Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig 2015-2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig 2015-2016."— Esityksen transkriptio:

1 On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig 2015-2016

2 Kertaus 1. Mitä sairauksia riittävä uni voi ehkäistä? 2. Miten nukkuminen vaikuttaa oppimiseen? 3. Miten riittävä uni näkyy vartalossa? 4. Miten uni voi vaikuttaa ystävyyssuhteisiin?

3 Tehtävä 1. Kuvaa itseäsi kymmenellä sanalla (laita rasti sinuun sopivan sanan eteen).

4 Tehtävä Piirrä oma kokovartalokuvasi vihkoosi. Tee siitä niin persoonallinen kuin mahdollista. Laita oma nimesi kuvan alle.

5 Mitä minäkuvaan kuuluu? = oma käsitys siitä, minkälainen olen mitä osaan mitä en osaa minkälaisia tavoitteita minulla on mitkä ovat omat hyvät puoleni mitkä ovat omat huonot puoleni mitä olen tulevaisuudessa

6 Minäkuvaa voi tunnistaa kysymällä Minkälaiseen perheeseen kuulun? Mikä on asemani sisarussarjassa? Mitkä ovat hyvät/huonot puoleni? Mitä kaikkea olen jo nyt oppinut? Minkälaisia voimakkaita elämänkokemuksia minulla on ollut? Minkälaisia ihmisenä olemisen tavoitteita minulla on? Minkälaisia elämäntehtävään liittyviä tavoitteita minulla on?

7 Itsetunto on minäkuvan osa Itsetunto on minäkuvan osa, joka kuvaa minäkuvan laatua auttaa tunnistamaan, olenko hyvä vai huono.

8 Ihminen, jolla on hyvä itsetunto On itsenäinen oman elämän ratkaisuissa (pukeutuminen, ajattelu, toiminta..) sekä riippumaton muiden mielipiteistä. Arvostaa itseään, ei anna loukata itseään. Arvostaa muita ja muiden mielipiteitä. Tunnistaa ja tietää myös heikkoutensa. Ei puolustele "minä olen tällainen, en voi itselleni mitään.” Uskaltaa ottaa vastaan haastavia tehtäviä, joista ei ehkä selviä, mutta uskaltaa kuitenkin yrittää. Sietää pettymyksiä ja epäonnistumisia.

9 Itseluottamus on uskoa omiin kykyihin Uskalla kokeilla uusia asioita ja tee luovia ratkaisuja. Voit yltää vaikka mihin.

10 Kotitehtävät Viimeistele omakuvasi vihkoon, sitä tarvitaan ensi tunnilla. Lue kappale ”On hyvä oppia tuntemaan itseään” Vastaa kappaleen lopusta löytyviin kysymyksiin 1-5.

11 Kertaus 1. Mitä tarkoittaa minäkuva? 2. Mitä tarkoittaa itsetunto ja miten se jaetaan? 3. Miten sinä voit vaikuttaa toisen ihmisen itsetuntoon? 4. Mitä itseluottamus tarkoittaa? 5. Miten itsetunto liittyy vastoinkäymisiin?

12 Ihminen, jolla on hyvä itsetunto On itsenäinen oman elämän ratkaisuissa (pukeutuminen, ajattelu, toiminta..) sekä riippumaton muiden mielipiteistä. Arvostaa itseään, eikä anna loukata itseään. Arvostaa muita ja muiden mielipiteitä Tunnistaa ja tietää myös heikkoutensa. Ei puolustele "minä olen tällainen, en voi itselleni mitään.” Uskaltaa ottaa vastaan haastavia tehtäviä, joista ei ehkä selviä, mutta uskaltaa kuitenkin yrittää. Sietää pettymyksiä ja epäonnistumisia.

13

14 Annettu ja hankittu itsetunto Annettu itsetunto syntyy ilman omia ansioita syntyy hoivasta, hellyydestä ja rakkaudesta lapsi saa vanhemmiltaan. Hankittu itsetunto syntyy kokemuksista ja suorituksista vahvistuu kiitosten ja terveen kehumisen myötä.

15 Itsetuntoa voi -ja pitääkin itse kehittää Happoradio: "Te olette kauniita“ Se suojelee ihmistä vahingoittamasta toisia tai joutumasta itse vahingoitetuksi Se auttaa yrittämään parhaansa ja saavuttamaan asioita The Script - Hall of Fame ft. will.i.am

16 Tehtävä: Itsetunnon arviointia Piirretään mallin mukaan ”itsetuntojana”. Merkitse janalle, millä asteella itsetuntosi on tällä hetkellä?

17 Omatunto Omatunto on tunne, jonka useissa maailmankatsomuksissa oletetaan neuvovan ihmistä erilaisissa tilanteissa. Yleensä omantunnon ”olemassaolo” havaitaan, kun yksilö tuntee katumusta tai jättää tekemättä vääränä pitämänsä teon. Kirjoita asioita, joita omatunto ohjaa.

18 Positiivisen palautteen antaminen Positiiviset palautteet lisäävät itseluottamusta. Laitetaan piirretyt omakuvat kiertoon niin, että jokainen kirjoittaa jokaisen oppilaan kuvaan jonkun positiivisen ominaisuuden tästä oppilaasta. Kaikkiin on kirjoitettava, eikä se saa olla mitään negatiivista.

19 Kotitehtävät Tee vihkoosi ajatuskartta aiheesta PSYYKKINEN TERVEYS Voit lähteä selvittämään asiaa esim. seuraavien kysymysten kautta: 1)Mitä on mielenterveys 2)Millaisia mielen sairauksia on olemassa 3) Miten mielen hyvinvointia pidetään yllä?


Lataa ppt "On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig 2015-2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google