24.1.2006 TH Osaamisen ja sivistyksen asialla TAITEEN PERUSOPETUS 25.1.2006 Jorma Kauppinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Heini-Marja Järvinen Turun yliopisto
Advertisements

Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Ajankohtaista näyttötutkinnoista Miksi tutkinnon perustetta uudistetaan? Minna Bálint
KUVATAIDEKOULU Kirsi Vihervirta. Perustettu v Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton jäsen (liitto perustettu v. 1982) Rauman kansalaisopiston.
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Oppivelvollisuus Perusopetus on maksutonta yleissivistävää opetusta, jota annetaan kaikille Suomessa vakinaisesti asuville lapsille. Kaikki lapset ovat.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Lasten Kuvataide & Kädentaito
Oulun aikuislukio 2014.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Tavoitteet antaa eri maista tuleville nuorille mahdollisuus tapaamiseen ja mielipiteiden vaihtoon Antaa nuorille tietoa Kreikan historiasta ja kulttuurista.
Kunnallisen kulttuuritoimen lainsäädäntö ja rahoitus Ditte Winqvist Erityisasiantuntija, kulttuuri Opetus- ja kulttuuriyksikkö Päivitetty
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
MUSIIKIN PERUSTEET SML 2013 Musiikin perusteet on yksi opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2002) opintokokonaisuus. Se määritellään sisältöalueittain seuraavasti:
TPO -arvioinnin satoa: musiikin kehittämiskohteet
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Taiteen perusopetus ESITYS ON JAETTU 3 OSAAN Ditte Winqvist
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
VANTAAN MUSIIKKIOPISTO
TAITEIDEN TALO VUOSAAREEN Helsingin kaupungin yhteismarkkinointitilaisuus Hotelli Rantapuisto Liisa Winberg, Vuosaari-toimikunnan pj.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
VIRITTÄYTYMINEN UUTEEN OPETUSSUUNNITELMAAN
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
VALMA Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus
OPETTAJANA SUOMESSA. Tilastokeskuksen aineisto opettajista vuodelta 2005 Ikärakenne (yli 50v)  Perusopetuksessa yli 6000  Lukiossa yli 2700  Luokanopettajia.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
OPETUS- SUUNNITELMA Käsitteen kehityksestä. CURRICULUM Kasvatusta tarkastellaan kokonaisuutena Dewey: lapsen oppimiskokemusten suunnittelua tarkoittaa.
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
Ops seminaari Askola.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Yhteisöllisen oppimisprosessin perusteet Seija Jeskanen
Laaja-alainen osaaminen OPS 2016
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtakunnallinen koulutusrakenne ja työnjako Eija Kauppinen
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Oulun konservatorion musiikkialan perustutkinto Musiikin koulutusohjelma 120 ov.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vanhempien mielipiteitä
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Perustettu
Arja Holm, Rinnekodin koulun rehtori
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
OPS Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Erikoisluokkatoiminta
Kielihanke Hanke kielten opiskelun varhentamiseksi, kehittämiseksi ja lisäämiseksi esi- ja perusopetuksessa.
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
OPS 2016 Valinnaisuus.
Nopolan koulu Opettajien veso
Kelpo-hanke Amisto
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Oman äidinkielen opetus Porvoossa
LÄHTEEN ÄÄRELLÄ II Taide- ja taitokasvatuksen ideariihi 5. 9
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Esityksen transkriptio:

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla TAITEEN PERUSOPETUS Jorma Kauppinen

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Laki taiteen perusopetuksesta 633/1998 Asetus taiteen perusopetuksesta 813/1998

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Taiteen perusopetuksen tarkoitus (Laki taiteen perusopetuksesta 633/1998) tavoitteellista tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta samalla antaa oppilaalle valmiuksia ilmaista itseään ja hakeutua asianomaisen taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Laki taiteen perusopetuksesta 633/ § Opetussuunnitelma Opetushallitus päättää taiteenaloittain taiteen perusopetuksen tavoitteista ja keskeisistä sisällöistä (opetussuunnitelman perusteet). Opetussuunnitelman perusteet voi sisältää erilaajuisia oppimääriä.

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Asetus taiteen perusopetuksesta 813/1998 1§ Oppimäärät Taiteen perusopetuksesta annetun lain 5 §:n 1 momentissa tarkoitettuja oppimääriä ovat yleinen oppimäärä ja laaja oppimäärä.

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla HE 86/1997 vp 1.6. Laki taiteen perusopetuksesta Nykyisin musiikin opetusta varten musiikkioppilaitos- lainsäädännön nojalla vahvistettujen opetussuunnitelman perusteiden mukaiset opinnot ovat laajuudeltaan ja sisällöltään vaativammat kuin taiteen perusopetuksesta annetun lain nojalla musiikinopetusta varten vahvistettujen opetus- suunnitelman perusteiden mukaiset opinnot. Jotta nykykäytäntöä voidaan jatkaa, säännökseen on otettu mahdollisuus erilaajuisten oppimäärien vahvistamiseen.

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelmien perusteet 2002 (Musiikki, tanssi, visuaaliset taiteet, teatteritaide) Opetushallitus on vahvistanut perusteet noudatettaviksi lukien Perusteiden mukainen opetussuunnitelma otettava käyttöön viimeistään Sirkustaiteen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteet vahvistettu , otettava käyttöön viimeistään

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteet 2005 (Musiikki, sanataide, tanssi, esittävät taiteet, visuaaliset taiteet) Opetushallitus on vahvistanut perusteet noudatettaviksi lukien Perusteiden mukainen opetussuunnitelma otettava käyttöön viimeistään

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Musiikin laajan oppimäärän tehtävät ja tavoitteet ops-perusteiden mukaan luoda edellytyksiä hyvän musiikkisuhteen syntymiselle ja musiikin elinikäiselle harrastamiselle antaa valmiuksia musiikkialan ammattiopintoihin tukea oppilaan henkistä kasvua ja persoonallisuuden lujittumista sekä luovuuden ja sosiaalisten taitojen kehittymistä ohjata keskittyneeseen, määrätietoiseen ja pitkäjänteiseen työskentelyyn yksilönä ja ryhmän jäsenenä kansallisen musiikkikulttuurin säilyttäminen ja kehittäminen

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Musiikin yleisen oppimäärän tehtävät ja tavoitteet ops-perusteiden mukaan luoda perustaa emotionaaliselle, esteettiselle ja eettiselle kasvulle sekä antaa edellytyksiä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen kehittää ja säilyttää kansallista kulttuuria sekä tukea oppilaan kykyä arvostaa eri kulttuureja ja toimia monikulttuurisessa yhteiskunnassa avata oppilaille uusia mahdollisuuksia ymmärtää taidetta ja kulttuuria sekä niiden sisältämiä merkityksiä kehittää ajattelemisen taitoja ja luovuutta elämän eri alueilla kehittää sellaisia taitoja ja tietoja, joita oppilas tarvitsee elämän eri aloilla ja jotka antavat hänelle valmiuksia hakeutua myöhempiin opintoihin

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Laajan oppimäärän opintojen rakenne ja laajuus Varhaisiän kasvatus Perusopinnot/musiikin perustaso Syventävät opinnot/musiikkiopistotaso opintojen laajuus yhteensä 1300 tuntia (45 min.)

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Yleisen oppimäärän rakenne ja laajuus muodostuu tasolta toiselle etenevistä opintokokonaisuuksista, joiden mukaan oppilas voi edetä valitsemissaan opinnoissa ja syventää ja laajentaa osaamistaan opintokokonaisuuksien tarjonta ja järjestys eri taiteenaloilla määritellään paikallisesti ja paikalliset tarpeet huomioon ottaen laskennallinen laajuus yhteensä 500 tuntia (45 min,)

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Musiikin laaja oppimäärä/ musiikkiopistotason päättötodistus sisältää mm. seuraavia asioita: opinnot, joista todistus annetaan opiskeluaika oppilaan pääaineen päättösuoritus, arvosana ja suorituksen ajankohta musiikin perusteiden päättösuoritus, arvosana ja suorituksen ajankohta osallistuminen yhteismusisointiin, yhtyekokoonpanot ja osallistumisajat muut mahdolliset opintosuoritukset

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän päättötodistus sisältää mm. seuraavia asioita: opinnot, joista päättötodistus annetaan (arkkitehtuuri, kuvataide, käsityö) opiskeluaika oppilaan päättösuoritus, numeroarvosana, sanallinen kuvaus oppilaan osaamisesta, suorituksen ajankohta osallistuminen näyttely- ja muihin kulttuuriprojekteihin

TH Osaamisen ja sivistyksen asialla Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistus sisältää mm. seuraavia asioita: taiteenala ja opinnot, joista päättötodistus annetaan opiskeluaika vuosina oppilaan suorittamat opintokokonaisuudet ja oppilaan saaman opetuksen tuntimäärä niissä maininta, että taiteen perusopetuksen yleinen oppimäärä koostuu vähintään kymmenestä opintokokonaisuudesta