Mitä ovat hyvinvointi ja kokemustieto ja miksi kokemustietoa pitää kerätä? Sakari Kainulainen, Ari Nieminen, Ari Tarkiainen Puheenvuoro SOHVI-hankkeen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muutosvoimaa osallistumisesta
Advertisements

Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Esteetön opiskelu Jyväskylän yliopistossa Hannu Puupponen Hakija- ja opiskelijapalvelu (T256)
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
CAVE – työskentelytapa: prosessi, muutokset, lopputulos Tiina Yli-Karhu, suunnittelukoordinaattori Jyrki Jääskeläinen, arkkitehti.
Asiakkaan kohtaaminen verkossa Marika Lindström, verkkoviestintä.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Itsensä johtaminen. Mitä on itsensä johtaminen? Itsensä johtaminen Oman mielen johtamista” Helena Åhlman (2003), tekniikan tohtori ”Ajatusten, tunteiden.
1 Työhyvinvointikartoitus tuntiopettajille ja luennoitsijoille Wahren-opisto.
Ammatillisen kuuntelemisosaamisen vaikutus työhyvinvointiin organisaatiomuutoksessa FT Sanna Ala-Kortesmaa Yliopisto-opettaja Tampereen teknillinen yliopisto.
Turvallisuusviestinnän yhteistyöfoorumi Kansliapäällikkö Päivi Nerg Sisäasiainministeriö.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
Tuloksia THL:n ja harjoittelukoulujen yhteistyöstä eNorssi -seminaari, Hämeenlinna Anne-Marie Rigoff.
Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys ja muutoskykyisyys. Arvot Ammattikorkeakoulun perusarvoja ovat luottamus, yhteistyökykyisyys.
Saanko puheenvuoron verkostossa? Lääkkeitä verkoston vuorovaikutukseen FT Riitta Vanhatalo.
Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.
Opettaja opettaa persoonallisuudellaan- vai opettaako?
Tieteenfilosofia I Lapin yliopisto
IHMISEN TOIMINTA - Tavoitteellista - Tiedostettua ja tiedostamatonta
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
TESSU OHJAAMOJEN TUKENA
Motivaatioteoriat Julia L..
KUVATAIDE Anna-Rosa Uusitalo, NYK 7C.
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Ympäristönäkökohdat - kierrätystä
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
Tervetuloa Innokylään
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Hyvinvointia kestävästi
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Kuntatieto-ohjelma - Oulun kaupungin pilotointiprojekti
YHTEISET PERUSASIAT KASVUN JA OSALLISUUDEN EDISTÄMINEN
2. tieto osana maailmankuvaa
Verkkokurssin tekeminen
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Mielekäs oppiminen verkkoympäristössä | Jaakko Naakka
Asiantuntijuus ajassa
Luovat menetelmät osallisuuden ja osaamisen tukena
AMMATILLISEN OPINTOPOLUN KRIITTISET KOHDAT
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Ryhmän 1 puolesta Tarja Jokinen
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Kulttuurin kuntakuva ja tulevaisuus
Avoin ammattikorkeakoulu
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Kestävän kehityksen projektit Espoossa
Hoitotyön ammattilaisen oma jaksaminen
Elina Vierikko Saija Helmi
Uusi suunta työelämään -hanke
Henkilökohtainen budjetointi
Kohti oppivia marjatilaverkostoja –hankkeen esittely
1. SOHVIN julkaisut: artikkelijulkaisu Ari Nieminen, Ari Tarkiainen & Elina Vuorio (toim.) Kokemustieto, hyvinvointi ja paikallisuus Neljä teemaa: 1. Näkökulmia.
SOSIONOMI 210 OP Sosionomi osaa ratkaista sosiaalialan ongelmia, ennakoida tulevaisuuden muutoksia, tuottaa ja kehittää sosiaalipalveluja. Hän osaa ohjata.
Kohti kaikenikäisten yhteisöä
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Bioanalyytikko (ylempi AMK) / Röntgenhoitaja (ylempi AMK)
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Osallisuuden toimintamalli
Kumppaniksi Voimavarat työssä vertailu
Järjestötieto muutoksessa
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esityksen transkriptio:

Mitä ovat hyvinvointi ja kokemustieto ja miksi kokemustietoa pitää kerätä? Sakari Kainulainen, Ari Nieminen, Ari Tarkiainen Puheenvuoro SOHVI-hankkeen seminaarissa

Elämään tyytyväisyys Tulevaisuudenusko Virkistyminen Mielekäs tekeminen Jaksaminen Sosiaalinen vuorovaikutus Rakennettu ympäristö Luontoympäristö Palveluiden saavutettavuus Asiakkaan kohtaaminen Turvallisuus Luottamus päätöksentekijöihin Tasa-arvo ja demokratia

KOETTU SOSIAALINEN HYVINVOINTI Yksilö Koettu hyvinvointi Elämään tyytyväisyys Tulevaisuudenusko Itsensä kehittäminen Virkistyminen Mielekäs tekeminen Jaksaminen YhteisöYmpäristö Sosiaalinen Rakennettu Luonto Kunta Palvelut Saavutettavuus Kohtaaminen, luottamus Turvallisuus Hallinto Luottamus Tasa-arvo

Mitä on kokemustieto? ”Kokemustieto” on hyvin perusteltu tosi uskomus, johon sisältyy omakohtaista kokemusta niistä asioita, joihin tieto kohdistuu. Kokemustiedossa kokemuksen elementin voimakkuus voi vaihdella omista kokemuksista kirjallisiin kuvauksiin. Kokemustiedon suhde hallinnolliseen, ammatilliseen ja tieteellisen tietoon voi olla ongelmallinen.

Miksi kokemustietoa pitää kerätä? Hyvinvointitiedontuotanto ei ole kehittynyttä - tiedonlajit, kohteet, tiedonkeruun menetelmät, tulokset ja hyödyntäminen. Nykyinen rekisteritieto, indikaattoritieto kuvaa mennyttä kehitystä - entä tilanne nyt ja tulevaisuudessa? Systemaattinen kokemustiedon tuotanto puuttuu – laajempi ja tarkempi käsitys hyvinvoinnista. Yhteys hyvinvointikertomukseen ja hyvinvointijohtamiseen - tiedolla ja osaamisella johtamiseen (kuntatoimijat). Kohderyhmät: asiakkaat ja kuntalaiset - elämänkaarimalli ja ammattilaiset ja asiantuntijat – monialaisuus ja poikkihallinnollisuus. Päätöksenteko- ja tiedontuotantoprosessit synkronoitava. Vaikutusten arviointi ja ennakointi. Talouden ja hyvinvoinnin dialogi. Tiedontuotannon hybridimalli.