Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista."— Esityksen transkriptio:

1

2 Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista ja perustuu ennakolta hyviksi todettuihin käytäntöihin. Keskeistä työturvallisuudessa on riskienhallinta. Jokaisen työntekijän ammattitaitoon kuuluu, että tuntee työnsä vaarat ja haitat ja osaa edistää työturvallisuutta.

3 Tapaturmien ehkäisyn lähtökohtana on vaaratilanteiden tunnistaminen. Ennalta arvaamattomiin tapahtumiin tulee myös varautua. Oikeat työtavat, kunnossa olevat tilat ja laitteet, työntekijän hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto sekä ammattitaito vähentävät tapaturmariskiä

4 Perehdyttäminen ja työnopastus Auttaa työntekijän sopeutumista, sitoutumista ja työtehtävistä suoriutumista varmistaa turvallisten ja oikeiden työtapojen omaksumisen Keskeiset perehdyttämisalueet Työpaikka työtoverit ja asiakkaat työtehtävät ja niihin kohdistuvat odotukset oma vastuu työyhteisössä

5 Kemikaalilaissa on määritetty puhdistusaineiden pakkausmerkinnät. -tarkoitus ohjata oikeaan käyttöön ja turvallisuuteen. puhdistusaineiden kanssa esim keittiössä on oltava tarkkana. haihtuvat ja kaasuja muodostavat kemikaalit imeytyvät nopeasti verenkiertoon hengitysteiden kautta.

6 Sähköä käytetään kaikki alla. -keittiön sähkölaitteet -kodinkoneet -tietokoneet -koneiden energian lähde muista ottaa sähkölaitteet pois päältä kun niitä ei enää käytetä, koska ne aiheuttaa usein tulipaloja. Sähköiskussa ihmisestä tulee virtapiirin jatke. Tällaisessa tilanteessa auttajan ensimmäinen tehtävä on ottaa laite pois päältä, eikä mennä itse mukaan virtapiiriin. Älä käytä viallisia laitteita!


Lataa ppt "Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google