Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen"— Esityksen transkriptio:

1 Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen

2 Oppimisympäristö tarkoittaa fyysisistä, psyykkisistä ja sosiaalisista tekijöistä koostuvaa ympäristöä, jossa opiskelu ja oppiminen tapahtuvat. Oppimisen toiminnallistamisen käsitettä kuvaavat myös tekemällä oppiminen, learning by doing, toiminnasta oppiminen, autenttinen oppiminen

3 Perinteinen oppimisajatus
Kansakoulun alkuvaiheissa kasvatus perustui kurin ja järjestyksen pedagogiikkaan ja ruumiin koulimiseen Tieteenalakohtaiset oppiaineet Nämä opetusjärjestelyt ja tieteenala-ajattelu ovat leimanneet koulutusta hyvinkin pitkään.

4 Toiminnassa on aina ajateltu opittavan
Käsitys hyvästä oppimisesta muuttuu. Tässä se on kuvattu kehänä, koska aika ajoin nostetaan vanhoja oppeja uusissa kuoseissa esiin.

5 Urheilu oppimisympäristönä
Urheilua toimintana on kautta aikain pidetty erinomaisena välineenä oppia monenlaisia asioita. Urheilun tavoitteet on liitetty maanpuolustukseen, kansallisaatteeseen, raittiusliikkeeseen jne. Kuitenkin olemme jossain vaiheessa ajatelleet, että valmentajan oppiminen olisi parempaa, tehokkaampaa ja taloudellisempaa luokkahuoneessa.

6 Miten valmentajakoulutusta voisi toiminnallistaa?

7 Voi miettiä… Lähi- ja etäjaksojen toiminnat. Miksi kannattaa kokoontua yhteen? Mihin silloin kannattaa käyttää aikaa? Luennon tarpeellisuus voi olla perusteltu, mutta voiko joitain sisältöjä olla materiaaleina etukäteen tutustuttavana? Jotkut teoriasisällöt voivat olla itse opiskeltavina, luento voi olla you-tubessa katsottavana tai erityisen vaikea sisältö voi olla sekä etukäteen tutustuttavana että opetettuna. Yhdessäoloaikaa kannattaa hyödyntää keskusteluun, kokemusten jakamiseen ja toisilta oppimiseen Miten etäjaksojen oppimistehtäviä käsitellään ja miten niistä opitaan?

8 Mikä olisi oppimista edistävä tila
Mikä olisi oppimista edistävä tila? Milloin tarvitaan luokkatilaa ja miten se pitäisi olla järjestetty? Milloin voi hyödyntää liikuntatiloja ja voiko teoriaa ja käytäntöä yhdistää? Voiko oheismateriaali olla joku muu kuin power-point? Kun tehdään käytännössä, mitä taitoja silloin opitaan? Urheilijan taitoja vai valmentajan taitoja?

9 Mikä on osallistujien panos
Mikä on osallistujien panos? Istuvatko kuuntelemassa, keskustelevatko, pohtivatko, ideoivatko, tuovatko omaa, ovatko tehneet valmistelutyötä… Voiko etäjaksoilla hyödyntää mentoreita, tutoreita, vertaistutoreita, valmennustilanteiden kuvaamista…

10 Onko mahdollista… Viedä koko koulutus valmentajan toimintaympäristöön?
Voiko toteuttaa seurassa? Voiko rakentaa prosessin, jonka keskiössä ovat valmentajan ohjaamat harjoitukset ja kilpailut ja keinoina erilaiset muut oppimista tukevat menetelmät?


Lataa ppt "Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google