Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lapsuus ja nuoruus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lapsuus ja nuoruus."— Esityksen transkriptio:

1 Lapsuus ja nuoruus

2 Terveys Lapsuudessa ja nuoruudessa ihminen omaksuu tietyt elämäntavat, jotka määräävät aikuisiän hyvinvointia. Tärkeimpiä ovat ravinto- ja liikuntatottumukset, suhtautuminen työhön, lepoon, seksuaalisuuteen ja päihteiden käyttöön. Kouluissa terveydenhuolto pyrkii turvaamaan jokaiselle nuorelle terveen kasvun ja perustan.

3 Sairaus Leikki-ikäisillä lapsilla ilmenee paljon infektioita, jotka leviävät päiväkodeissa sekä kouluissa, ja joista kärsii koko perhe. Sitä pyritään ehkäisemään esim. käsien pesulla. Pienillä lapsilla esiintyy myös erilaisia allergioita, joiden lisääntymisen taustalla on arveltu olevan ylihygieenisyys, eli lapset ei enää altistu samalle määrälle ympäristön mikrobeja kuin aiemmin. Rokotusohjelman avulla lapset saavat suojan mikrobeja vastaan.

4 Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöistä kärsii n % nuorista, joihin kuuluu myös univaikeudet. Kouluterveystutkimuksen mukaan kolmasosa koululaisista arvioi terveyttään erittäin hyväksi, neljäsosalla on psykosomaattisia oireita ja kymmenesosalla pitkäaikaissairaus. Nuorilla on lisääntynyt myös oppimisen ja kehityksen erityishäiriöt, kuten vuorovaikutuksen, puheen ja kielen sekä käyttäytymisen häiriöitä. Yksi vaikuttavista tekijöistä on median lisääntynyt käyttö, jolla uskotaan olevan kielteisiä vaikutuksia lapsen psyykkisiin toimintoihin ja ajattelun kehitykseen.

5 Lähteet lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /sairaudet-ja- nden-ehkaisy/kansant


Lataa ppt "Lapsuus ja nuoruus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google