Terveysliikunta Anne Partala 2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

Method Putkisto Lajiesittely
Juoksu vahvassa myötätuulessa!
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
KSS Energia Oy Eveliina Pöllänen
JÄÄPALLOILIJAN FYYSISEN HARJOITTELUN OHJELMOINTI
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
PELIMIEHEN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA BJRS 02 WHITE Kesä 2014.
Katajan hiihtokoulu Pogostan hiihto 2008
LIIKUNTA.
TOIMINTAKYVYN EDISTÄMINEN JA KOTIKUNTOUTUS
Terveystieto 7.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Ka-Ki D98 PÄIVÄKIRJA KESÄ TERVEHDYS PELIMIES! Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeätä että liikut myös kesällä.
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
Käsitteet Terveysliikunta = liikkuminen, jolla on myönteisiä vaikutuksia terveyteen - Suositus: 5 päivänä viikossa 30 min liikuntaa kohtuullisella teholla.
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Täytä harjoituspäiväkirjaa päivittäin (lepo/ravinto/liikunta) valmentajiesi ja alla olevien ohjeiden mukaan. Kirjan alussa on ravintoon ja lepoon liittyviä.
Suomalaisten liikuntatottumukset Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi arviolta %Aikuisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
Liikunta Liikkumattomuus Liikuntaturvallisuus Minä liikkujana.
4 Toimintakyky ja ergonomia. Toimintakyky Selviytymistä asioista, joita elämässä tulee eteen (arkiaskareet – elämän murheet) Jaottelu: – Fyysinen toimintakyky.
VIRTAA TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä | Sykettä liikunnasta Sykettä liikunnasta Virtaa TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä.
Kertaus 1.Mitä asioita on otettava huomioon liikuntaharrastusta aloittaessa? 2.Millä tavalla venyttelisit ennen harjoitusta? 3.Miksi saunassa ei saa pitää.
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
FYYSINEN TOIMINTAKYKY. Hyvä fyysinen toimintakyky auttaa suoriutumaan arjen ja työn (=opiskelun) vaatimista haasteistaHyvä fyysinen toimintakyky auttaa.
7. Syö hyvin TERVEYSTIETO 7. Terveellinen ruokavalio Monipuolinen ruokavalio edistää terveyttä ja hyvinvointia. 1. Mitä syön? Valitse monipuolisesti ruokapyramidin.
9. KUNTOA KANNATTAA KEHITTÄÄ TERVEYSTIETO 7. Pohdi : Mitä hyötyä on koululiikunnasta?
Kohti hyvää kuntoa.
Vastaava fysioterapeutti Kati Kauppala
Kesäharjoittelu mitä ja miksi
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset (2016)
Nimi:tuomas Luokka: 7b Päivämäärä:
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Pharmanex® Bone Formula
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Liikutaan Kpl 29.
LI01 Energiaa liikunnasta
LIIKUNTA JA TERVEYS.
Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.
Fyysisen aktiivisuuden on havaittu edistävän myös lasten tiedollisia toimintoja, kuten muistia, tarkkaavaisuutta sekä tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Liikkuva koulu -ohjelma Heidi Honkanen, Langinkosken koulu
Liikunnan eri määritelmät 6.2
Liikunta+ravinto.
Liikutaan.
Liikutaan.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Siiri, Kaisla, Lola ja Zibin
Tehneet Helmi, Emmi ja Krista  8M
PERUSLIIKUNTA.
LIIKKEELLE.NET NYT! MORO! Yhteyshenkilöiden koulutukset 2014
Kohti hyvää kuntoa.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
LUUSTON TERVEYTTÄ TUKEVA LIIKUNTA
Esityksen transkriptio:

terveysliikunta Anne Partala 2011

Mitä on terveysliikunta? Terveysliikuntaa on kaikki sellainen fyysinen aktiivisuus, joka edistää (tai ylläpitää jo hyvää) terveyttä ja fyysistä kuntoa. On tehokasta, mutta turvallista Terveysliikunta edistää kokonaisvaltaisesti hyvää kuntoa. Hyvä kestävyyskunto Hyvä lihasvoima ja –kestävyys Hyvä motorinen kunto (tasapaino ja liikehallinta) Tuki- ja liikuntaelimistön kunto (nivelet ja luut) Sopiva paino ja vyötärönympärys Hyvä yleinen terveys mm. infektioiden vastustuskyky

Terveysliikunnan suositus Aikuisen tulee terveytensä ylläpitämiseksi liikkua.. Kohtalaisesti / rasittavalla teholla Vähintään 30 minuuttia päivässä Useimpina päivinä viikossa, mieluiten päivittäin. Puoli tuntia voi kerätä vaikka 10 minuutin pätkissä.

Kunnon kohotuksen 3 tasoa Jos haluat parantaa kuntoasi, voit miettiä kolmea tasoa.. Terveysliikkujan kuormitus on "kevyestä vähän rasittavaan". Kuntoliikkujan kuormitus on "kevyestä vähän rasittavaan plus lisäksi rasittavampaa 2-3 kertaa viikossa". Kovan kuntoilijan kuormitus on edellä mainitut plus lisäksi "hyvin rasittavaa tai vauhdikasta pari kertaa kuussa".  

Terveysliikunnan vaikutusaika Ks. Erillinen dia

Liikuntapiirakan yläosa Liikuntapiirakan yläosa kuvaa PERUSLIIKUNTAA, jossa jokin muu tekeminen kuin liikkuminen on yleensä päämotiivina. Kävely kouluun tai kauppaan, siivoaminen jne. Perusliikunta edistää yleistä terveyttä ja painonhallintaa, ei niinkään terveyskunnon eri osa-alueita. Perusliikuntaa olisi suositeltavaa harjoittaa päivittäin vähintään 30 min.

Liikuntapiirakan ala- ja keskiosa Liikuntapiirakan ala- ja keskiosa kuvaavat TÄSMÄLIIKUNTAA eli nämä liikuntamuodot edistävät täsmällisesti terveyskunnon eri osa- alueita. Pyöräily, pallopelit jne.  kestävyyskunto Tanssi, kehonhuolto jne.  motorinen kunto Kuntosali, jumpat jne.  lihasvoima ja -kestävyys Täsmäliikunta on tärkeää esimerkiksi aineenvaihduntasairauksien ehkäisemiseksi (kestävyyskunto) sekä liikkumiskyvyn säilymisen ja luuston terveyden kannalta (tuki- ja liikuntaelimistön kunto).

kurssitehtävä Täytä liikkumisesi viikko-ohjelma ja pohdi perusteella miltä oma liikuntapiirakkasi näyttää ja tee suunnitelma miten voisit kuntoasi parantaa paremmin jatkossa?