Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi."— Esityksen transkriptio:

1

2 * ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi on terveellistä * ”Punaviini on sydämelle hyväksi.” * Alkoholiton punaviini ei paranna sepelvaltimoita.”

3 * Innostuu yksittäisistä tuloksista * Rakastaa ristiriitoja * Arvioiko asiantuntijaa kriittisesti? * Pohtiiko voiko asiantuntijalla olla eturistiriita? Millainen?

4 * Kokeilu * Kysytään kaverilta * kuten perinteisesti on ollut tapana * Käytetään joukkotiedotusvälineitä * Internetin käyttö kritiikittä * Järjestelmällistä ja julkista * Menetelmät, jotka tiedeyhteisö on hyväksynyt * Tieto kerääntyy, kumulatiivista * Perustutkimus * Soveltava tutkimus * Kliininen tutkimus * Eettiset ohjeet

5 * Lisää ymmärrystä * Laboratoriossa * Ei heti sovellettavissa * Sovellus näkyvissä * Uusia tuoteideoita * Paremmat hoitokäytönnöt

6 * Toisille tutkijoille * Vertaisarviointi * Kriittinen keskustelu * Uutuusarvo * Ristiriidat * Erialaisia asiantuntijoita

7 * Lääketieteellisestä tutkimuksesta on Suomen lakiin säädetty: tutkimuksesta on saatava sairaanhoitopiirin eettiseltä toimikunnalta lausunta * Ihmisiä tai koe-eläimiä ei saa turhaan tutkia * Tutkittavien oltava vapaaehtoisia. * Tutkittavien on saatava riittävästi kirjallista ja suullista tietoa

8 * Koe-eläimiä saa käyttää vain silloin, jos tutkimusta ei voi suorittaa ihmisillä. * Raportoinnin ja julkaisemisen eettisyys * Ei saa lainata toisten tekstiä kertomatta lähdettä * Tuloksia ei saa muunnella. * Tuloksia ei saa sepittää.

9 1. Tutkimusaiheen valinta ja rajaaminen 2. Tutkimusongelman asettaminen 3. Tutkimusmenetelmien ja tutkimusasetelman valinta 4. Aineiston kerääminen 5. Aineiston analysointi 6. Tulosten raportointi 7. Tulosten julkaiseminen

10 1. Etusivulle otsikko, tekijä, päivämäärä, oppilaitos 2. Sisällysluettelo: tutkimuksen otsikot ja sivunumerot 3. Tiivistelmä eli abstrakti: tausta, tavoitteet, menetelmät, tulokset ja johtopäätökset 4. Johdanto 5. Menetelmät 6. Tulokset 7. Pohdinta 8. Lähdeluettelo 9. Liitteet

11 * Miten kannattaa laihduttaa? * Kuinka turvallisia ovat mopoautot? * Ehkäiseekö c-vitamiini flunssaa? * Palauttavatko palautusjuomat urheilijan kovasta treenistä? * Lisääkö vai vähentääkö sosiaalisen median käyttö vuorovaikutusta arjessa?

12 * Mene internetsivustolle: www.ukkinstituutti.fi/terveysliikuntauutiset. www.ukkinstituutti.fi/terveysliikuntauutiset * Etsi itseäsi kiinnostava tutkimus tai artikkeli ja pohdi seuraavia asioita. * Mikä otsikko kiinnosti? * Miksi se kiinnosti sinua? * Selvisikö tulos helposti artikkelista? * Oliko tutkimustulos olettamuksesi kaltainen vai ehkä vastakkainen? * Uskotko, että tutkimustulos on luotettava? Perustele!

13 * Tutustu myös tutkimusartikkelin tiivistelmään käyttämällä jaettua monistetta * Artikkeli: Liikunnan yhteys nuorten tunne- elämän ja käyttäytymisen häiriöihin, koettuun terveyteen ja koulumenestykseen.


Lataa ppt "* ”Urheilija ei tervettä päivää näe” * ”Nuorille tehdään nykyisin paljon raskaudenkeskeytyksiä.” * ”Suklaa suojaa korkealta verenpaineelta.” * ”Kahvi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google