Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Englanti 8. lk LV. 2016 – 2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Englanti 8. lk LV. 2016 – 2017."— Esityksen transkriptio:

1 Englanti 8. lk LV – 2017

2 TEEMAT MATKAILU HARRASTUKSET
NUORTEN ELÄMÄ ( KOTITYÖT, OSTOKSET JA HYVINVOINTI)

3 KULTTUURITIETOA AUSTRALIA KANADA KARIBIAN SAARET

4 VIESTINTÄTAITOJA KESKUSTELLAAN ASIOIDAAN MATKUSTAMISESTA
HARRASTUKSISTA KOTITÖISTÄ SÄÄSTÄ HYVINVOINNISTA OSTAMISESTA NEUVOTELLAAN VAIHTOEHDOISTA ASIOIDAAN LIPPULUUKULLA LÄÄKÄRISSÄ KAUPASSA

5 KIELIOPPIA AIKAMUOTOJEN KERTAUS (preesens - imperfekti – perfekti – pluskvamperfekti) KESTOMUODOT (= Mitä on tapahtumassa? Mitä ollaan tekemässä?) LAUSEEN SANAJÄRJESTYS ADVERBIT (Miten?) GENETIIVI (Kenen?) FUTUURI (Tulevan ajan ilmaiseminen) KONDITIONAALI (Jossittelu) CAN / MUST (= Miten kerrotaan mitä osataan tehdä tai pitää tehdä) INDEFINIITTI-, RELATIIVI-, DEMONSTRATIIVI- JA REFLEKSIIVIPRONOMINIT ARTIKKELIT (A, AN, THE)

6 OPPIMAAN OPPIMISEN TAITOJA
Jokaisen teeman alussa asetetaan omat tavoitteet, joiden toteutumista arvioidaan teeman päätteeksi. Jokaisen tekstin yhteydessä harjoitellaan erilaisia tapoja oppia sanoja. Arvioidaan myös kokeeseen valmistautumista ja suorittamista.

7 ARVIOINTI 3 SANASTO- JA KIELIOPPIKOETTA
2 KUULLUN JA LUETUN YMMÄRTÄMISEN KOETTA KIRJOITTAMISEN TEHTÄVIÄ SUULLISEN KIELITAIDON KOE PROJEKTITYÖT JATKUVA NÄYTTÖ (osallistuminen tunneilla, pari- ja ryhmätyöskentely, kotitehtävät)

8 Hyvän osaamisen taso Opetussuunnitelmassa on määritelty vain 9. luokan päättövaiheen taitotasot Tähän suhteutettuna 8. luokalla hyvän osaamisen tasot ovat Kuullun ja luetun ymmärtäminen A2.2 (Kehittyvä peruskielitaito) Puhuminen ja kirjoittaminen A2.1 (Peruskielitaidon alkuvaihe)

9 KUULLUN YMMÄRTÄMINEN A2.2
Ymmärrän tarpeeksi, että selviydyn arkielämässä. Seuraan selväpiirteisen asiapuheen pääkohtia. Pystyn tunnistamaan keskustelun aiheen. Ymmärrän tavallista sanastoa ja joitain idiomeja itselleni tutuista aiheista. Ymmärrän hidasta ja selkeästi äännettyä puhetta. Saatan joutua pyytämään toistamista.

10 LUETUN YMMÄRTÄMINEN A2.2 Ymmärrän pääasiat ja joitakin yksityiskohtia muutaman kappaleen pituisista arkisista teksteistä (mainokset, kirjeet, aikataulut, käyttöohjeet, pikku-uutiset). Pystyn hankkimaan tietoa tutuista aiheista, kun teksti on selkeästi jäsennelty ja helposti ennakoitavissa. Osaan päätellä tuntemattomien sanojen merkityksen asiayhteyden ja/tai sanan kieliasun perusteella. Saatan tarvita myös apukeinoja tekstin ymmärtämiseen.

11 Puhuminen A2.1 Selviydyn tavallisissa palvelutilanteissa ja kohtaamisissa. Osaan aloittaa ja lopettaa lyhyen vuoropuhelun, mutta pidemmät keskustelut ovat vielä hankalampia. Osaan puhua yhtäjaksoisesti jonkin verran, mutta joudun myös pitämään taukoja miettiäkseni miten sanoisin. Osaan ääntää englantia ymmärrettävästi, vaikka teenkin joskus virheitä ja suomalainen korostus kuuluu. Osaan perussanastoa ja monia keskeisimpiä rakenteita (esim. aikamuodot), mutta teen vielä jonkin verran virheitä.

12 Kirjoittaminen A2.1 Selviydyn arkitilanteissa.
Osaan kirjoittaa lyhyitä yksinkertaisia viestejä ja kuvauksia tutuista aiheista (esim. kertoa omasta perheestä, suunnitelmista, tapahtumista yms.) Osaan perussanastoa, perusaikamuodot ja yksinkertaisia sidossanoja (and, but). Kirjoitan sanat ja rakenteet useimmiten oikein, kun keskityn.


Lataa ppt "Englanti 8. lk LV. 2016 – 2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google