SOSIAALIPÄIVYSTYSRENGAS – TYÖPAJA 23.11.2007 Pikassos Oy Sosiaalialan osaamiskeskus Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Satakunnassa suunnittelija Mervi Janhunenprojektityöntekijä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kommenttipuheenvuoro ”Kumppanin kylijessä”
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
Taustoja 1993 Vaikean Perheväkivallan Tukiryhmä - työtapoja ja yhteistyömuotoja - terveydenhuollon ja sosiaalitoimen työntekijöistä koottu asiantuntijaryhmä.
ENSIVASTETOIMINTA HÄTÄKESKUKSEN NÄKÖKULMASTA
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Esitys Juha Mieskolainen
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
SÄTEILYLÄHTEIDEN VAIHTO JA KAUPPA AMBERTEC’in kokemuksia
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
HÄTÄKESKUSLAITOS TÄNÄÄN
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ SOSIAALIHUOLLON TIETOTEKNOLOGIAHANKE Tilannekatsaus Projektipäällikkö Heli Sahala.
Palkitseminen yrityksissä
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
MONIAMMATILLINEN YHTEISTYÖ KANTA-HÄMEEN POLIISILAITOKSEN ALUEELLA
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA SPR:n vankilatoiminnan tarkoituksena on: Edistää inhimillisyyttä sekä rikoksesta tuomittuihin kohdistuvaa ymmärtämystä.
Vaikeasti puhevammaisten tulkkipalvelu
SON ET BOTNIA P OHJANMAAN MAAKUNTIEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUS Kehitysjohtaja Arto Rautajoki
TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Yhdistyksen 25. toimintavuonna painopisteinä ovat edelleen valtakunnalliset jätehuoltopäivät ja niiden yhteydessä pidettävä.
1 Akavalaisten ja kaikkien palkansaajien palkkatietoja Lähde: Tilastokeskus n Palkkarakennetilasto 2007, diat 2-24 n Sektorikohtaiset palkkatilastot.
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
Työnohjauksen hallinta
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK
Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin - ajankohtaiskatsaus Koulutuskiertue syksy 2013 Turku Aija Laine
”Et ne kattoo, että mihin palveluihin mun pitäs mennä” Lainrikkoja-asiakkaiden näkökulma palveluihin Katariina Pekkola Teija Sundman.
Case TOPPIS Ammattiopisto Lappian kokemuksia työpajojen kanssa tehdystä yhteistyöstä Sanna Laihinen.
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Päivystysten kokonaisuus Lshp:n alueella Tapio Kekki Pth-yksikkö Lshp.
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Kiireellisen hoidon kriteerit valmistelussa Selvitystyön eteneminen Päivi Koivuranta-Vaara HYL Kuntaliitto.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Henkilöstöstrategia
Psykososiaalisen tuen toimijat Keski-Suomessa
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
ProVarkaus2 Kehittämispäivä
Ennakkotuloksia toimeentulotuen Kela-siirrosta
Ohjeistus kouluttajille
Mitä uutta sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tuo alan työhön?
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Timo Keistinen lääkintöneuvos
Henkilöstö – yhteispalvelun tärkein voimavara Mitä vaikutuksia uudella yhteispalvelulla on henkilöstöön Kristian Karrasch asiamies, henkilöstötyöryhmän.
Tiekartan tarkoitus Tiekartta on riittävän karkealla tasolla mielellään yhden sivun tiivistetty yhteenveto hankkeen kulusta, joka on kuvattu selkeästi,
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
MIELI pt (personal trainer)
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

SOSIAALIPÄIVYSTYSRENGAS – TYÖPAJA Pikassos Oy Sosiaalialan osaamiskeskus Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Satakunnassa suunnittelija Mervi Janhunenprojektityöntekijä Riitta Hirsikoski

Sosiaalipäivystys kattaa koko maan! ”Yhteispelillä tämä sujuu!” toteaa hätäkeskuksen johtaja ja kiittää samalla kuntien sosiaalityöntekijöitä. Sosiaalialan puurtajia linnan juhliin! Linnan juhliin on tänä vuonna kutsuttu ennätysmäärä sosiaalityöntekijöitä. ”Pikku-Liisan” (2v) isoäiti itkee helpotuksesta: ”Onneksi meillä on sosiaalipäivystys.”

Asiakkaan näkökulma Tiedän, minne soitan. Helppo ottaa yhteyttä. Yksi päivystysnumero 24 h / vrk. Päivystys koko maassa. On jokin fyysinen paikka / päivystysyksikkö, minne mennä. Minulla on tietoa sosiaalipäivystyksestä. Viranomaisten yhteistyö toimii. Saan avun kohtuullisessa ajassa. Päivystys toimii ”vauvasta vaariin”. Jatkohoito järjestyy sujuvasti. Resursseja auttaa: moniammatillisuus. Mahdollisuus kriisityöntekijän palveluihin. Valtakunnallinen kriisipuhelin käytössä 24 h / vrk. Palvelut omalla kielelläni. Työntekijä on motivoitunut.

Päivystävän työntekijän näkökulma: Toimivat työvälineet (tiedonkulku, dokumentointi, tietokoneet, linkit asiakastietojärjestelmiin). Virkakortti ja vihreä liivi! Auto + kuljettaja + navigaattori. Työpari turvattu. Työturvallisuus (esim. Virve) Työnohjaus, jatkuva koulutus. Välitön purkumahdollisuus Korvaukset kunnossa: palkkaus, erilliskorvaukset, vapaapäivä (jos viikkolepo ei täyty varalla ollessa). Palkka työn vaativuuden mukainen.

Päivystävän työntekijän näkökulma: Aktiivityö. / Erillinen yksikkö. Ammatillisuus, ei vapaaehtoistyötä. Varallaolo perustuu vapaaehtoisuuteen. Päivystäjän työnkuva selkeästi määritelty, päivystyksen ja perussosiaalityön yhteistyö sujuu, tiedot kuntakohtaisista palveluista ajantasalla. Virka-aikana hommat hoidetaan loistavasti – ei kaadu päivystykseen! Resurssit on kunnossa. Sijaisia saatavilla. Riittävä henkilöstö. Johdon tuki. Päivystystyötä arvostetaan. Koulutukseenkin on tunkua!

Yhteistyöverkoston näkökulma: Verkosto tietää sosiaalipäivystyksestä. Päivystys kaiken kattava. 24 h/ vrk, 7 vrk/vko. Yksi puhelinnumero. Työntekijät ovat sitoutuneet. Koulutetut pätevät sosiaalityöntekijät päivystävät. Eri viranomaisten roolit on määritelty. Yhteistyö sos.päivystys ja terv.huolto. Lääkäri tarvittaessa mukaan kotikäynnille. Jokaisella poliisilaitoksella min. 2 sosiaalityöntekijää. Konsultaatiomahdollisuus yhteistyöverkostossa – saa yhteyden heti tarvittaessa. Selkeät ohjeistukset eri tilanteisiin. Luottamus viranomaisten kesken. Toiminta läpinäkyvää. Virve. Tietojen päivitys. Yhteiset palaverit ja koulutukset. Valtakunnallinen yhteistyö.

Näin sen teimme! Ohjeistus valtakunnallisesti (STM). Velvoittava lainsäädäntö. Riittävät asukaspohjat päivystysalueilla. Pienet kunnat eivät ole jääneet yksin! Esim. maakunnallinen päivystys tai sosiaalipäivystyksellä ja poliisilla samat piirit. Selvitetty asiakkaitten tarpeet. Kuntatyönantaja ja Talentia ottaneet asian hyvin haltuun. Reunaehdot sovittu: korvaukset ja työajat.

Näin sen teimme! Resurssien varmistaminen – priorisointi (sosiaalipäivystys!). Riittävästi rahaa. Ammattilaiset töissä – koulutetut, pätevät sosiaalityöntekijät. Päivystäjä pääsee nopeasti paikalle.Tehty sopimukset sijoituspaikkojen kanssa (kriisisijoitukset). Sosiaalipäivystyksen yhdyshenkilöt tiedossa. Valtakunnalliset tapaamiset / sosiaalipäivystyspäivät. Virve –puheryhmä.

Näin sen teimme! Yhteistyökumppanit mukana sosiaalipäivystyksen ohjausryhmässä. Yhteiset koulutukset ja kokoukset verkostolla. Tiedottaminen: infolehdet, yhteistyötapaamiset, yhdyshenkilöt nimetty (eri tahot). Sosiaalitoimi määritellyt omat tehtävät sosiaalihuollon näkökulmasta. Tehty päätös ja toteutettu teknisesti: yksi päivystyspuhelinnumero kaikkien viranomaisten tiedossa!

Tästä on hyvä jatkaa… Vuoropuhelu. Tutustuminen. Yhdessä tekeminen. Tutustu HÄKEn sivuihin: Seminaariaineisto: