Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hurtig 2015-2016 TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hurtig 2015-2016 TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus."— Esityksen transkriptio:

1 Hurtig 2015-2016 TE1 Mielenterveys voimavarana

2 Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus tehdä työtä ja/ tai opiskella itselle sopivalla kuormituksella itsenäisyys ja mahdollisuus vaikuttaa omia asioita koskevaan päätöksentekoon harrastukset Mielenterveyttä kuormittaa: pitkään jatkuva stressi ihmissuhdevaikeudet menetykset ja vastoinkäymiset.

3 Ystävän masennus / Itsemurha-ajatukset ❖ Valtakunnallinen kriisipuhelin 01019 5202 ❖ Päivystävä terveyskeskus tai sairaala ❖ Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto ❖ Luotettava aikuinen, esimerkiksi opettaja ❖ Nuorten mielenterveystalo ❖ https://nuoret.mielenterveystalo.fi/nuoriso/mista_apua/t_itsetuhoisuus/?symptom=8 https://nuoret.mielenterveystalo.fi/nuoriso/mista_apua/t_itsetuhoisuus/?symptom=8 ❖ http://www.tunnelukkosi.fi/ http://www.tunnelukkosi.fi/ ❖ http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/terveystietopankki/79/itsearviointitehtavia http://www.yths.fi/terveystieto_ja_tutkimus/terveystietopankki/79/itsearviointitehtavia

4 Masennuksen itsehoito Sosiaalisen eristäytymisen välttäminen, päivärutiineista, liikunnasta ja muista harrastuksista kiinni pitäminen. Omien tunteiden ja toiveiden ilmaisun opettelu. Pessimistisistä ajatuksista eroon opettelu. Alistumisesta eroon pyrkiminen. Terveen itsekkyyden ja oman tahdon osoittamisen opettelu. Surujen läpikäyminen ja kipeiden tunteiden ilmaisun opettelu. Terapiaa tarjolla netissä

5 Jokainen voi oppia ylläpitämään mielenterveyttään itselle sopivalla tavalla. Mielenterveyden häiriöt ovat tavallisia ja monen arkea. Ongelmat liittyvät tiettyihin ikävaiheisiin ja ihmisenä kasvamiseen Kansantaloudellisesti on merkittävää mielenterveyteen liittyvien sairauspoissaolojen määrä mielenterveyssyiden seurauksena eläköityminen Mielenterveyslaki velvoittaa kuntia huolehtimaan väestön mielenterveyden edistämisestä tarjoamaan mielenterveyspalveluja tekemään mielenterveystyön kokonaissuunnitelman.

6 Yo-tehtäviä http://oppiminen.yle.fi/abitreenit http://oppiminen.yle.fi/abitreenit ● Ylioppilaskirjoitukset ja niihin valmistautuminen ovat monelle abiturientille jännittävä ja stressaava kokemus. Kuvaile, miten elimistö reagoi tällaisessa stressitilanteessa. Pohdi myös, miten ylioppilaskirjoitusten aikaista stressiä tai sen vaikutuksia elimistöön voisi vähentää. (syksy 2013) Etsi internetistä ohjeita masennuksen itsehoitoon. Naimisissa tai muuten parisuhteessa elävien terveys on tutkimusten mukaan Suomessa parempi kuin naimattomien, eronneiden tai leskien. Pohdi, mitkä tekijät voivat selittää näitä terveyseroja. (kevät 2012)

7 Stressinhallintakeinoja hyvä stressi / huono stressi to do - lista aikatauluttaminen lepo ja muu tekeminen (harrastukset, ystävät) keskustelu liikunta ja ravitsemus! pienet välitavoitteet itsensä palkitseminen Rentoutusharjoitus, 8 min


Lataa ppt "Hurtig 2015-2016 TE1 Mielenterveys voimavarana. Mielenterveys voimavarana Mielenterveyttä tukee: toimivat ihmissuhteet perheeseen ja ystäviin mahdollisuus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google