Liikunnan arviointi luokilla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhempien ja ryhmänohjaajien yhteistyö
Advertisements

LUVALLISET POISSAOLOT
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2014
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Brade & Vilpponen 1 ITP2TM003 Java-ohjelmointi I Kevät op.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2013 Hae liikuntaluokalle, jos kaipaat: Samanhenkisiä kavereita Lisää kuntoliikuntaa Piristäviä lajikokeiluja.
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Minä oppijana 1 ov..
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
Käyttäytymisen arviointi
ARVIOINTI Vanhempainilta
LIIKUNTA.
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
Vasaramäen koulun liikuntalinja
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Visual Basic –ohjelmointi ITP2TM002
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Asta Heino Koulutuskeskus Tavastia Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
TAO, Turun Ammattiopistosäätiö
ARVIOINTI Kauhajoen yhteiskoulu ARVIOINTI JA SEN TEHTÄVÄT KÄYTTÄYTYMINEN OPPIMIS- TULOKSET TYÖSKENTELY ARVIOINNIN TULEE OLLA YKSILÖLLISTÄ, TOTUUDENMUKAISTA.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Positiivisesti Ryhmässä Oppiva Koulu
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
TSEMPPIÄ LIIKUNNASTA- HANKE
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Jon Salminen Samuli Pentinniemi Keski-Palokan koulu.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
VALINNAINEN LIIKUNTA 8. lk 2h/viikko 9.lk 2h/viikko
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
Liikkuva koulu –seminaari
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2017
Terveyskunto ja sen osa-alueet
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2016
Kasvatuskeskustelu- ja rangaistuskäytänteet
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
7lk:n arviointi.
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
Arviointi.
ET ja filosofia – ainedidaktiikan perusteet: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
OSTA – ET ja filosofia: opetuksen suunnittelun harjoitustehtävä
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖT KÄYTÄNNÖSSÄ
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
Tunne-Ippo ALOITUSKERTA STEP 3
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
Liikunnan Perusopinnot
VALINNAINEN LIIKUNTA PUOLANKAJÄRVEN KOULU ALAKOULU
VALINNAISET LIIKUNTAKURSSIT
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Liikunnan arviointi 7.-9. luokilla

Liikunnan arviointi Liikunnan arvosana määräytyy seuraavien osa-alueiden perusteella: JAKSAMINEN (40%) OSAAMINEN (30%) SOSIAALISUUS (30%) Jokainen liikuntatunti arvioidaan näiden osa-alueiden perusteella.

JAKSAMINEN – 40% Kestävyys ja lihaskunto – fyysinen suorituskyky ja sen kehittyminen / ylläpito Asenne – myönteisyys liikuntaa kohtaan, liikunnallisuus oman liikuntaharrastuksen kautta. Aktiivisuus – halu oppia ja harjoitella

OSAAMINEN – 30% Taito – monipuolinen motoristen perustaitojen ja lajitaitojen hallinta, opitun asian soveltaminen ja omien taitojen hyödyntäminen. Liikunnallisuus – liikunnan harrastaminen vapaa-ajalla näkyy lajitaidoissa oppitunneilla. Kehittyminen ja itsearviointi - erilaiset seurantamenetelmät (liikuntapäiväkirja, oman kunnon ja taidon kehittymisen seuranta) Hyvinvointi ja terveys – liikunnan merkitys hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitämiseksi (peseytyminen, henkilökoht. hygienia)

SOSIAALISUUS – 30% Ryhmässä toimiminen Vuorovaikutustaidot Reilu peli Toisten arvostaminen, kannustaminen ja huomioonottaminen (asiallinen kielenkäyttö) Palautteen vastaanottaminen - onnistuminen ja epäonnistuminen

HYVÄKSYTYSTI SUORITETTAVAT LAJIT Liikunnan ajankäyttösuunnitelmassa olevat liikuntalajit täytyy suorittaa hyväksytysti eli oppilaan on oltava läsnä tunneilla, mukana opetuksessa ja hänellä on oltava asianmukaiset liikuntavarusteet. Ilman hyväksyttyä suoritusta ei voi saada arvosanaa 8 (hyvä). Uintikerrat tulee korvata, mikäli oppilas ei ole osallistunut opetukseen. Korvausohjeet saa liikunnanopettajilta. Poissaolo on ilmoitettava ajoissa liikunnanopettajalle ja luokanvalvojalle (Wilma tai sähköposti). Poissaolosta ilmoitus on tehtävä huoltajan toimesta.

ITSEARVIOINTI LIIKUNNASSA Jokainen oppilas täyttää liikuntapäiväkirjaa. Liikuntapäiväkirjaa pidetään jokaisesta liikuntatunnista. Päiväkirjassa oppilas arvioi omaa osaamistaan ja osallistumistaan. Päiväkirja tehdään OneDrive-kansioon omalla ajalla. Itsearviointi vaikuttaa liikunnan arvosanaan. Kiitettävään arvosanaan (9) vaaditaan arviointiperusteiden lisäksi säännöllisesti täytetty liikuntapäiväkirja (OSAAMINEN). Liikuntapäiväkirja löytyy luokka-asteen omasta blogista (ks. linkit).

PÄÄTTÖARVIOINNIN KRITEERIT ARVOSANALLE 8 (hyvä) Oppilas Osaa ydintaidot juoksuissa, hypyissä ja heitoissa Osaa voimistelun, välinevoimistelun ja telinevoimistelun liikkeitä Osoittaa toiminnassaan ymmärtävänsä rytmin merkityksen liikunnassa ja tanssissa Osaa yleisimpien pallopelien perusteet ja pelaa niitä sovittujen sääntöjen mukaan Osaa suunnistaa karttaa ja kompassia apuna käyttäen sekä tietää jokamiehen oikeuksista ja velvollisuuksista Osaa luistella sujuvasti Hallitsee hiihdon harrastamiseen tarvittavat perustekniikat Hallitsee uimataidon sekä osaa vesipelastamisen taitoja Tuntee liikunnan ja terveyden välisiä yhteyksiä Osaa ylläpitää, arvioida ja kehittää toimintakykyään Osoittaa oppimis- ja yrittämishalua koululiikunnassa, varustautuu liikuntatunneille asiallisesti ja huolehtii puhtaudestaan Toimii vastuullisesti ja ottaa toiset huomioon sekä noudattaa sopimuksia, sääntöjä ja reilun pelin periaatetta.