Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus"— Esityksen transkriptio:

1 Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Matemaattiset aineet

2 Perustus Matemaattiset aineet pohjautuvat suurilta osin aikaisemmin opittuun. Jos perusta ei ole kunnossa, uuden oppiminen on vaikeaa. Välillä aiheet ovat muista irrallisia (kuten geometria), mutta sielläkin tarvitaan perustaitoja, kuten polynomien sieventämistä ja murtoluvuilla laskemista. Jos perustassa on aukkoja, paikkaa ne harjoittelemalla.

3 Miten opiskelen? Keskity kokonaisuuden ymmärtämiseen ja pohdi, mikä merkitys asialla on ja mihin se liittyy. Pura tehtävä pieniin osiin. Mitä tiedetään? Mitä kysytään? Tarvittaessa voi piirtää kuvan. Matematiikkaa oppii laskemalla, tekemällä, pohdiskelemalla ja keskustelemalla. (Lähde: Lukio-suunta 2016 SanomaPro)

4 Miten opiskelen? Keskity opetukseen Harjoittele tehtävillä
Teoria (opettaja/videot), esimerkit Harjoittele tehtävillä Käytä esimerkkejä apuna Kysy apua, miettikää yhdessä Harjoittele ja vahvista osaamistasi. Muista perustella aina, muuten sitäkään ei opi. Tärkeintä on ymmärtää, mitä tekee!

5 Tehtävän ratkaiseminen
Lue tehtävänanto huolellisesti! Tehtävän alkuun kirjoitetaan kaikki alkutiedot ja tarvittavat kaavat. Kirjoita matematiikassa myös lasku/yhtälö/ funktio, joka on tarkoitus ratkaista. Perustele ratkaisusi vaiheet. Kerro, mitä teet. Perustele vastauksesi. Kerro, mitä laskun tulos tarkoittaa.


Lataa ppt "Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google