Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Hallituksen esitys 67/ / Pirkko Mäkelä-Pusa.
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
HUS:n Helsingin hengityshalvausyksikön Tykes-projekti
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Työhyvinvointisuunnitelma työhyvinvointityön pohjana
JHL ry. Työsuojeluvaltuutettujen ajankohtaispäivät Kuopio
1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.
Työpaikkaselvityskäytännön muutos HUS:ssa
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
Yritystoiminnan raportti
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
Työfysioterapeutti – Työterveyshuollon asiantuntija
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Valtakunnallinen vammaispalveluhanke Keski-Suomen Vammais-Kaste
TYÖTERVEYSHUOLTO Liisa Lempiäinen Työterveyshuollon ylilääkäri
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Terve mieli työssä Tuula Löf Työelämän teemapäivä
PTH yksikön ja ESH:n välinen koulutusyhteistyö, Joensuun malli Koulutussuunnittelija Tiina Kauhanen, PKSSK
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Työsuojeluvastuut.
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
palomestari Jukka Taskinen
YHDISTYSTYÖNANTAJAN JÄRJESTÄMÄ TYÖTERVEYSHUOLTO KÄYTÄNNÖSSÄ
LAPSEN OIKEUDET.
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Työkyvyn tuki-nettiopas
RISKIEN HALLINTA TEKNOLOGITEOLLISUUDEN YRITYKSESSÄ
Hyvän Työyhteisön Toimintaperiaatteet
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Yleislääkäripäivät 2013: Kollegan työkyky
1 Työhyvinvointi ja johtaminen kilpailutekijäksi Työvoimapula 2012 ? Kaikkien kyvyt käyttöön -seminaari Joni Hautojärvi Norilsk Nickel Harjavalta.
Esa Niinisalo Koillismaan Osuuskauppa Vaarojen arviointi Koillismaan Osuuskaupassa -Vaarojen arviointi on systemaattista toimintaa. -Ohjeistettu.
Viestintäsuunnitelma
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Harri Sirén1 TULOKSELLISUUS, PALKINTA JA NEUVOTTELUTOIMINTA.
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
Työhyvinvointikysely 2010 Teknisen tuotannon liikelaitos Raportoinnin tulokset
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Savuton Kainuun sote -toimintaohje
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Sosiaalialan tehtävärakenne
Työkykyä edistävä toiminta
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
TYÖTURVALLISUUS.
HENKILÖSTÖTUOTTAVUUDEN PERUSTEET
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Myö ja Työ, työhyvinvointisopimusmalli Pohjois-Karjalasta Työhyvinvointipäällikkö Helena Hanhinen Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Tikkamäentie 16 80210 Joensuu P. (013) 1711 helena.hanhinen@pkssk.fi Työnilonjulistus 10.01.2012

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä • Perustettiin 1.1.2006 (keskussairaala ja kehitysvammahuolto) • Tarjoaa erikoissairaanhoidon ja sosiaalialan palveluja • N. 60 000 asiakasta vuodessa. 528 sairaansijaa. • Henkilöstöä yhteensä n. 2900.

PKSSK:n visio Meillä välitetään, meillä osataan! PKSSK tunnetaan nykyaikaisista,vaikuttavista ja kustannustehokkaista palveluista, jotka vastaavat väestön tarpeita. Pohjois-Karjalassa sosiaali- ja terveydenhuollon kustannustehokkaat toimintamahdollisuudet luodaan saumattomilla organisaatiorakenteilla.

Toiminnan perusta on monipuolisesti osaava ja hyvinvoiva henkilöstö, kehittyvät toimintamallit sekä teknologian tehokas hyödyntäminen. ”Parhaat palvelut oikeaan aikaan, tyytyväiset sairaat ja terveet parantajat”

Toimintaa ohjaavat keskeiset arvot Ihmisarvo Elämää ja itsemääräämisoikeutta tulee suojella ja kunnioittaa Jokaisella on oikeus hyvään hoitoon ja kohteluun Jokainen ihminen on yhtä arvokas Tasa-arvo Hoito ja välittäminen toteutuvat tasavertaisesti kaikille Hyvä hoito edellyttää keskinäistä kunnioitusta ja vastuullisuutta Tasa-arvoinen työympäristö tukee henkilöstön hyvinvointia Oikeudenmukaisuus Oikeudenmukaisuuden vallitessa ihmisarvo ja tasa-arvo toteutuvat Avoin, rehellinen ja luottamuksellinen yhteistyö on oikeudenmukaista Kun on osaaminen, on tilaa olla ihminen

Myö ja Työ 2011-2014 Työhyvinvointisopimus Luultavasti ensimmäinen Suomessa. Henkilöstöjärjestöjen ja työnantajan yhteistyön tulos. Työhyvinvoinnin edistämisen toimenpideohjelma ja työsuojelun toimintaohjelma. Kuntayhtymän hallitus työnantajan edustajana ja ammattijärjestöt työntekijöiden edustajina hyväksyivät sopimuksen allekirjoituksillaan.

Mitä työhyvinvointi tarkoittaa? Työhyvinvointi on sitä, että mukava tulla töihin ja lähteä töistä, kun on saanut hyvää aikaan.

Sopimuksen tavoite Työhyvinvoinnin edistämisestä tulee osa jokapäiväistä työtä: Toimielimet, johto, esimiehet ja työntekijät hoitavat työhyvinvointiin ja sen osa-alueisiin kuuluvat asiat osana omia tehtäviään onnistuneesti.

Sopimuksen sisältö

Sopijaosapuolten vastuu ja tehtävät Toimielimet ja ylin johto (mm. ttl§ tarkoittama ylin työnantajavastuu) Lähiesimiehet (työnantajavastuu työturvallisuudesta) Henkilöstö Ammattijärjestöt Henkilöstöpalvelut Työsuojelun yhteistoimintaorganisaatio Yhteistyötoimikunta Työterveyshuolto ”Työhyvinvointi on jokaisen asia.”

Meillä välitetään, meillä osataan Työhyvinvoinnin edistäminen on osa jokapäiväistä työtä. Työhyvinvointisopimus on työhyvinvoinnin edistämisen toimintaohje yksiköille ja koskee koko henkilöstöä. Työhyvinvoinnin edistäminen perustuu kuntayhtymän arvoihin. Jokaisella on oikeus oikeudenmukaiseen kohteluun ja velvollisuus noudattaa yhteisesti sovittuja käytäntöjä. Työhyvinvoinnin edistäminen on jokaisen asia. Hyvinvoiva, osaava ja motivoitunut henkilöstö onnistuu perustehtävässään.

Työhyvinvointisopimuksen käytäntöön vieminen Työhyvinvoinnin edistäminen on osa toimivan organisaation ja työyhteisön jokapäiväistä työtä ja päätöksentekoa (”läpäisyperiaatteella”) Kehityskeskustelut Työpaikkakokoukset Vuosineuvottelut Toimintasuunnitelmat Taloussuuunnittelu Työterveyshuollon toiminta Työsuojelutoiminta Osavuosikatsaukset Ym.

Työhyvinvoinnin kokonaiskehittämisprosessi Toimielimet: luovat yleisiä edellytyksiä Ylin johto ja esimiehet: osallistuvat aktiivisesti oppimiseen, suunnitteluun, sopimiseen, ohjaukseen, seurantaan ja arviointiin (= johtavat) Toimielimet, johto, esimiehet ja työntekijät hoitavat työhyvinvointiin ja sen osa-alueisiin kuuluvat asiat osana omia tehtäviään onnistuneesti. *10 sairpv / htv * 0-tapaturmataso * 1-2 %:n lähtö-vaihtuvuus ym. Työhyvin-vointiohjel-ma tai kehittämis-sopimus Työorganisaation ja sen henkilöstön työhyvinvoinnin kokonaiskehittämisprosessi: työhyvinvointijärjestelmän virittäminen strategiana vaiheistettu eteneminen tärkeät muut kehittämisteemat ja -sisällöt Työsuojelun yhteistoimintahenkilöt: tuottavat näkemyksiä, ideoita, ehdotuksia ja analyyseja (tukevat kehittämisprosessia) Työterveyshuollon ammattihenkilöt: tuottavat asiantuntijaehdotuksia ja palveluja Juhani Tarkkonen Innosafe © 2010

Seuranta Kuntayhtymän hallitus, yhteistyötoimikunta ja työsuojelutoimikunta seuraavat Työhyvinvointisopimuksen toteutusta osavuosikatsauksittain.   Henkilöstön työhyvinvoinnin tilaa ja tavoitteiden toteutumista seurataan työhyvinvointikyselyn avulla vuodesta 2011 alkaen joka toinen vuosi. Sisäinen asiakaskysely tehdään joka toinen vuosi. Henkilöstöpalvelut tekee vuosittain henkilöstökertomuksen, joka käsitellään toimielimissä ja yhteistyötoimikunnassa. Työhyvinvointisopimuksen toteutumista ja henkilöstön työhyvinvoinnin tilaa arvioidaan henkilöstökertomuksessa.

Kiitos