Hoidon saatavuus alatyöryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Koulutustilaisuus erikoissairaan-hoidon hoitoonpääsyn seurannasta ja hoitoilmoitusrekisteristä Kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen
Advertisements

Asetus lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutukseta
POTILAAN OIKEUDET JA POTILASASIAMIESTOIMINTA
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
TERVEYDENHUOLTOLAKI RAKENTEELLISET MUUTOKSET JA NIISTÄ PÄÄTTÄMINEN
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Miten uusi korvaushoitoasetus muuttaa käytäntöjä
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
Ajankohtaista hedelmöityshoidosta
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille lokakuu 2013.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Lokakuu 2012 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
Psykiatrian päivystys KYMSHP:ssa
Hoitotakuun toteutuminen käytännössä
1 STM ja Stakes Rintanen Miten hoitotakuu toteutuu terveyskeskuksissa? Trendiyhteenvetoja Terveyskeskusten johtavien lääkärien kannat kysely maalis-huhtikuussa.
POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI SAIRAANHOIDOLLINEN TOIMINTA VALTUUSTON ILTAKOULU Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri.
Terveydenhuoltolaki muuttui – missä onnistuttiin?
Ea Hoitojonojen saattaminen erikoissairaanhoitolain edellyttämään tilaan mennessä Suunnitelma Tiedoksi: sote-johtoryhmä
Hoitoonpääsy terveyskeskuksissa Lokakuussa 2014 Tieto-osasto / PATI.
Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Lokakuussa 2014 Tieto-osasto / PATI.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2014 Suun terveydenhuollon.
Neuvola Neuvola Koulu- ja opiskelu-terveydenhuolto Liikkuvat neuvolat
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille Hoitoonpääsyn toteutumistiedot perusterveydenhuollon.
Perusterveydenhuolto – THL:n malli Yleislääkäripäivät
Potilaan oikeudet ja oikeusturva
1 STM ja Stakes Rintanen Miten hoitotakuu toteutuu terveyskeskuksissa? Terveyskeskusten johtavien lääkärien kannat kysely maalis-huhtikuussa 2007.
INTEGRAATIO SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLOSSA Sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio Keski-Suomessa -seminaari Sairaanhoitopiirin johtaja Jouko.
1 STM ja Stakes Rintanen Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa terveyskeskuksissa Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille maaliskuussa.
Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Maaliskuussa 2015.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2013 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
Sote-tieto hyötykäyttöön - strategia 2020 Tieto hyvinvoinnin ja uudistuvien palveluiden tukena Teemupekka Virtanen.
Asiakaslähtöisyys, dialogisuus ja monialaisuus Kouvolan yhteispäivystysmallissa?? Kimmo Salmio Akuuttilääketieteen ja yleislääketieteen el Ylilääkäri,
Tieto-osasto / PATI1 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Kysely terveyskeskusten ylihammaslääkäreille Maaliskuu 2013.
Hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden uudistaminen Työryhmä L-M Voipio-Pulkki Työseminaari
Perusterveydenhuolto. Perusterveydenhuollon avohoidon kaikki lääkärikäynnit / asukasta.
Kiireellisen hoidon kriteerit valmistelussa Selvitystyön eteneminen Päivi Koivuranta-Vaara HYL Kuntaliitto.
Palvelutarjotin – välineitä aktiiviasiakkuuteen * Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Terhi Kukkonen Terhi Kukkonen Aktiiviasiakashanke.
Kuntoutusyhteistyö työterveyshuollon korvaamisen näkökulmasta Leila Koskela Suunnittelija, Terveydenhuoltoetuuksien osaamiskeskus
Potilaan asema ja oikeudet
Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa Maaliskuu 2016 THL. Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa keväällä 2016.
Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS)
Esiselvitys.
Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minulle
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Kuva C. Hoidon ja laskutuksen kulku tapauksessa, jossa kunta ohjaa potilaan hoitoon erikoishammasteknikolle tai muulle proteettista hoitoa antamaan hyväksytylle.
Potilaan tiedot Hoitosuunnitelma
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Perusterveydenhuolto
Hoitoonpääsy perusterveydenhuollossa
HOITOON PÄÄSY Voi valita itselleen terveysaseman oman kunnan sisällä
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
TOIKE-hankkeen toimintamalli ja nykytila Polut hoitoon ja kuntoutukseen -kokeilujen OTE7 vertaisoppimispäivät Tampere Kärkihanke: osatyökykyisille.
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020
Toiminnanohjaus sosiaali- ja terveydenhuollossa 2017
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Asiakkaan valinnanvapaus
Valinnanvapauslaki- luonnos Ylitornio
Asiakassuunnitelma sote-integraation välineenä
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Eksoten kommentit ja kokemukset sekä alustavat tulokset
Minna Lahnalampi-Lahtinen Palvelupäällikkö Hoiva-asumisen palvelut
Saumaton hoitoketju ja kuntoutuspolku työikäiselle – Keski-Suomi
Satakunnan polut hoitoon ja kuntoutukseen -hanke
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
Terveyspalvelut ulkomaalaisille Helsingin kaupungissa Pia Tuovinen 07
Esityksen transkriptio:

Hoidon saatavuus alatyöryhmä Valtakunnallinen hoidon saatavuuden ja yhtenäisten hoidon perusteiden työryhmä; Hoidon saatavuus alatyöryhmä

Työryhmä 23.2.2015-31.12.2016 Alatyöryhmät: yhtenäiset hoidon perusteet iäkkäiden laitoshoidon perusteet suun terveydenhuolto hoidon saatavuus

Terveydenhuololaki/pth Potilaan tulee voida saada arkipäivisin virka-aikana välittömästi yhteyden terveyskeskukseen tai muuhun terveydenhuollon toimintayksikköön. Terveydenhuollon ammattihenkilön on tehtävä hoidon tarpeen arviointi viimeistään kolmantena arkipäivänä siitä, kun potilas otti yhteyden terveyskeskukseen, jollei arviota ole voitu tehdä ensimmäisen yhteydenoton aikana. Perusterveydenhuollon yhteydessä toteutettavassa erikoissairaanhoidossa hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut toimintayksikköön. Hoidon tarpeen arvioinnin yhteydessä lääketieteellisesti tai hammaslääketieteellisesti tarpeelliseksi todettu hoito on järjestettävä potilaan terveydentila ja sairauden ennakoitavissa oleva kehitys huomioon ottaen kohtuullisessa ajassa, kuitenkin kolmessa kuukaudessa siitä, kun hoidon tarve on arvioitu. Tämä kolmen kuukauden enimmäisaika voidaan ylittää suun terveydenhuollossa ja perusterveydenhuollon yhteydessä toteutettavassa erikoissairaanhoidossa enintään kolmella kuukaudella, jos lääketieteellisistä, hoidollisista tai muista vastaavista perustelluista syistä hoidon antamista voidaan lykätä potilaan terveydentilan vaarantumatta.

Terveydenhuoltolaki/esh Sekä kiireellisen että lähetteeseen perustuvan hoidon tarpeen arviointi ja hoito järjestetään yhtenäisin lääketieteellisin tai hammaslääketieteellisin perustein. Hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon kuluessa siitä, kun lähete on saapunut kuntayhtymän sairaalaan tai muuhun erikoissairaanhoitoa toteuttavaan toimintayksikköön. Jos hoidon tarpeen arviointi edellyttää erikoislääkärin arviointia tai erityisiä kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia, on arviointi ja tarvittavat tutkimukset toteutettava kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun lähete on saapunut sairaanhoitopiirin sairaalaan tai muuhun erikoissairaanhoitoa toteuttavaan toimintayksikköön. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella lääketieteellisesti, hammaslääketieteellisesti tai terveystieteellisesti tarpeelliseksi todettu hoito ja neuvonta on järjestettävä ja aloitettava hoidon edellyttämä kiireellisyys huomioon ottaen kohtuullisessa ajassa, kuitenkin kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun hoidon tarve on todettu.

Erikoissairaanhoitoa yli 6 kk odottaneet/10 000 as.

Arviota ESH pääsy nopeutunut mittaaminen painottuu alkuun, ei toteutumiseen tai yksilölliseen tarpeeseen kattaa vain osan potilasvirroista

Tavoite Tarpeeseen vastaava, yhdenvertainen ja kustannusvaikuttava hoito ja palvelu

NORMITTAMINEN, MITTAAMINEN, VÄLINEET Ensihoito   Päivystys Walk-in vastaanotto Etäpalvelu Puhelin Liikkuvat palvelut Sähk. tunnisteellinen kiireellinen hoito Päätöksenteon tuki - pot.kert. oiretied. omakanta kiireellisen hoidon kriteerit käypä hoito/lääket. tietämys alueelliset hoito-ohj. yhtenäiset hoidon perusteet heti hoidettavissa/helppo Päätöksenteon tuki - pot.kert. oiretied. omakanta kiireellisen hoidon kriteerit käypä hoito/lääket. tietämys alueelliset hoito-ohj. hoidon tarpeen arviointi kiireetön hoito tutkimukset, ammattihlön vastaanotto loppuun hoidettu omahoidon ohjaus lähete hoito- ja palvelusuunn. kriittisten segmentointi? ei toimenpiteitä (Sähk. anonyymi -> riskiarviot, itsehoidon ohjaus)   suunnitelman toteutumisen arviointi: hoidetut, jatkuvat

Polku tavoitetilaan Välineet kuntoon Lainsäädännön muutokset: kriteeristö, esim. kiireellinen hoito yhtenäiset hoidon perusteet sähköinen hoidon/palvelutarpeen arviointi rakenteinen hoito- ja palvelusuunnitelma tietojärjestelmät Lainsäädännön muutokset: kiireelliset hoitoon ja palveluun pääsy uudessa sote-järjestelmässä? Mittaaminen ja indikaattorit vertailukelpoista tietoa avoimesti saataville (kansalainen, ammattihenkilö, palvelutuottaja…) asiakkaan ja potilaan arvio hoitoon pääsystä ja hoidon toteutumisesta tiedon keruun automatisointi myös pitkäaikaiset hoito- ja palveluprosessit mukaan tarkasteluun yksilölliseen hoidon toteutumisen mittaamiseen

Näkökulmat: mitkä asiat tärkeitä? Kerralla kuntoon Projektit Jatkuvat prosessit (useita eri palveluita pitkäaikaisesti tarvitsevat) Asiakas ja potilas Ammattihenkilö/ tuottaja Järjestäjä/maksaja/ maakunta

Näkökulmat: mitä tulisi mitata? Kerralla kuntoon Projektit Jatkuvat prosessit (useita eri palveluita pitkäaikaisesti tarvitsevat) Asiakas ja potilas Ammattihenkilö/ tuottaja Järjestäjä/maksaja/ maakunta