kampanjat ovat kuvallista viestintää Mainosten kuvan koko, rajaaminen, sommittelu, kuvakulma, valaistus ja värit tarkkaan harkittuja Vetoaa tietoon, tunteisiin ja toimintaan

Kuinka arvioit internetissä olevaa tietoa? Tekijän ja julkaisuyhteyden tiedot tulee ilmetä Onko artikkeli asiantuntijan kirjoittama? Informaation objektiivisuus: tekstin tavoite ja tarkoitus, esim. markkinointi tai vaikuttaminen. Informaation perusteellisuus, kattavuus ja mahdollinen rajoittuneisuus. Informaation paikkansapitävyys, virheettömyys ja varmistettavuus: lähdetiedot ja tieto aineiston arviointitavasta. Riittävät tiedot tutkimuksen toteutuksesta. Ajantasaisuus ja pysyvyys: tiedon päivittymistiedot ja sivujen käyttäjätuki