Www.helsinki.fi/yliopisto Matematiikan oppiminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppimistyylit.
Advertisements

Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.
Kokemuksia ja kehitysideoita. PLE:N taustaa • Opiskelijat oman ympäristönsä suunnittelijoita ja ylläpitäjiä • Itseohjautuva oppiminen • Yhteisöllinen.
Jenna, Marika, Iiris. Esiintymismuodot: • Kielen äännerakenne epäselvä, metalingvistiset vaikeudet • Vaikeudet ääntämisessä, kirjoittamisessa, lukemisessa.
VOA-oppimispäiväkirja
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
TUTKINNONUUDISTUKSEN KESKEISET LINJAUKSET JA VAATIMUKSET Vaasa Katariina Alha/W5W.
S Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt tietoliikenteen perusasioita top-down -lähestymistapa ohjelmistotekniikan näkökulma tavoitteena toimivat sovellukset.
TKI ja työelämäyhteistyö - teemaryhmä
Ajatuksia oppimisesta
Sopiva avoimuus, joustavuus, saavutettavuus ja henkilökohtaisuus.
METATEKSTI, METADISKURSSI = tekstiä tekstistä (Minna-Riitta Luukka 1992 ja 1995) Tieteellisetkään tekstit eivät ole pelkkiä faktakokoelmia, vaan niissä.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
PSYKOLOGIA 7 Koulukohtainen soveltava/ S
Kvantitatiivisen aineiston keruu ja analyysi (kl.2011) -harjoitukset pääaineopiskelijoille Mira Kalalahti Käyttäytymistieteiden laitos
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen Oppimisvahvuuksien ja -heikkouksien tiedostaminen Tutkiva ja luova työskentelyote Yhdessä oppiminen Luottaminen omiin näkemyksiin.
Cmap-tools opetus käyttö kongnitiivinen merkitys.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Kokemuksellinen oppiminen (Kolb, Jarvis, Boud)
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Juhani Kettunen Tiimikoulu Ammattikoulutus käsityöajalla perustui mestari-oppi- poikajärjestelmään (1), jossa oppipoika mestarin tiukassa ohjauksessa.
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä
Journalistisia tekstilajeja
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä Leif Åberg syyslukukausi 2006.
Juttuja (verkko)lehteen. Metakka Mediataitoja oppimaan/ mediataitoja kaikille ( OPH:n tukema mediakasvatushanke Saimaan mediakeskuksen.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
OPPIMISVAIKEUDET Ylivoimaisesti yleisin oppimisen vaikeus on luki-vaikeus. Sen vaikea muoto on dysleksia. Noin 10 % koulutulokkaista tarvitsee yksilöllistä.
Ennakkotietämys esiin! Fysiikan ja kemian pedagogiikan perusteeet (mat/fys/kem suunt.) Syksy 2014 Kari Sormunen.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Tehtävänanto, otsikko, aloitus ja lopetus esseekokeessa
Toimintaohjeet opelle
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Lukiolaisten tekstitaidoista Rantala, Jukka – van den Berg, Marko LUKIOLAISTEN HISTORIAN TEKSTITAIDOT ARVIOITAVINA. Kasvatus 44 (4), 394–407. Tutkimuksessa.
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
Havainnointi tutkimus-menetelmänä
Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen
Kieli itseilmaisun välineenä
Tervetuloa! OPS 2016.
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Englanti 8. lk LV – 2017.
Vastaustekniikka oppimispäiväkirja.
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Tavoitteet ja arviointi
Tuotantoeläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen
Kansainväliset suhteet Uutistapahtumien seuraaminen
Lecture series – lean in office and knowledge work
9. Oppimisen psykologinen perusta
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Oppiminen.
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Esityksen transkriptio:

Matematiikan oppiminen

Sisältö + oppimisen reflektointi AJATTELUN TASOT BLOOMIN MUKAAN: Oppimispäiväkirjat

Syvällinen ja monipuolinen reflektointi ja ymmärtäminen 5/5 Luennon keskeisiä teemoja tarkastellaan monipuolisesti ja niitä kytketään omaan ajatteluun sekä aiempiin tietoihin. Omaa oppiminen tehdään näkyväksi lukijalle: mitä uutta opin, mikä oli tuttua, miten oma ajattelu kehittyi, mikä jäi epäselväksi. Päiväkirja on kirjoitettu selkeästi ja loogisesti. Monipuolinen reflektointi ja ymmärtäminen 4/5 Luennon keskeisiä teemoja tarkastellaan monipuolisesti ja niitä kytketään omaan ajatteluun. Kurssilla käsiteltyjä asioita sovelletaan käytännön tilanteisiin. Omaa oppimista pohditaan monipuolisesti käytännön tasolla (mihin laajempiin kokonaisuuksiin tämä liittyy?). Päiväkirja on kirjoitettu selkeästi ja loogisesti. Reflektointi ja ymmärtäminen 3/5 Kurssin keskeisiä teemoja tarkastellaan monipuolisesti, mutta niitä ei juurikaan kytketä omaan ajatteluun ja aiemmin opittuun. Kurssilla käsiteltyjä asioita osataan kuvata, mutta käsitteiden välille ei luoda yhteyksiä. Omaa oppimista pohditaan monipuolisesti, mutta tarkastelu keskittyy osaamisen erittelyyn. Päiväkirja on kirjoitettu suhteellisen selkeästi ja loogisesti. Niukka reflektointi ja ymmärtäminen 1-2/5 Luennon keskeisiä teemoja tarkastellaan monipuolisesti, mutta niukasti, tai keskitytään vain yhteen tai kahteen teemaan, joiden kytkeminen omiin ajatuksiin jää irralliseksi. Kurssilla käsiteltyjä asioita on opittu luettelemaan, mutta ei kuvaamaan, ja ymmärtämisessä on vaikeuksia tai väärinkäsitykset estävät ymmärtämisen. Omaa oppimista pohditaan lähinnä teknisesti (mitä osaan), mutta tarkastelu jää pinnalliseksi tai vain yhden näkökulman varaan. Päiväkirja on kirjoitettu epäloogisesti ja kirjoittajan ajattelua on vaikea seurata. Ei reflektointia eikä ymmärtämistä 0/5 Kirjoittaja ei ole panostanut päiväkirjan kirjoittamiseen, eikä kykene reflektoimaan eikä osoita luennolla käsiteltyjen asioiden ymmärtämistä. Päiväkirjassa mainitaan pirstaleisesti osia luennon eri teemoista, mutta yhdestäkään ei muodostu kokonaiskuvaa, eikä niitä ei osata kytkeä omiin kokemuksiin. Omaa oppimista ei reflektoida

Ryhmä 1: Fonologisen työmuistin rooli matematiikan oppimisessa Ryhmä 2: Visuo-spatiaalisen työmuistin rooli matematiikan oppimisessa Ryhmä 3: Eksekutiivisten toimintojen (incl. inhibitio) rooli matematiikan oppimisessa

Mikä tekee niin monimutkaista -Erilaiset matematiikan tehtävät, joita tutkitaan (sanalliset, yhteen- vähennyslaskut, monivaiheiset laskut jne.)  Erilaiset kognitiiviset vaatimukset -Erilaiset työmuistitehtävät, joita käytetään ennustajina  Esimerkiksi inhibition mittareina stroop ja go/no-go – tehtävät vaativat hyvin erilaisia prosesseja -Työmuistiteorioiden hajanaisuus  Keskitytään hyvin erityyppisiin prosesseihin (alavarastojen kuormitus, vs. eri eksekutiiviset prosessit)