Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami."— Esityksen transkriptio:

1 Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami

2 Perustiedot Kestävä kehitys merkitsee sitä, että yhteiskunnan tarpeet tyydytetään, mutta samalla pidetään huolta siitä, että tulevat sukupuolet eivät kärsi siitä. Kestävä kehitys jakautuu kolmeen ala-osioon. Ekologinen kestävyys Taloudellinen kestävyys Sosiaalinen kestävyys

3 Ekologinen kestävyys Ekologinen kestävyys merkitsee sitä, että yhteiskunta pitää huolta luonnosta ja ekosysteemistä. Tämä merkitsee uusiutuvien ja uusiutumattomien luonnonvarojen huomioon ottamista ja säästämistä. Monet tutkijat yrittävät kehittää uusia energian käyttötapoja, koska fossiilinen polttoaine on suurimmaksi osaksi käytetty. Loppumisen jälkeen ilman uutta energialähdettä, monet laitteet ja tehtaat lopettavat toimintansa.

4 Taloudellinen kestävyys
Taloudellinen kestävyyden merkitys on outo monille, koska se ei tarkoita velkaantumisen ehkäisyä, tai varantojen häviämistä. Taloudellinen kestävyys merkitsee sitä, että tuotteet, tavarat ja palvelut valmistetaan rasittamaan ympäristöä vähemmän.

5 Sosiaalinen kestävyys
Sosiaalinen kestävyys on yksi kestävän kehityksen kolmesta osasta. Sosiaalisen kestävyyden tarkoituksena on taata, että kaikilla ihmisillä on mahdollisuus perustarpeisiin, esim. ruokaan, kouluun, ja sananvapauteen. Sosiaalisen kestävyyden merkitys näkyy historiassa, tasa-arvo ja orjien käyttö on hävitetty historian kulun aikana, jotta kaikilla olisi yhtä hyvät mahdollisuudet elää hyvän elämän.

6 Kestävä kehitys Suomessa
Suomen hallitus on sitoutunut osallistumaan aktiivisesti kansainväliseen yhteistyöhön globaalien ympäristöongelmien ratkaisemiseksi ja kansainvälisen ympäristöhallinnon kehittämiseksi. Kansainväliset ympäristösopimukset ovat ensisijainen tavoite kun ollaan rakentamassa kestävämpää maailmaa.

7 Kestävän kehityksen huomiotta jättäminen
Jos ekologinen kestävyys jätetään huomioimatta, loppuu maasta pian myös fossiiliset energian lähteet ja jos uusia ei ole kehitelty ei ole enää uusia energian lähteitä. Jos sosiaalista kehitystä ei pidetä yllä, ihmisiä sorretaan ja käytetään hyväksi. Tasa-arvo romahtaisi ja syntyisi sotia. Jos taloudellista kestävyyttä ei pidetä yllä, monet tuotteet, palvelut ja rakennukset kuluttaisivat ympäristöä nopeammin ja kovemmin.


Lataa ppt "Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google