Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aihe? Käyttötarkoitus? Julkaisuyhteydet ja –tiedot? Tekniikka?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aihe? Käyttötarkoitus? Julkaisuyhteydet ja –tiedot? Tekniikka?"— Esityksen transkriptio:

1 1. Kuva-analyysin perusteet, mainos tai muu vaikuttamaan pyrkivä kuva (Särmä 41-58)
Aihe? Käyttötarkoitus? Julkaisuyhteydet ja –tiedot? Tekniikka? Visuaalisen (ja tekstuaalisen) kielen ilmaisukeinot? Sisältö l.viesti l.sanoma?

2 2. Aihe, käyttötarkoitus, julkaisuyhteydet ja –tiedot, tekniikka (havaitse-todista-päättele)
Mistä kuvassa on kyse? Mikä sen aihe on? Mihin se liittyy yms.? Mitä se esim. mainostaa? Mikä sen tod.näköinen kohderyhmä, entä esisopimukset t. ennakko-oletukset? Mikä on kuvan ydinviesti? Miten muotoilisit teesin? Millä tavalla se argumentoi? Mistä kokonaisuudesta kuva on osana? Mikä on tekstin ja muun osuus? Mikä suhde on tekstillä ja kuvalla? (Erittele!)

3 3. Mitä mainos lupaa, mitä väittää, millä leikkii, mihin vihjaa
3. Mitä mainos lupaa, mitä väittää, millä leikkii, mihin vihjaa? - päättele, perustele kuvan avulla nimeämällä yksit.kohtia! Mitä kuvassa on? (toimijat, toiminta, lavastus, tausta yms.?) Sommittelu? Kuvapinnan yksit.kohdat? Muodot? Värit? → Kuvakulma, värit, valot, varjot? Toimija(t)? Liike, liikkeen suunta? Mihin kuva vetoaa (argum.tavat), millaista on sen retoriikka?

4 5. Tulkinta – mitä sisältöjä löydät, mitä merkityksiä annat?
Pääaiheen tulkinta? Ympäristö yksit.kohtineen? Henkilö(t), suhde toisiinsa ja katsojaan? Kuvan yhteydet muihin kuviin (esim.intertekstuaalisuus)? Metaforat, vertaukset, symbolit, myytit? Kuvan päämerkityksen lisäksi paljon konnotaatioita (lisämerkityksiä)? Millainen on kuvan arvomaailma – millainen käsitys maailmasta siitä välittyy? Mitä kuva pohjimmiltaan väittää?


Lataa ppt "Aihe? Käyttötarkoitus? Julkaisuyhteydet ja –tiedot? Tekniikka?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google