Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Tietopaketti Big Datasta
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Kasvaako pääni, kun opin?
Yhtälön ratkaiseminen
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
Sosiaalinen media muuttaa järjestötoimintaa Vapaaehtoistoiminnan laatu ja tukirakenne -seminaari Perttu Iso-Markku maailma.net.
SOME opetuskäytössä – blogin käyttö opetuksessa
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Havainto.
Sosiaalinen media. Timo Suvanto
Kaikkea mahdollista! Tässä esityksessä on arvoituksia ja muuta pakollista asiaan kuuluvaa. Tämä esitys on lopullinen eikä siitä voi valittaa. Aloitetaanpa…
PeLE-henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen ( PLE = Personal Learning Environment)
Sari-Katja Niiles, Eeva Hiltunen ja Henna Kalima
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
NALLE PUH.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
NIKO PARKKINEN & MATTI YLINIEMI SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖOHJEISTUS.
Sosiaalinen media on... “verkon avulla tapahtuvaa julkista keskustelua, tiedonrakentelua ja jakamista” 1 1) Kalliala & Toikkanen 2012: 18.
Millaisia tiedonkäsityksiä on olemassa
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Savonia-ammattikorkeakoulu, Terveysala, Kuopio
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
FSD:n seminaari Tutkimusmenetelmien oppimateriaalit ja verkko-opetus Tampere Tapani Alkula, HY Esimerkkinä on Helsingin yliopiston sosiologian.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Kyllä kansa tietää..... Sosiaalinen media tietolähteenä Marjukka Nyberg /28/2015COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Selitys Kiintotähdille on ainakin kaksi loogista selitystä. 1.Tähtien asema on todellakin muuttumaton toisiinsa nähden. Tämä käsitys on vallalla hyvin.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Sankarit ja sankaruus Venäjällä Makula, kevät 2015 Tavoitteet, suorittaminen ja aikataulu.
EDUCATIONAL TECHNOLOGY RESEARCH UNIT Tiina Hämäläinen Kokemuksia yhteisöllisyydestä.
PERINTEINEN LUOKKAOPETUS
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Havainto. Taivaalla näkyvistä kohteista tutuimpia on Otava, eli Ursa Major (Iso Karhu) Se kiertyy öisellä vaelluksella Pohjantähden ympärillä.
ATK-työt.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Oodin kurssi-ilmoittautumisten priorisointityökalu Teemu Ajalin Opiskelijarekisteri.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Jonna Kyllönen mylept14B
Palautetta luentojen reaktiopapereista
Tietoturva.
Esityksen transkriptio:

Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A SOME lopputyö ’10 Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A

1. Mitä some eli sosiaalinen media on? Kurssin alkaessa some käsite oli aika tuntematon meille, mutta nyt kurssin loppuessa käsite on tuttu, ja olemme oppineet paljon uusia asioita sosiaalisesta mediasta. Kurssi lähti liikkeelle ensimmäisellä tehtävällä joka koski käsitettä sosiaalinen media. Toinen meistä teki käsitteestä creepy treehouse ja toinen vertaili sosiaalista ja perinteistä mediaa. Creepy threehouse oli alussa tuntematon käsite, mutta tutustuin ilmiöön, ja se herätteli paljon keskustelua ja ajattelua mielessäni. Piti ruveta miettimään kantaa ilmiöstä ja pohtia sitä mahdollisimman syventävästi. Sosiaalista ja perinteistä mediaa vertaillessa tuli mieleen se että sosiaalisessa mediassa kaikki asia mitä netistä löytyy ei ole aina varmaa, tai faktaa, mutta että se kulkee myös paljon nopeammin. Perinteinen media taas on yksisuuntaista, koska vain muutamat pääsevät kirjoittamaan näkemyksiään asiasta ja suuri enemmistö vastaan ottaa tiedon. Opimme käsitteen sosiaalinen media, sen hyötyjä ja haittoja, ja saimme tietoa monista eri sosiaalisen median palveluista.

2. Nettitaidot Kurssin toinen osa, nettitaidot oli jo meille hieman tutumpi. Meille oli pidetty erilaisia luentoja jo hyvistä salasanoista ja kerrottu hakkereista. Tehtävä oli siis mieluinen, ja siinä pääsi pohtimaan hyvän salasanan elementtejä, ja tärkeyttä. Niin kuin selvää on, salasanan on oltava salainen, sekä toiselle vain sarja merkkejä, joka ei merkitse hänelle mitään. Yleensä salasanaa keksiessä yhä useammin palveluissa on mahdollista antaa oma s-posti osoite, johon unohtunut salasana voidaan lähettää. Niihin kannattaa laittaa sellainen s-posti osoite joka on päivittäisessä käytössä. Muut eivät saa päästä salasanaasi käsiksi, koska silloin he voivat käyttää sitä vääriin tarkoituksiin, mm. blogiisi kirjoitellen asiattomuuksia, tai pahimmassa tapauksessa siirtää rahasi pois pankkitililtäsi. Tämä kurssin osa oli meille aika tuttu, mutta pystyimme syventämään tietoa lisää mm. identiteetin turvaamisesta, tekijänoikeuksista ja tietoturvasta.

3. Blogit ja oppiminen Tämän osan alkaessa molemmilla oli peruskäsitys blogeista ja bloggaajista, mutta vain toinen luki niitä aktiivisesti, ja toinen ei ollut ajatellut edes blogien laajuutta ja niiden seuraavaisuutta. Pohdimme molemmat tehtävissämme blogien suurta kasvavaa suosioita, ja niiden laajuutta kasvavassa määrin. Blogit ovat lisääntyneet todella paljon, ja niistä on tullut uusi hittituote. Oppiminen blogien kautta (esim. opettajan blogi) on meille vielä aika tuntematon käsite, ja ainoa kokemuksemme siitä on tämän kurssin aikana käytetty Ning -verkosto joka on koitunut todella hyväksi, ja mukavaksi oppimisympäristöksi.

4. Wikit ja oppiminen Tämän osion alkaessa meillä oli todella hyvä käsitys wikeistä ja niidä kautta oppimisesta. Oli helppoa kirjoittaa wikeista ja wikipediasta omaan blogiin, sillä siitä on luennoitu niin monet kerrat, isoina luentoina tai oppitunneilla esitelmiä tehdessä. Wikeistä on myös hyvä käsitys, ja mielipide ennestään, joten kirjoittaminen oli helppoa. Monet esille tulevat asiat tuntuivat yksinkertaisilta eikä tässä osiossa ollut oikein mitään vaikeaa ymmärrettävää. Eli wikipedia on hyvä tiedonlähde kunhan se ei ole ainoa. On tärkeää etsiä tietoa eri tietolähteistä ja verrata niitä toisiinsa. Kurssi syvensi kuitenkin hieman tietoja entuudestaan.

5. Yhdessä oppiminen Tässä osassa käytiin läpi mm. koulun tietotekniikkaa, sen käyttöä ja siitä mielipiteitä. Olemme molemmat hyvin tyytyväisiä koulumme tietotekniikka välineisiin ja vuorovaikutukseen opettajan kanssa, jos opettaja ei vaikka osaa käyttää välineitä. Sekä yhtä mielisiä siitä että kalvojen käyttäjien olisi hyvää pikkuhiljaa alkaa käyttämään uutta teknologiaa, kun se on niin helppoa, ja hyödyttäisi niin monta opiskelijaa. PowerPoint esitykset saavat tunnit vaikuttamaan siltä että ne on etukäteen suunniteltu ja myös opettaja panostaa opetukseen. Tässä osassa ei ollut niinkään uutta tietoa, vaan vanhaa syvennettiin mielenkiintoisesti.