Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke"— Esityksen transkriptio:

1 OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
TAVOITE 1. Saada aikaan saumaton, nopea ja oikea-aikainen tuki osatyökykyisille, rakentaa työkyvyn tukemisen toimintamallit ja palveluketjut sujuviksi osatyökykyisten hoitamiseksi ja kuntouttamiseksi Kainuussa (erityisesti tuki- ja liikuntaelin että mielenterveysongelmien osalta), kohderyhmänä ovat sekä työttömät osatyökykyiset että Kainuun soten osatyökykyiset työntekijät.

2 Mielenterveyspalveluiden kehittäminen hoito ja palveluketjujen näkökulmasta
Hankesuunnitteluvaiheessa on todettu tarpeelliseksi tarkastella MT hoito ja palveluketjun toimivuutta MT sairaita runsaasti alueella, yksi suurin sairausryhmä aiheuttamassa osatyökykyisyyttä Kansalaisilta ja eri toimijoilta viestiä hoitoon pääsyn ongelmista (erityisesti Kajaanissa, muissa kunnissa toimii paremmin) Lähetettä MT palveluihin ei tarvita, mutta kirjallisia lähetteitä mm. tk:sta ja tth:sta tehdään. Joka kunnassa on oma mielenterveyspalvelut ja riippuvuuksien- ja päihdehoito toimipaikka. Osastohoitoa ei ole joka kunnassa. Kuuluvat Kainuun soteen Terveyden- ja sairaudenhoitopalvelut tulosalueeseen, vastuualueena aikuisten mt-palvelut ja riippuvuuksien hoito. MT Projektiryhmän kokouksessa kehittämiskohteeksi valittiin asiakkaiden hoitoon pääsy Tavoitteena on kehittää asiakkaiden hoitoon pääsyä, jotta se on nopeampaa ja oikea-aikaisempaa -> Asiakkaat hyötyvät kun hoitoon pääsy ja hoito tapahtuvat oikea-aikaisesti ja riittävän nopeasti, asiat ei kriisiydy eikä näin ole tarvetta mm. MT päivystystoiminnalle Tarkastelussa on mm. lähetteiden ja uusien potilaskontaktien käsittelyajat ja tavat, ensimmäinen yhteydenotto asiakkaaseen, terapian alkamisajat jne. -> Kokemusasiantuntija mukana projektiryhmässä, on tuonut esille mm. ensi kontaktin tärkeyttä mahdollisimman nopeasti hoitoon-ohjautumisen ja itse ottaman yhteydenoton jälkeen. -> Kehittäjäasiakkaista muodostetun projektiryhmän jäsenet osallistuvat MT puolen hoito – ja palveluketjujen kehittämiseen vuonna 2018 Lopputuloksena kaikista Kainuun kunnista pääsee samalla tavoin hoitoon asiakkaan näkökulmasta, toimijoilla yhteiset toimintatavat kunnasta riippumatta.

3 Miten teidän alueella mielenterveyspalvelut toimivat asiakkaan hoitoon pääsyn näkökulmasta? Haasteet ja onnistunut hoito- ja palveluketjussa. 1 2 3 4 5


Lataa ppt "OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google