Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hoitotakuun toteutuminen käytännössä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hoitotakuun toteutuminen käytännössä"— Esityksen transkriptio:

1 Hoitotakuun toteutuminen käytännössä
Mika Lehtinen Mikko Marjala

2 Hoitotakuu Terveyskeskukseen on saatava arkisin terveyskeskuksen aukioloaikana välittömästi puhelinyhteys tai sinne on voitava mennä käymään. Potilaan hoidon tarve voidaan arvioida usein jo puhelimessa, ja sen voi tehdä muukin terveydenhuollon ammattihenkilö kuin lääkäri. Jos hoidon tarpeen arviointi vaatii terveyskeskuksessa käyntiä, sinne on saatava aika kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta.

3 Hoitotakuu Terveyskeskuksessa hoito aloitetaan tavallisesti jo ensimmäisellä käyntikerralla. Jos näin ei voida tehdä, hoitoon on päästävä viimeistään kolmessa kuukaudessa. Jos terveyskeskuksessa annetaan erikoissairaanhoitoa, siihen on päästävä viimeistään kuudessa kuukaudessa.

4 Hoitotakuun toteutuminen suun terveydenhuollossa
Aikarajat 3 vrk tarkastukseen 6 kk hoidon aloittamiseen Välittömässä yhteydensaannissa vähän ongelmia

5 Tulevaisuus? Terveyskeskuskysely lokakuussa 2007 Vastausten jakauma
”Paraneeko suun terveydenhuollon hoitoon pääsytilanne arviosi mukaan loppuvuonna 2007?” Vastausten jakauma Paranee 11% Pysyy samana 61% Huononee 26%

6 ”Vaikeuttaako henkilöstöpula hoitotakuun toteutumista?”

7 Valmistuvat hammaslääkärit

8 Eläkeikää lähestyvät hammaslääkärit

9 Hammaslääkäripula Hammaslääkäripula on pahentunut ja hoitoon pääsy ajat pidentyneet Terveyskeskuksissa lokakuussa 2006 hammaslääkärivaje oli 275 kokoaikaista henkilöä, joka oli 13,2 % viroista. Vaje sekä terveyskeskuksissa että yksityissektorilla tulee nopeasti pahenemaan hammaslääkärien eläkkeelle siirtymisen johdosta seuraavina vuosina.

10 Hammaslääkäripula Eläkkeelle siirtymisen lisäksi pulaa lisää suuri osa-aikatyön määrä ja tästä johtuva sijaisten tarve sekä aikuisväestön hoidon tarve ja palvelujen käytön kasvu. Hammaslääkärivajetta terveyskeskuksissa on ollut jo useampana vuonna. Vaje oli jo lokakuussa 2005 yhtä suuri kuin mitä lääkärivaje on korkeimmillaan ollut.


Lataa ppt "Hoitotakuun toteutuminen käytännössä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google