Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa 31.8.2003: Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa 31.8.2003: Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä."— Esityksen transkriptio:

1 KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa 31.8.2003: Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä. Kännykkä- sanan hän keksi vuonna 1977, jolloin Nokia lanseerasi Suomen markkinoille uuden radiokäsipuhelimen (malli SV1500). Kyseinen puhelin oli tarkoitettu yritysten ja viranomaisten käyttöön - tuolloinhan NMT-verkkoakaan ei ollut vielä avaattu. Lanseerauksen yhteydessä kauppiaita yritettiin houkutella ottamaan uusi puhelin myyntiin käyttämällä tehosteena käsin piirrettyjä diakuvia. Toisessa luki "Kevään kukka on kämmekkä" ja toisessa "Kevään tuote on kännykkä". Nokia rekisteröi nykyään yleiskieleen levinneen kännykkä- nimikkeen tavaramerkiksi vuonna 1987. Tätä nykyä rekisteröinti on rauennut, eikä sitä ole katsottu tarpeelliseksi uusia; kännykästä kun on tullut koko kansan yleiskieltä.

2 OMAN MIELIPITEEN ILMAISU Minusta …Minun mielestäni … Olen sitä mieltä, että …Minun mielipiteeni on, että.. Minulla on sellainen käsitys, että …Olen samaa mieltä siitä, että Olen eri mieltä siitä, että …Minusta tuntuu, että … YLEISIÄ NÄKEMYKSIÄ Vaikuttaa siltä, että …Näyttää siltä, että… Yleensä sanotaan, että …Nykyään puhutaan … Kuulee sanottavan, että …Ihmiset ajattelevat, että... LAUSERAKENTEITA On tärkeää, että …On selvää, että … On mahdollista, että …On hienoa, että … On kummallista, että …On harvinaista, että … Olisi ihanaa, että … On mielenkiintoista (tutustua)On toivotonta (yrittää) On hauskaa (kokeilla)On järkevää (opiskella) On tyhmää (ostaa) On sivistömätöntä (puhua) On mahdotonta (kuvitella)Ei ole viisasta (jäädä)

3 ITSE 1. itse 2. itse+ni (itse+si, itse+nsä …) 3. itseä+ni (itseä+si, itseään …) 4. itsee+ni (itsee+si, itsee+nsä …) 5. itsessä+ni (itsessä+si, itsessään …) 6. itsestä+ni 7. itselle+ni 8. itsellä+ni 9. itseltä+ni 10. itsekse+ni !! itsekseen = yksin, itsensä kanssa – Mies puhui itsekseen. 11. itsenä+ni


Lataa ppt "KÄNNYKKÄ Helsingin Sanomissa 31.8.2003: Kunnia kännykkä-sanan keksimisestä kuuluu Aarne Visurille. Hän toimi Nokian radiopuhelinosaston myynti-insinöörinä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google