Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Advertisements

OPETUSTOIMEN STRATEGIA Sivistysjohtaja Peter Johnson
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
RASEKO ja yhteinen koulutusstrategia 2015+
Hapen BSC joulukuuAsiakasvaikuttavuusProsessitHenkilöstöResurssit PAINO- PISTEET JA TOIMEN- PITEET 1.Nuorisojärjestöjen ja nuorten toimintaryhmien toimintaedellytysten.
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Henkilöstön riittävyys = henkilöstön tarve ja saatavuus
Työhyvinvointisuunnitelma työhyvinvointityön pohjana
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Kouvolan kaupungin strategiasuunnittelusta
Jouko Paaso1. Oulu, Capital of Northern Scandinavia, is strong in –ICT, health and wellbeing, printed intelligence, cleantech, energy and environment,
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
KOKKOLAN KAUPUNGINKIRJASTO-MAAKUNTAKIRJASTON STRATEGIAN LAATIMINEN Lähtökohtia Susann Forsberg Kirjastotoimenjohtaja.
Opetus- ja koulutuspalveluiden tavoitetila
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
10/2009 © Copyright Tekes Kilpailukykyä ja työelämän laatua Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen rahoitus (TYKE) Tekesin työorganisaatioiden kehittämisen.
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
VARKAUDEN KAUPUNKI VARKAUS VISIO 2012 Kehittyvä, kilpailukykyinen, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuusseutu Turvallinen, elinvoimainen ja.
Talpan strategiat 2009 – Strategiset tavoitteetKriittiset menestystekijät Taloushallinnon keskittäminen jatkuu Kyky vastaanottaa asiakkaita.
VAIKUTTAVUUS Kriittinen menestystekijä Arviointikriteerit
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Kuntastrategia / Strategisten tavoitteiden toteutuminen.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA
Nuorisopalveluiden tavoitetila
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Kulttuuripalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö Laadukkaiden ja korkeatasoisten tapahtumien ja näyttelyiden tuottaminen.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
PAAVO –kehittämistyö ja Verkostokehittäjät-hanke osana pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelmaa Sari Timonen, projektipäällikkö p. (09)
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Osaava-ohjelma: Pedagoginen uudistuminen muutosjohtamisen välineenä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Jukka Lindberg, tilaajajohtaja.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Ammatillisen koulutuksen tarpeellisuus Lapissa Johtaja Mika Tammilehto Koulutuspolitiikan osasto Ammatillisen koulutuksen vastuualue
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.
KANSALLISKIRJASTO Finna 2020 Johtava avoimen kulttuurin ja tieteen hyödyntämisen väylä Kristiina Hormia-Poutanen Finna-konsortioryhmä
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
Koulutuspalvelujen laatuohjelma Program för utbildningstjänsterna
Julkistus Aineistot:
Strategiaperusta ja ohjelmat
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Ammatillisen koulutuksen laadunhallinnan arviointi ja järjestäjien tuki Anu Räisänen
Kohti maailman huippua. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Maaseutuverkosto vartissa
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Sote-uudistuksen toimeenpano
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Kaupunkistrategian laadinta
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Esityksen transkriptio:

Elinvoimainen ja oppiva kaupunkiseutu Strateginen päämäärä Kaupunkistrategian kriittinen menestystekijä Museotoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Aikataulu ja vastuutaho Arviointi, mittarit Monipuolinen ja vetovoimainen kulttuuri- ja koulutuskeskus Kulttuurin ja liikunnan edelläkävijyys 1. ITE-nykykansantaiteen valtakunnallinen erikoismuseo kansainvälinen rooli public – private partnership (MSL) 2. museon uudisrakennus ja uudistetut perusnäyttelyt 2011  2013 kunultk 1. valtakunnallinen erikoismuseostatus 2011 2. asianmukaiset olosuhteet ja esteettömyys 3. ETT –toiminta 4. paikallismuseotyö 5. 3. sektorin yhteistyö Museotoimi jatkuva ETT toiminnan ja muun yhteistyön vahvistuminen ja jatkuvuus 6. Ajankohtaiset ja monipuoliset tapahtumat museoissa Kunultk ja museotoimi jatkuva Tapahtumien ajankohtaisuus ja kiinnostavuus, palaute sekä asetettujen tavoitteiden toteutuminen sekä kansallinen näkyvyys Monikulttuurisuuden edistäminen ja hyödyntäminen Museot Monikulttuurisuus-ohjelmassa Hanke 12/2011 Ohjelman toimeenpano Koulutus- ja osaamisyksiköiden verkostojen vahvistaminen KHRM museon viranomaisrooli ja ydinprosessit toimialojen välisessä yhteistyössä Museotoimi Yhteistyön vakiintuminen ja jatkuvuus Yhteistyö kansallisessa ja kansainvälisissä museoverkostoissa Erityisesti ITE-museon näkyvyys ja tunnettuus alueen ulkopuolella

Hyvinvoiva asiakas ja kuntalainen Strateginen päämäärä Kaupunkistrategian kriittinen menestystekijä Museotoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Aikataulu ja vastuutaho Arviointi, mittarit Tyytyväiset kuntapalvelujen asiakkaat Asiakaskontaktin onnistuneisuus ja toimiva vuorovaikutteinen viestintä Museoiden asiakaspalautejärjestelmä Museotoimi Jatkuva Asiakaspalautteeseen reagointi Museoiden markkinoinnin ja viestinnän monipuolistaminen, www-näkyvyyden vahvistaminen ja sosiaalisen median hyödyntäminen Yhteydenottojen, sivukäyntien ja tunnettuuden lisääntyminen Hyvä elämänlaatu ja terveys Laaja-alainen sidosryhmien kanssa toteutettava hyvinvointipolitiikka Osallistutaan hyvinvointipoli- tiikkaohjelman tekoon Museotoimen näkyvyys hyvinvointipolitiikkaohjelmassa Yhteistyön lisääminen hyvinvointityössä 1. ETT ja kollektiivinen asiantuntijuus 2. osallistavat ydinprosessit Yhteistyöhankkeiden määrä eri sidosryhmien kanssa

Toimivat palvelujen järjestämistavat Strateginen päämäärä Kaupunkistrategian kriittinen menestystekijä Museotoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Aikataulu ja vastuutaho Arviointi, mittarit Vahva ja dynaaminen kunta palvelujen järjestäjänä Toimiva organisaatio- ja johtamisrakenne 1. Hämähäkinseitti- toimintamalli 2. kollektiivinen asiantuntijuus 3. esteettinen johtaminen Museotoimi jatkuva Toiminnan tuloksellisuus Palvelujen tehokkaat järjestämis- ja tuotantotavat Palvelun tuottavuuden parantaminen 1. yhteistyön vahvistaminen sivistyksen tulosalueiden ja muiden kumppaneiden kanssa 2. public – private yhteistyö MSL:n kanssa Jatkuva 2011 1.Tuottavuusohjel- man täytäntöönpano 2. Lisäarvo public -private yhteistyöstä

Osaava henkilöstö ja uudistuminen Strateginen päämäärä Kaupunkistrategian kriittinen menestystekijä Museotoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Aikataulu ja vastuutaho Arviointi, mittarit Hyvinvoivat työyhteisöt ja motivoitunut henkilöstö Johtamis-, esimies- ja alaistaitojen kehittäminen (Työyhteisötaidot) 1. Institutionaalisen tiedon jakamisen kollektiiviset käytännöt 2. Hämähäkinseitti-malli Museotoimi Jatkuva Toiminnan tuloksellisuus 3. Relationaalisten käytäntöjen tukeminen ja arvostaminen 4. Tykytoiminnan keskeinen rooli Hyvinvoiva ja sitoutunut työyhteisö 5. Mentoroinnin käyttöönotto ja hiljaisen tiedon jakamisen käytännöt Motivoitumisen vahvistuminen Osaamisen ja henkilöstön saannin turvaaminen Henkilöstösuunnittelun ennakoivuus ja vaikuttavuus sekä osaamisen ylläpito ja kehittyminen 1. Jatkuva ulkoinen ja sisäinen kouluttautuminen (ml. näyttelyihin tutustumiset) Jatkuvaa Koulutuksen vaikuttavuus 2. Osaamiskartoituksen päivittäminen 3. Sisäisen opintopiiritoiminnan kehittäminen 12/2011 Osaamisten oikea kohdentaminen Työnantajakuvan vetovoimaisuus Vuorovaikutteinen työilmapiiri osaamisen ja sitoutumisen tukena jatkuvaa Pätevien ja kyvykkäiden osuus henkilöstöstä Intendentin toimien perustaminen (3) etenemismahdollisuuden tarjoamiseksi Kunultk 2011 Motivoitumisen tukeminen

Kestävä talous Strateginen päämäärä Kaupunkistrategian kriittinen menestystekijä Museotoimen tavoitteet ja hankkeet valtuustokaudelle Aikataulu ja vastuutaho Arviointi, mittarit Terve ja vahva kuntatalous Palvelujen tuottavuuden parantaminen 1. Tehokas ja jatkuva strateginen suunnittelu ja suunnitelmien toimeenpano Museotoimi Jatkuva Suunnitelmien valmistuminen ja toteutus 2. Public – private pioneeriyhteistyön MSL:n kanssa 3. Palveluyhteistyö kumppaneiden kanssa Palvelujen tehostuminen ja taloudellinen tehokkuus Talouden tasapaino Talousarvion noudattaminen ja talouskehityksen ennakointi Talousarvion pitävyys Hanketoiminnan kehittäminen Ulkoisen rahoituksen määrä