Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Golfliiton Liittokokouspäivät, Vaasa Jari Parkkari Hyvinvointi, Terveys ja Golf Jari Parkkari, kansanterveystieteen dosentti, ylilääkäri Tampereen.
Advertisements

Painonhallinta ja lihavuus
Juniori-SaPKon ohjeistus Pohjola- leirille. LEIJONA TIEN ALKUA 1996 ikäluokassa pelaajia n ikäluokka kulkee saman matkan, mutta POHJOLALEIRI.
TEEMA I TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ ELÄMÄNTAPA
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
Talvikauden harjoittelu
Terveysliikunta Anne Partala 2011.
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Kävelyn ja pyöräilyn terveyshyödyt Päivittäisten liikkumistarpeiden, kuten työmatkojen, suorittaminen pyörällä tai kävellen tuottavat huomattavia etuja.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
LIIKUNTA.
Terveystieto 7.
Suositusopas ladattavissa osoitteesta:
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
S. 30 – 39 LIIKUNTA s. 30 – 39
Hyvinvointi, Terveys ja Golf
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
Uni ja lepo -yleistä Ihminen nukkuu noin 1/3 elämästään.
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Masennus eli Depressio.
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
PSYKOOSI = vakava mielenterveyden häiriö, jossa todellisuudentaju hämärtyy ja vääristyy, synonyymi sanalle mielisairaus.
8. LIIKUNTA EDISTÄÄ TERVEYTTÄ TERVEYSTIETO 7. Pienryhmässä Kirjoittakaa (yksi asia per lappu, niin monta lappua kuin keksitte) Vihreälle lapulle liikunnan.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Pysy hyvässä työvireessä TOUKOKUU. ISTOCK Jätteenkuljettajat tuntevat väsymystä työpäivän aikana Näin jäteautonkuljettajat vastasivat kyselyssä ”Improving.
VIRTAA TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä | Sykettä liikunnasta Sykettä liikunnasta Virtaa TE2 Nuoret, terveys ja arkielämä.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
Lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä, Lihasmassa vähenee lähes puoleen 20. ja 90. ikävuoden välillä lihasvoima on huipussaan noin 30 vuoden iässä,
FYYSINEN TOIMINTAKYKY. Hyvä fyysinen toimintakyky auttaa suoriutumaan arjen ja työn (=opiskelun) vaatimista haasteistaHyvä fyysinen toimintakyky auttaa.
Ruokakolmio Nuoren ravinto Juomat eivät pidä nälkää kuten kiinteä ruoka, ja sokeroituina niissä on yleensä paljon energiaa. Sokeriset juomat vaurioittavat.
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
9. KUNTOA KANNATTAA KEHITTÄÄ TERVEYSTIETO 7. Pohdi : Mitä hyötyä on koululiikunnasta?
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
T ERVEELLINEN LIIKUNTA Hurtig gnedtomovewww.youtube.com/user/wearedesi gnedtomove.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Kohti hyvää kuntoa.
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Pysy hyvässä työvireessä
Kohonnut verenpaine.
Koulutus 8.5. Liikuntasuositukset, -tutkimukset ja Liikkuva koulu
Nuoren urheilijan ravitsemus
Syömishäiriöt 5.6.
KIINNOSTAAKO VETERAANITOIMINTA?
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Fyysinen kunto ja suorituskyky
Liikutaan Kpl 29.
6.4 Liikunnan merkitykset
Eläkeikäiset.
Liikutaan.
Liikutaan.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Unettomuus Inka ja Milga.
Psyykkinen terveys.
Valtimonkovetustauti eli ateroskleroosi
Lapsuus ja nuoruus.
LIIKKUUKO LAPSESI RIITTÄVÄSTI?
Liikunta tukee työhyvinvointia
Opiskeluhuollon palvelut
Minun hyvinvointi Eva Rönkkö
Esityksen transkriptio:

Liikunta Liikunta on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja. Useimpien sairauksien taustalla on syy liikkumattomuuteen. Lisäksi liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat tärkeäosa henkistä hyvinvointia. Liikunta on itsensä arvostamista.

Liikunnan hyödyt Liikkumalla pidät huolta omasta fyysisestä, sosiaalisesta ja psyykkisestä terveydestä. Ehkäiset terveyshaittoja mm. aktiiviliikkujan riski sairastua verenkiertoelimistön sairauksiin tai lihomiseen on puolet pienempi kuin passiivisella henkilöllä. Fyysinen kunto parantaa suorituskykyä, kestävyyttä ja lihasvoimaa. Liikunta alentaa verenpainetta ja se on ilmainen stressinpoistolääke. Aktiivinen liikunta parantaa unenlaatua ja ehkäisee päivittäistä väsymystä.

Liikunnan haitat Liikaliikunta on haitallista se voi johtaa tapaturmiin, rasitusvammoihin, innostuksen katoamiseen ja kehityksen laantumiseen. Ylikunto on elimistön liikarasittumista. Elimistöllä ei ole ollut aikaa palautua suorituksista. Ylikunnon oireet ovat kehittymisen laantuminen, kunnon romahdus. Se tapahtuu siten, että stressihermosto käy ylikierroksilla silloin sykkeet ovat korkealla ja ihminen on rauhaton ja väsynyt. Ylikuntoa hoidetaan pitämällä taukoa urheilusta.

Liikuntasuositukset Ihmisten päivittäinen liikuntasuositus määräytyy iän mukaan. Alle kouluikäisen lapsen tulisi liikkua päivittäin vähintään kaksi tuntia, sitä vanhemman lapsen suositus n. 1-2 tuntia päivässä. Nuorten suositukset n. 1,5 h päivässä, josta puolet reippaasti. Aikuisten liikuntasuositus jaetaan kahteen osaan. Kestävyyskunnon kohentaminen ja liikehallinnan parantaminen. Aikuisten liikunnanasuositus määräytyy kunnon mukaan 1,15 - 2,30 tuntia viikossa. Liiku aina kun voit tekemällä parempia valintoja, valitse hissin sijaan portaat ja auto sijasta pyörä tai jalat aina kun mahdollista.

Lähteet: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk009 34 https://fi.wikipedia.org/wiki/Liikunta https://fi.wikipedia.org/wiki/Ylikunto https://peda.net/siikalatva/siikalatvan- lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita1-1601152/sairaudet-ja- nden-ehkaisy/terveelliset-elamantavat