Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto"— Esityksen transkriptio:

1 Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto

2 Tehtävät, tavoitteet, vaikuttavuus
Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan keskusvirasto. Tehtävänä on valvoa sosiaali- ja terveydenhuollon, alkoholihallinnon ja ympäristöterveydenhuollon toiminnan asianmukaisuutta sekä hoitaa niihin liittyvää lupahallintoa ja ohjausta. Tavoitteena on varmistaa väestön oikeus terveyttä ja hyvinvointia tukevaan elinympäristöön sekä riittäviin ja turvallisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Vaikuttavuus perustuu henkilöstön vahvaan asiantuntemukseen, tarkoituksenmukaisiin työmenetelmiin sekä jatkuvaan työn laadun ja vaikuttavuuden arviointiin.

3 Toimialan keskeiset lait
alkoholilaki tupakkalaki geenitekniikkalaki terveydensuojelulaki elintarvikelaki terveydenhuoltolaki kansanterveyslaki erikoissairaanhoitolaki mielenterveyslaki laki potilaan asemasta ja oikeuksista laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista sosiaalihuoltolaki laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista laki yksityisestä terveydenhuollosta laki yksityisistä sosiaalipalveluista adoptiolaki biopankkilaki laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä käsittelystä

4 Visio ja perustehtävä VISIO 2015
Valvira varmistaa väestön oikeuden terveyttä ja hyvinvointia tukevaan elinympäristöön sekä riittäviin ja turvallisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin. PERUSTEHTÄVÄ Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on STM:n hallinnonalan keskusvirasto, joka edistää väestön terveyttä ja toimintakykyä valvonnan edellyttämän ohjauksen sekä ennakoivan ja jälkikäteisen valvonnan keinoin.

5 Strategiset linjaukset
Tunnistamme ja ennakoimme väestön terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät riskit ja kohdennamme työtämme sen perusteella. Huolehdimme erityisesti niiden ihmisten oikeuksista, jotka eivät itse pysty niitä puolustamaan. Yhdenmukaistamme sosiaali- ja terveysalan valvonnan sekä valvonnan edellyttämän ohjauksen saumattomaksi kokonaisuudeksi koko maassa. Edistämme toiminnanharjoittajien omavalvontaa vaikuttavaksi valvontamuodoksi. Vaikutamme aktiivisesti EU:ssa ja kansainvälisessä yhteistyössä. Toimintamme on asiakaskeskeistä, laadukasta ja tehokasta. Valvira on arvostettu työnantaja.

6 Arvot Oikeudenmukaisuus, luotettavuus ja yhdenvertaisuus Rohkeus
Arvostaminen ja myönteinen suhtautuminen Asiantuntijuus, ammatillisuus ja jatkuva kehittyminen

7 Organisaatio Ylijohtaja Marja-Liisa Partanen Alkoholi ja
ympäristö-terveys Terveyden-huollon oikeudet ja teknologia Terveydenhuollon oikeusturvan ja korkean laadun edistäminen Elinympäristön terveysriskien hallinta Viestintä Valvonnan ja ohjauksen tuki Tietojohtaja Kehittämispäällikkö Johdon assistentti Hallinto Hallintojohtaja Ritva Kujala Yksityiset luvat ja sosiaali-huollon valvonta Ydinprosessit Terveyden- huollon valvonta Johtaja Tarja Holi Eeva Saari Johtaja Jussi Holmalahti Esa Koukkari Sosiaalihuollon oikeusturvan ja Alkoholista aiheutuvien haittojen ehkäisy


Lataa ppt "Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google