OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppimistyylit.
Advertisements

Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen 1.luokalla
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa : Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä.
TVT ja verkot opetuksessa ja oppimisessa Opintopäivä Arcada, Haaga & Helia Tore Ståhl Pil-projektet
OHJAAMINEN.
VOA-oppimispäiväkirja
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Simulaatioharjoitteen suunnitteluprosessi
Opetusmenetelmät sekä kontaktiopetuksen ja itsenäisen työn suhdeluvut ammattikorkeakouluissa Ryhmätyöskentely
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Matematiikan oppiminen.
Liikunnanopetuksen suunnittelu ja arviointi
Työrauha ja haastavat tilanteet
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Ajatuksia oppimisesta
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
ERITYISOPISKELIJAN ARVIOINTI Erityisopettaja Marjatta Kannisto
PSYKOLOGIA 7 Koulukohtainen soveltava/ S
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
AIKA JA OPPIMINEN OPS-työ ja mitoitus –koulutus Jukka Savilampi 2004.
Miten oppimiskäsitykset ovat muuttuneet aikojen saatossa
Simulaattorikoulutuksen ABC
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Verkko-oppimisympäristön käyttöön kasvamisen vaiheet 1.Totuttautuminen: perustan saavuttaminen fyysisesti yhdessä tai yksilöllisesti ohjeiden mukaan lähtötason.
TYÖTAPAVERSTAS Tea Kantola (KAT).
UMF I Luento 7. Viime kerralta Lue II.5 ja II.6. Lause II.5.1 tapauksessa f(x,y) = (x, sin(y)) ja g(x, y) = (cos(x), y). Voit lähettää epäselvistä kohdista.
Opintojen mitoitus korkeakouluissa Marianne Isola / Suvi Jutila W5W.
Opintojen mitoittaminen ja kuormitus Laura Hirsto KT, Pedagoginen yliopistonlehtori
Tervetuloa orientoitumaan!
Yhteysopettajakoulutus
OPETUS 2500 h TENTIT (300 h) TUTKINTO (O 2 ) (8000 h) OPPIMISTEOT (O 0 ) ( X h) OPPIMINEN (O 1 ) NÄKÖKULMIA OPINTOJEN SEURANTAAN OPPIMISTULOS LAADUNARVIOINNIN.
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
Ennakkotietämys esiin! Fysiikan ja kemian pedagogiikan perusteeet (mat/fys/kem suunt.) Syksy 2014 Kari Sormunen.
Palautteen antaminen ja saaminen
OPETUKSEN SUUNNITELMALLISUUSOPETUSSUUNNITELMA = -TAVOITTEET -YDINSISÄLLÖT, KURSSIT JA KOKONAISUUDET -KESTO, LAAJUUS, AJOITUS, PERÄKKÄISYYS -OPETUSMENETELMÄT.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Ops seminaari Askola.
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Sähköiset ylioppilaskirjoitukset  Kymmensormijärjestelmän hallitsevilla opiskelijoilla on etulyöntiasema muihin verrattuna, sillä he pystyvät kirjoittamaan:
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli 3. Pohdinta ja tulkinta 4. Käsitteellistäminen (ja uuden tiedon hakeminen) 5.Kokeilu ja tiedon soveltaminen.
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen Pekka Linna, Koulutuksen arviointikeskus.
HYVY001 – Akateeminen opiskelukyky – muutakin kuin pisteitä Syksy 2012 (2 op.)
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
YOPALAn ja Jyväskylän yliopiston opiskelijakyselyn vertailua
APAJA Lkv
Oppimisen, opiskelun ja opetuksen mallintaminen
Kieli itseilmaisun välineenä
Kokemuksia inkluusio- opetuksesta Laajasalon peruskoulussa
Erityisopiskelijan työssäoppimisen ohjauksen malli SATAEDUSSA
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
KASVOKKAIN VERKOSSA: CONNECT PRO OPETUKSESSA
Volitioprosessi, tahdon!
Tampereen seudun S2-opettajat ry
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
”Avaruusseikkailu 2006” Verkko-opetuskokeilu
Esityksen transkriptio:

OPETTAJAN AIKAHARHA OPETTAJAN AJAN TAJU VÄÄRISTYY KUN HÄN ASTUU YLEISÖN ETEEN. OPETTAJAN AIKA OPISKELIJAN AIKA OPETTAJA LUULEE ETENEVÄNSÄ HITAASTI, MUTTA ETENEEKIN OPISKELIJAN KANNALTA KATSOTTUNA HUIMAAVAN NOPEASTI SEKUNNIN HILJAISUUS TUNTUU OPETTAJASTA PAINOSTAVALTA TAUOLTA Asko 2003

OPPIMINEN TAPAHTUU “OPISKELIJAN AJASSA” - …TEHTÄVIEN TEKEMINEN, KIRJOITTAMINEN, LUKEMINEN, LASKEMINEN, ASIOIDEN YHDISTÄMINEN AIEMPAAN TIETOON, HARJOITTELU JA KOKEILU: KOKEMUKSEN SAAMINEN, PERUSTELUIDEN YMMÄRTÄMINEN, OLENNAISEN JA EPÄOLENNAISEN EROTTAMINEN, OSIEN JA KOKONAISUUKSIEN EROTTELU, HÄMMENTÄVIEN ASIOIDEN JA HAVAINTOJEN TULKINTA, OMAN NÄKEMYKSEN HAHMOTTELU…. AIKAA VIE… Asko 2003

- AIKA JA OPETUS? -OPETTAJAN TEHTÄVÄ: VOITTAA AIKAA OPISKELIJALLE; HYVÄ OPETUS SÄÄSTÄÄ OPISKELIJAN AIKAA -OPETUS JOKA EI PALVELE OPPIMISTA SITOO SEKÄ OPISKELIJAN ETTÄ OPETTAJAN AIKAA -OPPIMINEN EI YLEENSÄ EHDI TAPAHTUA OPETUS- TILANTEEN AIKANA -MITÄ VÄHEMMÄN OPISKELIJALLA ON AIKAA OMAAN TYÖSKENTELYYN, SITÄ PAREMPAA OPETUKSEN TULISI OLLA -AJAN VARAAMINEN OPISKELIJAN ITSENÄISEEN TYÖSKENTELYYN ON TÄRKEÄ OPETUSTEKO -KILPAJUOKSUSTA AJAN KANSSA YHTEISTYÖHÖN AJAN KANSSA Asko 2003

AIKA JA OPETUS? KONTAKTIOPETUKSESSA OPISKELIJA ERI KEINOIN VIEDÄÄN OPITTAVAKSI TARKOITETUN ASIAN ÄÄRELLE, JONKA OPPIMINEN KUITENKIN RIIPPUU SIITÄ, MITEN PALJON OPISKELIJA KÄYTTÄÄ AIKAANSA ASIAN KANSSA TYÖSKENTELYYN. - Asko 2003

-AJAN HALLINNAN KOKEMUS ON TÄRKEÄ, JOS SE KATOAA UHKAA MIELEN JÄRKKYMINEN -AJAN PARADOKSIT ---SUBJEKTIIVINEN: KOETTU AIKA ---OBJEKTIIVINEN: KELLON JA KALENTERIN AIKA ---ABSOLUUTTINEN: AIKA ITSESSÄÄN ---OPETTAJAN JA OPISKELIJAN AJAN ERO: OPPIMINEN TAPAHTUU OPISKELIJAN AJASSA, OPETUS TAPAHTUU OPETTAJAN AJASSA - AJAN ARVOITUS? Asko 2003

- “HYVIÄ PUOLIA OLI MIELESTÄNI SE, ETTÄ TE PUHUITTE TARPEEKSI HITAASTI JA ANNOITTE SOPIVASTI AIKAA KIRJOITUKSELLE, JOLLOIN UUDEN ASIAN OMAKSUMINEN HELPOTTUI HUOMATTAVASTI, SILLÄ JOS YHTÄAIKAA YRITTÄÄ KIRJOITTAA JA KUUNNELLA KAHTA ERI ASIAA, NIIN VÄKISINKIN TOINEN JÄÄ OMAKSUMATTA” PALAUTETTA OPETUKSESTA

8 OIVALLETTU JA YMMÄRRETTY ASIA = HYVIN OPITTU SÄÄSTÄÄ AIKAA VALTAVASTI. KUORMITUS VÄHENEE POSITIIVINEN KIERRE HUONOSTI OPITTU ASIA SYÖ AIKAA. KUN AIKA LOPPUU, PANIIKKI ALKAA. KUORMITUS MONINKERTAISTUU NEGATIIVINEN KIERRE AIKA JA OPPIMINEN? Asko 2003

AIKA JA OPPIMINEN? 8 Asko 2003 YLIKUORMITTUMISTA KOKEVA OPISKELIJA MINIMOI AJANKÄYTTÖNSÄ JA SUUNTAA PONNISTELUNSA KURSSIN LÄPÄISYYN. LÄPÄISYYN TARVITTAVA AIKA VOI OLLA HUOMATTAVASTI LYHYEMPI KUIN ASIOIDEN OPPIMISEEN TARVITTAVA AIKA.

AIKA JA OPPIMINEN? i OPPIMINEN TAPAHTUU OPISKELIJAN AJASSA ii JOS AIKAA OPPIMISEEN EI OLE, OPPIMINEN ON MAHDOTONTA iii AJAN OLEMASSAOLO EI YKSINÄÄN RIITÄ OPPIMISEN TOTEUTUMISEEN PÄÄTTELYSÄÄNNÖT 8 Asko 2003